onsdag, oktober 02, 2013

Today I Killed a Spider, and the Story about English Houses


Det tar lite tid att landa efter en sån här flytt. Inte bara alla möbler och saker ska ställas på plats, men känslor ska också få tid att komma till ro. Vi visste att huset vi hyr skulle vara lite omodernt och shabby. Men jag hade tänkt mig lite mer shabby chic och inte ruckelvarning! Vi har haft eller har problem med dusch, varmvattenberedaren, fönster, garage- och ytterdörr samt telefon och internet. Och så klart funkar inte ringklockan! Ibland undrar jag om England på allvar är på väg att bli ett u-land?! Varmvatten och internet är ju ändå ganska basala saker i dagens samhälle. Problemet är att det är många privatpersoner som köper hus och lägenheter som de sedan hyr ut, utan att bry sig ett skit om fastigheten eller dess hyresgäster. Vår hyresvärd köpte huset tidigare i år, och måste uppenbarligen vara en idiot eftersom hen betalade en bit över 2 miljoner för ett ruckel (don't get me started om de absurda huspriserna i England!), får nu höra exakt vad vi tycker ska fixas i huset!

Så det kanske tar ett tag innan bloggen är back on track. Nu går all min energi åt att hålla humöret uppe när jag är med Alfred innan gråten äntligen får pysa ut när han somnat på kvällen. Ni hör, inte vidare muntert.

26 kommentarer:

Hella i england sa...

Välkommen till u-landet..

Ullis sa...

Puh, kan inget annat än sända många varma kramar.

Desiree sa...

Så himla trist att det är så mycket som strular. Har hyresvärden inget vidare ansvar heller? Jag tänker om ni ska betala en viss mängd i hyra så betalar ni för ett fungernade hus och inte för en massa grejer som inte funkar. Håller tummarna att det löser sig snart. Varmvatten via varmvattenberedaren ska de väl ändå ha ansvar för funkar liksom ringklockan, fönster och dörrar. Men annars tycker jag det har sett fint ut från de glimtar du visat på Instagram. Tycker att ni verkar komma iordning snabbt. Men visst sedan tar det tid att landa när man byter land. Låt det ta sin tid. Jättekul att du kikade in på bloggen med en liten rapport.
Kram!

Sophie sa...

Jag håller med om att boendestandarden ofta är kass i England men där finns såååå mycket positivt. Framförallt underbara, trevliga och roliga människor. Supermysiga byar med härliga pubar och restauranger. Ett enormt utbud av allt, t ex böcker, kläder, leksaker, mat. Stor skillnad från Sverige. Fantastiska London, Brighton, Oxford, Bath etc. Jag saknar UK varje dag och då är det ändå 13 år sen jag flyttade tillbaka till Sverige. Lycka till!!!

Sofia sa...

Åh jag vet, jag vet, jag vet. Antalet ruckel jag har bott i under åren, antal varmvattenberedare som har gått sönder och dragiga fönster, mögel i taket och så vidare...det är INTE kul och det gör mig förbannad över att bostadsmarknaden är som den är, att man får hyra ut vad som helst till vilket pris som helst.
Reubens mormors hus har precis lagts ut på marknaden, det är stort men askallt och dåligt och allting behövs verkligen göras om. Priset? Ynka £699 000 . Sjukt.

Hoppas ni får allting fixat, ni får väl vägra betala hyran annars, det gjorde jag en gång!

Anonym sa...

usch vilken tråkig start på nya perioden i livet! :(Susanne

storasyster sa...

Äntligen en uppdatering :) men tyvärr ingen munter sådan. Låt Alfred med se att du är ledsen. Man får vara ledsen!! Man kan mysa o kramas, prata o torka tårarna ihop. Puss på dig!!

Anna sa...

Ja man tror inte det är sant att priserna är som de är där, med så sjukt dålig standard. Hoppas verkligen det löser sig så att du kan glädjas åt er flytt!
Kram

Linnéa i Colorado sa...

oh fy farao.. vi är många som tänker på er och vet hur jäkla jobbigt det är att flytta och att hamna i ett ruckel måste vara fruktansvärt påfrestande. Stor stor kram.

Jonna sa...

