fredag, oktober 18, 2013

Det är ju ändå bra


Alltså, jag kan ju bli vääääldigt neeeeegatiiiiv här på bloggen, om England, till exempel. Eller, man kanske inte ska kalla det negativt utan snarare så att jag talar sanning. Typ.

Men jag gillar ju England, jag gör ju det. Om man bortser från den kassa boendestandarden, giftiga spindlar (!), att barn måste ha skoluniformer i skolan (hello, shorts och 10 grader med regn!), att folk har för många bilar och parkerar överallt och att det är alldeles för många människor på alldeles för liten yta i England, så är det faktiskt ett bra ställe att bo. Här i lilla byn där vi bor är folk trevliga, och jag som är van vid bryska tyskar och oma polizei som klagar på hur man sköter sitt barn, blir lite perplex när främlingar stannar till för att prata med Alfred. Och han pratar gärna med alla om allt, jämt, och det är tydligt att det kommer från hans engelska påbrå!

Det jag gillar allra, allra, allra mest är maten! Nu är England inte känt som ett stort matland (hello fish and chips with mushy peas!) men det finns så otroligt mycket gott att äta här. Efter alla år med små tyska mataffärer med skrattretande dåligt utbud och där saker mer ofta är slut än finns i lager, så går jag runt och nästan dregglar i mataffärerna här. Och hallå, man kan få maten hemkörd utan kostnad! Love, love, love it. Gillar också att allt är fräscht och fint, i München vet jag inte hur många gånger vi köpte en påse potatis och halva var antingen mögliga eller gröna, det verkar inte ens finnas här! Tyskarna är lite bättre på ekologiska matprodukter, men det finns ändå ett bra utbud här.

Och så havet, förstås. Havet.

14 kommentarer:

Sofia sa...

Vad skont att hora att du trivs nagorlunda iaf, trots skruttiga hus! Och ja, manniskorna ar trevliga och utbudet ar bra. Vet du att man kan kopa svensk mat pa Ocado?

eastcoastmom sa...

Det finns ju plus och minus med alla platser/länder. Har jag upptäckt.
Skoluniform tror jag man uppskattar när barnen är lite större, för jag saknar inte gnället över att de inte vet vad de ska ha på sig på morgoen. Nu med skoluniform är det aldrig problem. Funderar på om man verkligen måste ha shorts på småkillar? Det är nog ett val man kan göra.

Saltistjejen sa...

Haha du inte behöver du ursäkta dig. Jag tror att det oftast är så när man flyttar. Särksilt om man byter land. Det är lätt att minnas de bra sakerna och glömma det som var mindre bra. Och sedan sakna det man tyckte om i gamla landet. Så ser man alla problem och allt som man inte gillar med sitt nya land/hem. Tror det är en del av processen helt enkelt. Sedan kommer man över det och går in i nästa fas. :-)
Kul attt du gillar just maten! För som du säger är ju inte England direkt känt för ngn väldigt god matklutur. MEN allt beror på VAR man bor i ett land också. Lokala rätter och så. Om ni bor nära havet är det kanske mycket seafood som gäller och DET är ju supergott! :-)

Anonym sa...

Man minns det som var bra på det gamla stället och jämför det med det som är dåligt på det nya stället.
Och så kanske det måste få vara ett tag?
Jag saknar Bryssel nästan dagligen men vet att jag skulle reta ihjäl mig på vis saker om vi skulle flytta dit igen. Tänk om man kunde ta det bästa från alla ställen och slippa allt dåligt! De vore toppen!

Miss Marie sa...

Ocado - jajamänsan, det var en av de första saker jag kollade efter nör vi flyttade hit! ;)

Eastcostmom - här verkar alla gå runt med shorts och korta kjolar! Helt sjukt. Jag gillar icke skoluniform, alls!

