fredag, oktober 11, 2013

KylaJag känner mig lite grann som Cameron Diaz i The Holiday, när hon har på sig en hel kashmirmundering, med mössa och halsduk, inomhus för att hålla sig varm i det gamla engelska huset! Jag är dock inte fullt lika chic, men jag kör med kashmirkofta och kashmirsockor på morgonen, de sistnämnda köpte jag på rea i München alldeles innan vi åkte hit. De kommer behövas! Det känns som om det drar från alla fönster och dörrar, inte ens brevinkastet i dörren fungerar, så efter vi fått post så står det bara vidöppet och släpper in en massa kall luft. Burr! Men det kunde ha varit värre, vi kunde ha haft det här huset i München, och där är det tydligen 2 + och lite snö som gäller just nu, så...

Hursom, i helgen planerar vi en liten utflykt. Hoppas ni får en varm och bra helg var ni än är!

12 kommentarer:

Anna sa...

Jag har aldrig frusit så mycket som jag gjorde under tiden jag bodde i Storbritannien, huvva!

Storasyster sa...

Redan så kallt inne. Stackare!! Har ni ingen kamin? Det hade ju varit mysigt i ert fina vardagsrum!

Miss Marie sa...

Anna - jag frös en hel del då jag bodde i Paris, där kom kylan in rakt genom öppna spisen, burr! Man kan lugnt säga att varken Frankrike eller Storbritannien kan det där med att isolera... ;)

Storasyster - det skulle vara nåt! :)

Sofia sa...

Ush ja nu börjas det...tacka vet jag svenska hus som är ordentligt byggda!
Men ärligt talat, man vänjer sig. När jag är i Sverige nu så svettas jag, tycker liksom att det är för varmt? Knasigt nog.

Men kul är det ju inte. Jäkla enkelglas och dragiga dörrar. Vi har samma sak här hemma, men äntligen har vår landlord gått med på att sätta upp något som heter secondary glazing, alltså inte riktiga dubbelglas men något som ska vara lika bra mod ljud och kyla! Vi har även köpt 'thermal door curtains' för att fixa våra dragiga dörrar. Jag var mycket skeptisk till detta med gardiner som isolering förut men det verkar faktiskt fungera.....

Åh, en annan sak som vi har köpt för att underlätta vintern är en tvättställning som är varm, då det är omöjligt att få tvätt att torka i kalla, fuktiga engelska hus om vintern. Den är helt underbar och all tvätt torkar över natten. Tänkte bara tipsa, men ni kanske inte har det problemet :)

Hoppas du får en fin helg!

Ullis sa...

Det låter kalt. Kommer ihåg Paris. Burr. Du kan sätta upp ett snyggt draperi för ytterdörren. Det hade man ju förr i Sverige också. Varma strumpor är ju skönt. Varma kramar.

hjarnfrys sa...

Hu, så hemskt med drag. Lite mysigt med kashmir! Hade på min kofta igår pga rått och fuktigt i huset. Bergvärmen hänger inte riktigt med i höstens temperatursvängar i början.

Skall bli kul att följa era nya äventyr i StB.

Filmen är ju inte så dum heller. Kanske skulle rota fram den ur gömmorna, det är ju bara 74 dagar till jul....

Go' fredag.

Desiree sa...

Oj har det redan kommit snö i Munchen. Här har kylan också slagit till. Kom i onsdags men jag hoppas på lite mildare och varmare nästa vecka. Idag hade jag fingervantar på mig då jag cyklade ner på stan.
Synd att myten om de Engelska husen som drar inte är en myt utan en sanning. Låter klokt av dig att investera i de där varma goa sockorna. Låter som de kommer bli väl använda i vinter.
Kram!

Channal sa...

Jag har aldrig frusit så mycket som när jag var i England! Håret torkade aldrig inomhus! Inte konstigt att alla gamla i England får gikt i tårna!

Se till att få fönstren tätade innan vintern!

Fin helg till er! Kram Anna

Martina sa...

Dalig isolering...det känner jag väl till.
När vi klagade pa att det regnade in för att fönstren inte var tillräckligt tätade sa kom dom och fixade det genom att borra sma hal i fönsterkarmen! Voilà, nu rinner vattnet ut igen!! Eh..., vad säger man?!

Ha en fin helg!
Kramar

Anonym sa...

och jag har aldrig frusit så mkt som i Spanien på vintrarna!! Har också kashmirstrumpor och flanellpyjamas när jag är där... Det blir en spansk jul i år :-( ännu en gång med en liten nyfödd och utan centralvärme, ser inte framemot det!
Hoppas att ni kan hålla värmen i vinter!

Miss Marie sa...

Sofia - du, det där varma torkställningen låter underbar! Var hittar man en sån?!

Ullis - hoppas få en fungerande garagedörr så jag kan ställa barnvagnen där så vi kan stänga dörren till hallen sen!

Hjärnfrys - filmen är ett måste för mig innan jul, men får nog vänta ett litet tag till!

Desiree - men idag skiner solen i München, så var nog bara en temporär vinter!

Anna - ja, inget torkar inomhus...

Martina - haha, förlåt att jag skrattar, men det där är ju för roligt! Smart lösning! ;)

Petchie - nä fy, usch! Måste vara så kallt, särskilt med en liten bebis! :(

Sofia sa...

Lakeland - här är en länk.
http://www.lakeland.co.uk/21736/Dry-Soon-3-Tier-Heated-Tower-Airer

Bästa köpet på länge, den gör sån stor skillnad.

Och ett tips, om du köper den, så går det ännu fortare för kläderna att torka om du hänger ett lakan över torkstället.