åhh nej, Englandsmardrömmen....hade också en massa problem med vår lägenhet i London. Man blir tokig tillslut och än mer eftersom hantverkare i det landet inte verkar veta innebörden av att dyka upp på utsatt tid. Huu! Hoppas att det löser sig för er inom kort :)

Jenny sa...

Ja är det något jag inte saknar med England så är det just detta.... När jag träffade Jenny och Sofia i London satt vi och pratade om detta en lång stund. Dragit, dåliga rör, vattenläckor, obefintlig isolering..... Fy fasen! Hoppas det löser sig för er snart! Kram

Sofia sa...

Ska bli så spännande att följa er på nya plats! Hoppas ni kommer i ordning snart och får saker och ting att flyta er väg. Även om det kan vara motigt så lättar det efter ett tag.

Sara sa...

Skickar lite kramar från London! Verkligen trist att det är så här i UK. Situationen är rent ut sagt under all kritik. Det blir till att rusta upp inför vintern med mysiga plädar, varma longjohns och raggsockor, levande ljus och en himlans massa engelskt te! xx

Anonym sa...

Kan nästan känna din panik över hur det blev...
Hoppas för er skull att ni har en hyresvärd som bryr sig och det blir ordning på saker och ting. Antar att det kanske mitt i allt elände hjälper att din man ändå är engelsman och ni inte båda är "lättlurade utlänningar". Stå på er!
Och njut av det du kan njuta av!

Annika sa...

Det tar ju tid att landa i en ny tillvaro.
Let it run its course.
Men vad trist att huset är SÅ dåligt. Inget kul.
Hoppas att ni får det mysigt och bra iaf. OCH ja, du får investera i varma textilier, och sen göra så mysigt du bara kan.
Styrkekramar!!

Anonym sa...

Stor kram! Önskar jag kunde göra nåt! Love! /T

Saltistjejen sa...

Ja du jag förstår att det är mycket nu som tar energi och tid. Bloggen kan vila. Men tråkigt med huset. Dock är ju England känt för sin "dåliga" bostandard. Haha, en av orsakerna till att jag och maken valde USA framför England faktiskt då vi funderade på att jobba utomlands. Absolut inte ENBART det såklart, men det var ju inte direkt så att boendet i England kändes som ett stort plus som lockade.... ;-)
Men jag hoppas att ni kan få ett åtminstone FUNGERANDE hem snart.
Och det finns mycket som är otroligt fint ed England "utanför" boendet. Så om ni kan få er bostandard till en okej nivå så tror jag ni kommer att trivas kalas!
:-)

angelia sa...

stora kramar! Hoppas det ordnar sig lite för er..

Anonym sa...

det kommer att bli bättre, vardagen kommer att hända även i england. att flyta med småbarn är hemskt. gå till puben och ta dig ett glas vin.
Vickan i Winchester, Hampshire, UK
ps var i england är ni?

Lisa sa...

Ah Marie, vad trakigt att det har borjat sa har... Men det kommer att bli battre. Och man far vara ledsen och sakna.
Hoppas att ni kan fa ordningen pa lagenheten. kan verkligen tanka mig att det var lite av en chock (inte for att jag bott i Tyskland men tror jag har en ide..). Men det har fixar ni! Finns ju sa mycket roligt i England! Ge dig tid. Vi flyttade till ett valdigt bra boende och det var svart anda. Det tar tid innan det faller pa plats.

Stor kram till dig!

Martina sa...

Bara en flytt är ju en hel del stress och tar mycket tid.
Ny stad.
Nytt land.
Och sa mycket som man tycker borde vara självklart som inte funkar....
Förstar att det tar pa krafterna.
Kramar

Millan sa...

:-( vad trakigt att ni fatt en sadan start. Forstar att det inte ar sa latt men finns det kanske en mojlighet att hyra nagot annat? For aven om det ju finns en hel del skithus i england sa finns det ju faktiskt gott om fina hus ocksa?! Vet dock att det ar skillnad nar man hyr ... Jag hoppas att allt loser sig och du kanner dig lite gladare snart! Skickar en stor kram

Anonym sa...