Saltis - än så länge är det bara kompisar vi saknar från München, vi var ändå ganska klara med staden kändes det som! :)

Brysselkakan - som sagt, inte mycket jag egentligen saknar från München förutom kompisar! Men det kanske kommer?

storasydter sa...

Du behövde nog landa lite för att kunna se alla positiva saker :))

Anonym sa...

Ha ha, jag bodde ju i England ett år som trettonåring och jag gick i kjol med sockar hela vintern! Man vänjer sig gradvis vid kylan ;-) Jag antar att vi fick ha strumpbyxor men kommer inte ihåg att någon hade det. Pojkarna hade långbyxor. Det var praktiskt med skoluniform när man kom som ny och utlänning men när vi flyttade hem igen hade jag inga 'civila' kläder. :-)
Visst får man klaga och jag tycker inte att det varit så farligt gnälligt i dina inlägg.

Desiree sa...

Jag uppskattar och gillar faktiskt lite sanning emellanåt. Bloggar som bara är rosenskimrande blir ju inte så kul eller spännande. Jag försöker också ge en verklig bild av min vardag och mina upplevelser. Jag tycker det är intressant att veta och få höra vad olika personer tycker om / inte tycker om.
Ni fick ju inte världens bästa start i huset där utan varmvatten, internet och annat som krånglade.

Intressant att höra detta om tyska mataffärer för så upplever jag det inte alls. Vi åker mer än gärna över till tyskland och handlar mat. Tycker att mataffärerna i tyskland liksom frankrike har ett fint sortiment och stort utbud. Minst lika bra som i svenska butiker. Handlar gärna här i Schweiz också. Enda nackdelen med att handla här på hemmaplan är att det blir dyrare då man storhandlar. Numer åker vi varannan eller vart 10:e dag till frankrike eller tyskland och kör storhandlingen.
Men kul att veta att det finns mycket mer i matväg som är gott än bara fish and chips eller kidney pie eller något sådant som man absolut inte vill ha.
Kram!

Miss Marie sa...

Storasyster - ;)

Petchie - det är det jag menar! Det är ju sanslöst! Folk måste ju frysa mest hela tiden?! Weird...

Desiree - det kanske är speciellt för Bayern? Det mesta verkar ju ändå vara det... ;) Jag tycker engelska mataffärer verkar påminna lite om amerikanska, stort utbud och man hittar allt. Så har jag inte upplevt det i München!

Jonna sa...

Håller med om maten, Tyskland har mycket kvar att fixa innan jag kommer att känna mig nöjd - det känns inte okej att behöva besöka 4-5 olika matbutiker varje gång det är handling endast på grund av uselt utbud. Saknar också England (och Sverige) och framförallt mat ifrån M&S!

Blev lite nyfiken på din åsikt angående skoluniformerna - håller din Engelsman med dig? Hos oss går åsikterna isär så därför jag blev lite nyfiken :)

Miss Marie sa...

Jonna - nej, det saknar jag verkligen inte! Så trist med att det tar sån tid att handla i Tyskland! DET ÄR mycket bättre i England. Engelsmannen håller med mig om skoluniformer, just det med att de alltid går runt o fryser!!!

Anna, Fair and True sa...

Det finns verkligen en massa bra mat! Folk tror ju inte på det men det är ju sant!

Miss Marie sa...

Anna - visst gör det!

Charlotta sa...

I'm on a mission from God att upprätta Englands rykte som matnation (och vad är det för fel på fish & chips gjort på riktigt i en kuststad???)

Även i Sverige dräller det ju av misskötta grönsaker jämfört med England. Att man kan odla dem enklare i England med klimatet är ju en sak men hur de sedan sköts i snabbköpen...!

Tyskland som jag är uppvuxen med tycker jag är en blandad kompott. Jättebra saker generellt men man får gå till större affärer eller lokala specialister för att hitta dem. Inte lilla Pennymarkt i kvarteret. Belgien var bra men där var det dioxinskandal när vi bodde. Brrr.