onsdag, oktober 16, 2013

En cykelturI söndags tog jag ut cykeln för första gången i England, och så cyklade vi iväg längs med strandpromenaden. I England har cyklister inte värst hög status, så det känns säkrast med de få vägar där bilar inte är tillåtna!


I mysiga St Annes har de en Spitfire på pinne. "I guess these are the reason we all don't speak German", sa Engelsmannen och det har han ju rätt i. Just det här planet är en kopia av ett plan som flögs av en 20-åringen som sköts ner någonstans över Tyskland. Visst är det ganska konstigt att tänka att de som skyddade oss mot nazisterna var småpojkar med bara några timmars flygutbildning bakom sig? 


Såna saker bryr sig inte Alfred om! Han var fullt upptagen med att kasta stenar på svanar! Ehhh.... Ja, vi glömde brödet, han hittade småstenar och tja, så... kan det gå!


Men svanarna verkade inte bry sig så värst mycket om nåt!


9 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars svanar! Näää! De klarar sig nog bra!
Och visst är det märkligt att kriget kanske vanns tack vare så unga pojkspolingar!?

Miss Marie sa...

Brysselkakan - ja, särskilt när man tänker på hur 20-åringar är idag?! Jag tror kanske inte Alfred var den första som kastade stenar, så svanarna var nog tuffa nog! ;)

Ullis sa...

Fin natur.

Miss Marie sa...

Ullis - mycket fin!

Jenny sa...

Gud å underbart det ser ut! Och jag som är livrädd för fåglar hade blivit till mig, men de ser ju jättenöjda ut ändå! ;) Kram!

Miss Marie sa...

Jenny - de här var snälla fåglar! ;)

Saltistjejen sa...

Så vackra bildet! Jag tycker om ljuset. Så milt. Men detta med krig och de som var och är aktiva i krig som soldater är ju alltid "småpojkar". De är så otroligt unga! Så otroligt sorgligt. För alla som drabbas.

Annika sa...

Jättefina Bilder.
Ja dessa unga soldater som ger sig ut i krig. Många för att aldrig mer komma hem.

Allt och/eller Inget sa...

Vad fin han är Alfred! Gillar hans outfit!