Oh Dear. Det blir säkert bättre om ett halvâr eller sâ när ni bott in er, fixat, donat, vant er och inte ser skavankerna. Man kan ju börja tycka att det är charmigt att inte ha en ringklocka... Varmvatten däremot lâter nödvändigt! MEN det gör ju inte att det är skitjobbigt just nu. Vi har precis flyttat frân Stockholm till Paris med en ettâring. Vi har shiny new ugn, som man inte ser knapparna pâ. Blank som en spegel. Ny bullrig tvättmaskin i köket i öppen plan med vardagsrummet. Spisplatta med touchknappar som jag verkligen irriterar mig pâ... En granne som kastar melonskal utanför vâra fönster och som när vi knackade pâ hans dörr för att säga att det kan ju komma skadedjur polisanmälde oss för att ha stört honom. Och barnet trivs inte pâ förskolan som är dubbelt sâ stor med hälften personal. Vi har hemlängtan! För tre âr sedan flyttade vi ât motsatt hâll och dâ saknade vi Paris och vâr shabby chic lägenhet som var ganska jobbig att bo i den med. Men vacker... Suck. Men det är väl bara att bita ihop. Vi har svurit och sagt aldrig mera flytta... Det har dessutom kostat minst 50 000 kronor snarare det dubbla, flyttlass, flighter, dubbelhyra, nya möbler... och vi har förlorat hälften av vâr ikomst. Jippi...

Anonym sa...

PS vâra spindlar flyttade ut efter en vecka... Hâller tummarna!

Iccan sa...

Vännen, ett samtal i kommande vecka får det bli. Tänker på Er & det verkar redan blivit lite bättre. Våra hyresgäster sa upp vår lägenhet i fredags, happy happy, NOT. Ännu en situation att lösa. KRAMAR

Miss Marie sa...

Hella - ...tack? ;)

Ullis - :)

Desiree - vi har fått avdrag på hyran nu och så har de fixat varmvattenberedaren och håller på med allt annat, så det blir sakta men säkert bättre!

Sophie - absolut! Finns ju en maaassa bra saker med England, bara synd att vi fick så mycket av det negativa så här på direkten. :(

Sofia - herrejösses, sju miljoner?!?! Alltså, jag skulle inte ha något emot att renovera ett hus, men då ska det ju vara billigt så det är värt att renovera! Nu är ju t o m rucklen dyra. Suck o stön. Vi begärde avdrag på hyran o fick det, så alltid något bra!

Susanne - ja, lite trist!

Storasyster - han var förvirrad nog som det var!

Anna - ja, standarden är ju så sjukt dålig.

Linnéa - tack! :)

Jonna - nej, det är väldigt annorlunda från Sverige o Tyskland åtminstone!

Jenny - ja, nu tror jag dock London är ännu värre än resten av England, men inte är det mysigt!

Sofia - ja, det blir ju lättare med tiden!

Sara - ja, varmsockor är införskaffade!

Brysselkakan - ja, det känns skönt att både jag o Engelsmannen kan kommunicera med ansvariga, men jag lämnar det mesta åt honom!

Annika - det blir bättre, jag vet ju det! :)

T - puss!

Saltis - ja, jag gillar ju England väldigt mycket, så blir vi bara nöjda med boendet så blir det nog fint!

Angelica - tack!

Vickan - vi är i Lytham, i norra England. Tog ett glas vin på puben med en svensk tjej igår så vi kunde klaga av oss lite! ;)

Lisa - ja, när man är van vid svensk o tysk standard så är ju den engelska standarden ett skämt....

Martina - ja, tröttsamt är det!

Millan - vi hyr under tiden som vi letar efter något att köpa, men vi trodde det här var bättre än det visade sig vara... ick!

Anonym - ouch, I feel you! Det är inte lätt att veta var man ska "höra hemma"! Kul ändå att ni provade på Sverige, det är jag väldigt sugen på o planen är att om vi flyttar dit kommer vi inte orka flytta land igen, så då blir vi fast! ;) Hoppas det blir bättre för er också! Hör gärna mer om vad ni har för er! Och ja, inga fler spindlar, men igår såg jag däremot tvestjärtar...

Icca - aj då! men borde inte vara så svårt att hitta nya, eller?