onsdag, november 13, 2013

Päron- och bovetepannkakorVad gjorde man egentligen innan internet? Seriös fråga! Jag hade några nästan övermogna päron och lite bovetemjöl som jag ville bli av med, funderade på att göra pannkakor, googlade och så hittade jag ett superecept här! Pannkakorna blir saftiga och honungssmöret som man ringlar över... mmmm! To die for! Jag gjorde några ändringar i receptet, bland annat uteslöt jag socker som jag inte tycker behövs om man har lönnsirap eller honungssmör att ringla över.

Pannkakor
2 1/2 dl bovetemjöl
2 1/2 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
kanel
vaniljpulver
2 msk smält smör
2 1/2 dl filmjölk
1 1/2 dl mjölk
1 stort ägg
2-3 päron

Honungssmör
60 g smör
1 dl honung


Blanda alla torra ingredienser i en skål. I en annan skål, vispa samman ägg, filmjölk och mjölk. Skala päron och riv dem grovt innan de blandas i mjölkblandningen. Blanda försiktigt i de blöta ingredienserna i de torra och låt stå några minuter. Stek på medelhög temperatur på båda sidor, i sammanlagt cirka 5 minuter per pannkaka. Smält smör och honung tillsammans och ringla över de varma pannkakorna.Ledsen att det ser ut som kaninen snorar ned hela pannkakan...


5 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Tog en stund innan jag såg att det var en kanin du hällde ur ;-)
Och ja, vad gjorde man innan Internet? Minns inte ens!

Desiree sa...

Åh ser jättegott ut och perfekt sätt att göra sig av med övermogna päron. Jag gillar päron men för mig får de absolut inte vara för mogna. De ska vara krispiga då man tar en tugga annars är de redan för mogna för mig. Detta recept blir perfekt. Tack för att du delar med dig av alla dessa goda, lite spännande och annorlunda recept. Helt rätt att utesluta sockret eftersom päronen i sig är så söta och sedan med honungen till så behövs verkligen inte extra socker.
Du får gärna köra ett inlägg om dina säg top five favorite smoothies eller något sådant.
Kram!

Annika sa...

Ja, vad tudan gjorde man innan internet?
Vilken källa det är till allt.
Love it.
ja, när det används med måtta. HAHA!
Goda pannkakor du fick till, blir riktigt SUGEN!!

Martina sa...

Mmm... ser verkligen gott ut.
Men här i Frankrike, i alla fall i Nice, är det inte sa lätt att fa tag pa bovetemjöl, dinkel och andra lite mer annorlunda ingredienser. Tyvärr.
Kramar

Miss Marie sa...

Brysselkakan - nä, kanske inte ser så mysigt ut...! ;)

Desiree - det ska jag försöka göra! :)

Annika - ja, källa till allt! Nu kan man verkligen veta nästan allt ju! :)

Martina - synd! Du får prova när du är i Sverige! :)