tisdag, november 19, 2013

En tisdag i punkter* Jag läser en krönika av Ronnie Sandahl om hur dagens 20-åringar är de första i efterkrigstiden som kan förvänta sig en lägre levnadsstandard än sina föräldrar. Andreas Cervenka pratar om en ekonomisk kris som kanske inte är någon kris, och vad händer om räntorna höjs? En hel medelklass har belånat sig till tänderna och kommer få det svårt om räntorna går tillbaka till normala nivåer. Läsvärt!

* Och på Naturskyddsföreningens blogg kan man läsa om att det är uppgivet på klimatförhandlingarna i Warszawa. Varför kan inte alla länder förstå hur viktig miljön är?

* Vackert skrivet om alla mammor, och de som funderar på försöka få barn! Och så läste jag att Charlotte Perrelli är Årets Mama! What?! Nej, då finns det en hel drös med kändismammor som jag tycker är mer inspirerande...

* Här kan ni testa er och se om ni är galen i julen! Eller kanske bara rentav galen?

* Jag lyssnar gärna på TKO av Justin Timberlake just nu.

9 kommentarer:

hjarnfrys sa...

Tack för härliga och tänkvärda inspirationskällor! Det är trevlig att höra om andras tankar, när man själv har ett hjärnkontor som störs av en jätte aircondition av brus.

Märkligt med Perrelli.

Må gott.

Sofia sa...

Just det där med räntorna, eller snarare rädslan att de ska höjas är vad som gör att vi inte köper bostad just nu. Reuben är helt bombsäker på att de kommer höjas, och han vill inte ta den risken. Så vi sparar - och ska försöka ha en så stor insats som möjligt så vi kan ta så litet lån som möjligt.

storasyster sa...

Perelli - no no! Jobba 48tim efter förkossning och sen... nej nej!! Miljön är ju så viktig! Tänkvärda punkter!

Desiree sa...

Jag tror inte att det bara är dagens 20-åringar som kanske får det sämre än sina föräldrar utan jag tror även att de som är 30 eller 40 kan komma att få det sämre ställt än sina föräldrar då de blir pansionärer.
Kram!

Annika sa...

Jag tror som Desiree. ALLA gånger.
Jag förstår inte heller hur Perelli kunde bli årets moder.
SKUMT.
OH well, nu ska jag testa hur CRAY jag är vad gäller JULEN!!!
:-)

Annika sa...

GUD vilken rolig LISTA!!
Hoppas det är OK att jag länkar den på min punktblogg imorrn? reffar till dig då också!!
Lovely!!
Jag satt här och fnittrade. Skriver under på det mesta, men absolut inte på allt :-))))

Miss Marie sa...

Hjärnfrys - :)

Sofia - ja, har man inte så mycket down payment så är det nog säkrast att vänta. Och kanske inte lyssna på banken när de lovar att man visst klarar av att betala av ett jättehögt lån...

Storasyster - nej, Perrelli och vi tänker nog lite annorlunda!

Desiree - absolut! Tror inte vi kommer kunna gå i pension lika tidigt som våra föräldrar gör, vi får nog jobba på ett tag till!

Annika - visst är det en rolig lista! :D

Engelska Mamman sa...

Jag behöver nog tyvärr ingen artikel för att fastställa att jag är galen i julen. Paketen ligger redan all inslagna i rätt bubbelplastkuvert för där dom ska hän, och bakandet är för mestadels färdigt i frysen :)

Miss Marie sa...

Carin - haha, du är mer galen än vad jag är! ;)