fredag, mars 07, 2014

10/52 Det syns inte på bilderna, men det blåste halv storm när vi hade picknick. I motvind cyklade jag iväg, med ena handen framför Alfreds ansikte för att skydda honom mot vinden. En annan gång när det var stormvarning ute blåstes Alfred nästan omkull, och sedan dess har han en väldig respekt för vinden.

Alfred är fortfarande intresserad av siffror och bokstäver. Häromdagen hade vi ätit middag och Alfred gick till kylskåpet för att hämta vår efterrätt. När han kom tillbaka till bordet bad jag honom hämta tre skedar också, en till sig, en till mamma och en till daddy. Han gick iväg till lådan med skedar, tog upp ett gäng skedar, räknade ut tre och la tillbaka dom andra. Jag blev alldeles paff! Visst räknar vi mycket, men jag trodde inte han fattade det riktigt. Likadant om han ser vissa bokstäver, då pekar han och ropar att det är A som i Alfred, D som i daddy eller R som i uncle Richie. Det är så häftigt att se honom utvecklas så här!


Bilder på mitt barn en gång i veckan under ett år. Det här är vecka 10.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Blåst är inte att leka med! Den tippade nästan omkull mig en gång i Bryssel och då cyklade jag. Riktigt läskigt kan jag lova.
Kul när ens barn utvecklas! I den åldern Alfred är i nu händer mycket och så ska det ju vara!

Steel City Anna sa...

Härliga blilder!

Annika sa...

Det var tufft av er att ha picknick i den blåsten.
Vette 17 om jag pallat det :-9
Ja, det händer så mkt i Alfies ålder. Jag minns att det var en så mysig ålder. ja, alla åldrar är mysiga (utom ibland vissa tonår, hmmmm)
Ha en fin helg!!

Desiree sa...

Vad duktig han är som fixar att räkna rätt. Hans intresse för både siffror och bokstäver är toppen, bara att fortsätta uppmuntra. Han verkar älska havet, sin cykel och att vara utomhus i alla väder även om det stormar.
Kram!

Lotta sa...

Ubersöta Alfred. Alltid tuffast. Love it.

trevlig helg!

xx

Miss Marie sa...

Brysselkakan - ja, blåst kan vara riktigt ruskig!

Anna - :)

Annika - hade inte riktigt fattat att det blåste så mycket innan vi cyklade iväg! ;)

Desiree - ja, siffrorna har han fått från far sin, bokstäverna från mig! ;)

Lotta - :)

Carin Cullen sa...

Men solen skiner! Gud så underbart det är med lite sol nu! Blåsten kan däremot vara hemsk. Det hände ju ett par hemska olyckor i fjol, så det är bra han har respekt för den. Och det ser himla mysigt ut att ha picknick i solen även om det blåste.

Anna, Fair and True sa...

Isolde räknar en del och ofta blir det rätt men ibland helt fel också :)