måndag, februari 10, 2014

Bildbomb från the Lake DistrictEn dag tog Engelsmannen ledigt från jobbet och så gick färden mot the Lake District. Det spelar ingen roll hur många gånger jag är där, varje gång är det en lika vacker upplevelse. Ser ni den svarta fårbaken på fotot ovan? Fåret satt utanför muren precis bredvid vägen när vi körde förbi. När jag gick ur bilen för att ta kort hoppade den upp på och över muren! Trodde att muren skulle hålla fåren inhängnade, men fåren är tydligen inte helt dumma...


Det var dimmigt när vi kom upp en bit. Däruppe låg temperaturen på nollan och med en isande engelsk vind så var det ka-a-a-a-a-allt. Utsikten från Kirkstone Pass brukar vara otrolig, men den här gången såg vi inte så mycket av utsikten. Men det vi såg var fint! Och ser ni, lite snö däruppe! Johohojaja.


Vi blev inte långvariga i kylan utan ville in och värma oss i pubvärmen, men där öppnade de inte dörren trots att de skulle vara öppna (och det var människor därinne!) och sånt gör inte mig glad, så vi satte oss i bilen och åkte nedåt för att hitta en annan pub! Lyckligtvis finns det gott om pubar i the Lake District.


Och på vägen ner fick vi vacker utsikt gång efter gång. Höstfärger möter vinterfärger. Vackert så.


Väl nere i Ambleside stod Jemima Puddle-Duck i ett slitet fönster. Det är såna här små detaljer jag gillar.


Till slut landade vi på The White Lion där vi avnjöt riktigt god mat. Engelsmannen körde på det säkra kortet bangers and mash medan Pernilla och jag valde olika burgare. Min burgare med pulled pork var sanslöst god! Jag måste verkligen göra pulled pork någon gång.


De här husen är byggda med lokalt skiffer och är väldigt speciella för området i the Lake District. Det är väldigt snyggt med skifferhus som också har en skiffermur, allt smälter ihop väldigt vackert, särskilt mot en bakgrund av berg. Och så gillar jag såklart när det piffas till lite, som här då snickerierna målats rosa på en affär. Love it!


Sen blev det då lite afternoon tea på Baldry's i Grasmere. Fastän att vi nästan inte orkade. Men är man där så måste man ju nästan avnjuta afternoon tea. Såklart. Fast Pernilla valde en varm choklad med marshmallows, fluffig grädde och extra choklad. En härlig dag!


18 kommentarer:

Jonna sa...

Underbara bilder som dessutom ökade min längtan efter England markant! Lake District är ju bara så oerhört vackert, så härligt för er som bor så nära :)

Anonym sa...

Otroigt vackert! Och det ser väldigt kallt ut! Är clotted cream nånting typiskt för England? Fick det till mina scones sist jag var i ett TeaHouse (här i Tyskland). Är det någon slags grädde? Väldigt gott! Hade aldrig smakat det förut.

Annika sa...

Mmmmmm….så fint!!!
Så underbart vackert. Där skulle jag älska att vara. Allting så vackert och idylliskt.
Pulled pork får du göra, inte svårt och så gott.

Miss Marie sa...

Jonna - ja, det här älskar jag med England! :)

Meerle - ja, clotted cream är typiskt engelskt till scones. Görs i Cornwall och är något mellan smör o grädde. Mycket gott till scones! :)

Annika - ja, riktigt vackert! Särskilt nu på vintern då det inte kryllar av människor. Har gjort pulled chicken, måste prova pork också! :)

Anonym sa...

Fantastiska bilder! Varje gång du visar bilder därifrån vill jag åka dit - trots isande vind och grådis! Läntar till publuncher och afternoon tea också./Susanne

Miss Marie sa...

Susanne - ja, det är vackert där. Fast det är kallt! ;)

Freedomtravel sa...

Fantastiskt fina bilder! Blir sådär lite magiskt med dimman. Förstår att det blir råkallt, men fint på bild! :)

I mitt huvud sa...

Å, vilka fina bilder!! Både naturen och de fina husen!!

Martina sa...

Väldigt vackert! Och makalöst engelskt, precis som i en film!
Kramar

eastcoastmom sa...

har hört talas om Lake District men vissste inte att det var SÅ fint!

Miss Marie sa...

Freedomtravel - kallt ända in i märgen, brrrr!

I mitt huvud - tack! :)

Martina - ja, det känns väääldigt engelskt! :)

Eastcoastmom - jodå, så vackert är det! :)

Anonym sa...

Första gången jag mötte clotted cream (tillsammans med underbara scones) var i Christchurch, New Zealand, där vi tog té i Botaniska trädgården. Gillar :)

En systerson bodde i Southport, England. Make och jag besökte och vi åkte till Lake District. Fantastiskt landskap. Det var på hösten och solen sken. Härligt!

Ruth i Virginia

Jenny sa...

Herregud vad mysigt det ser ut, sådana underbara bilder! Jag - som inte har varit där - tycker att det påminner om Irland, speciellt kring Dinglehalvön och Connemara. Eller som i Emmerdale ;).

Vill verkligen åka dit. Redan under min Londontid pratade alla om området, och sedan dess har det varit på min to see-list. Du dubblade just det begäret....

Ninnie sa...

Men å, vilka bilder, helt fantastiskt vackert! Känner mig förflyttad till en engelsk deckarroman...Måste, måste ta mig till England nån gång!!!

Desiree sa...

Åh vilken underbar utflykt! Helt i min smak. Naturen är ju bara vidunderligt vacker. Förstår att du inte får nog av den. Som taget ur ett vykort! Dimman tycker jag nästan gör naturen och landskapet än mer spektakulärt. Otroligt vackert! Känner absolut att jag måste hit någon dag.
Trist med första puben men tur att ni hittade att annat ställe som var mysigt och gott. Te-fikat ser ju gudagott och så mysigt ut. Får säga att även om det var riktigt kallt så har landskapet massor med charm trots vinter och lite ruggigt väder. Den lilla byn du fotat här ovan är ju bara hur charmig som helst.
Kram!

Ullis sa...

Sanslöst vackra bilder. Eftersom vi fått vara med er i Lake District vet vi ju att det är så vackert i verkligheten också.
Lite gammaldags charm.

Miss Marie sa...

Ruth - Southport, det är inte långt från oss! Härlig stad! :) Och scones med clotted cream, mmm!

Jenny - jag har inte varit på Irland, så jag kan inte jämföra det, men jag skulle gissa att det ligger något i det du säger! :)

Ninnie - ja, särskilt med dimman! :)

Desiree - ja, det är fint! Lite annorlunda mot Alperna, men väldigt vackert!

Ullis - vi får ta en längre utflykt nästa gång! :)

Anna, Fair and True sa...

Det är ju så vackert där! Jag vill tillbaka! Det är faktiskt en av mina bästa semesterminnen, tror det också var speciellt för jag väntade Isolde då :)