måndag, december 02, 2013

Äntligen advent!Äntligen är det december! Weeeehooo! Äntligen får jag vara så julig jag bara kan vara! Alfred tog på sig tomtemössan och sen ville han inte ta av den på hela helgen. Han är min son. Uppenbarligen. Vi klädde granen, eller vi delade upp det så att Alfred plockade upp alla prydnader från lådan (oh, wow, look at this! Kolla här!) och jag pyntade granen. Sen drack vi cordial och mulled wine.


Innan dess hade vi såklart varit och köpt granen. Liten och alldeles perfekt. Och hos fiskhandlaren kan man numera köpa fasan och en hare. Med blodet kvar i en påse runt huvudet. Mums. Vi nöjde oss dock med en kyckling som vi inhandlade till söndagsmiddagen.


I Lytham har julbelysningen varit uppe sen början av november. Lite fuskigt kan man tycka, men nu är det december så nu kan vi njuta av allt det glittriga och lysande. Förresten, vet ni hur man kan se att det bor en svensk i ett hus i England? Vi är de enda som har fönsterlampor! Även nu i advenstider, man hittar inga stjärnor i fönsterna, förutom hos oss, förstås!


Alfred sprang runt i sin tomteluva så han blev alldeles svettig! God jul!

16 kommentarer:

Ullis sa...

Oh, vilka mysiga bilder. De där konstiga människorna med lampor och stjärnor i fönstren, tror du det låter så? Ha,ha.
Visst är det härligt med alla ljus överallt. Staden är ju mysig också.

Hella i england sa...

Engelsmännen har net curtains istället för lampor i fönstren..

Miss Marie sa...

Ullis - ja, vi är ju konstiga människor! ;)

Hella - ja! Det var det första vi rev ut när vi flyttade in! Förutom i sovrummet, för där har ett tehus fri insyn till! ;)

eastcoastmom sa...

Fin kille i tomteluva!!!

Anonym sa...

Haha! Känner igen det där med fönster, täckande gardiner och inga fönsterlampor från vår tid i Bryssel. Gick lätt att se var det bodde svenskar ;-)
Lite kul är det att flyga in över Belgien när det är mörkt för plötsligt ser du inga hus längre, alla har dragit ner sina träjalusier och det lyser inte från ett enda hus. Om det inte bor en svensk i det då! Plus att motorvägarna har belysning i hela landet (fast där släcker de numera vissa tider pga kostnaden).
Det kan ju vara så att detta med att dra ner och täcka för fönster lever vidare från världskrigen? Vi var ju inte så hårt drabbade i Sverige. Det ihop med att det är mörkare här.

Miss Marie sa...

Eastcoastmom - han blev så förtjust i den! :)

Brysselkakan - likadant som i England då! Det är ju väldigt dyrt med el här i England, men hallå, hur mycket el drar en fönsterlampa?! De har inte råd med fönsterlampa men de åker bil 5 minuter till affären för att köpa en pint mjölk...

Carin sa...

Å vilken liten sötnos i tomteluvan! Vår julstake gick sönder, så nu ser nog vårt hus engelskt ut också (darn...och jag som sade till maken att jag inte behövde åka till IKEA innan jul).

Jenny sa...

Åh vilken härlig advent ni hade, familjen rutiga skjortor! :) Söt-Alfred, då! Gulle! Hoppas nästa advent blir lika fin.

Channal sa...

Så mysigt och juligt ni har det! Bra val att ta kyckling...

Kramar Anna

London Mummy sa...

Love the glasses x

Annika sa...

Exakt, äntligen är det OK att gå ALL IN!!
Att få vara kitchig, att få vräka PÅ!!
LOVE IT!!!
Menar du att ingen har fönsterlampor i England?
De har man här. Tur det. OCH mina grannar har tom börjat med 7-armade elljustakar till julen. LOVE IT!!!
Men visst, de drar gärna ner och för.
Tror vi nprdbor är ganska ensamma när det gäller att inte dra för.
Jag känner mig instängd i ett hus där det är fördraget. Skulle inte orka bo så.

Martina sa...

Söta ni är du och din Alfred!
Kramar

Saltistjejen sa...

Så fint och mysigt! Nu är det underbart att få mysa med fina ljus och annat som hör julen till tycker jag. Här har vi dock inte ngt julpynt alls mer än Ellas adventskalendrar. Kom ju hem från Sverige i söndagskväll (1a advent) och ork och tid har inte funnits till att pynta än. Hoppas ha mer tid och ork i helgen. Så himla söt Alfred är!! Och stor! Känns som han vuxit mycket under detta året. :-)
Kramar!!

Miss Marie sa...

Carin - då måste det ju bli en utflykt till IKEA snart! ;)

Jenny - yes, på helgerna kör vi alltid matchande kläder! ;)

Anna - ja, jag klarar nog inte av en hare än...! ;)

London Mummy - tack! :)

Annika - samma här, jag känner mig också instängd! Finns väl vissa som har fönsterlampor här, men de är ett fåtal! antar att det beror på att elen är dyr...

Martina - tack! :)

Sltis - visst har han vuxit mycket! Nu är han verkligen stor, känns det som! :) Förstår att ni inte hunnit pynta, får ta igen det sen! :)

Desiree sa...

Vilken mysig första advent ni fått. Gillar bilderna på dig och Alfred överst väldigt mycket. Ni är så fina båda två. Fasan låter spännande det har jag aldrig ätit. Är det något som hör ihop med julen i England eller kan man få tag på det hela året runt?

Miss Marie sa...

Desiree - det är säket någon julgrej, men min engelsman har aldrig ätit det!