måndag, mars 31, 2014

Där påskliljorna blommor


En sak jag älskar med England är alla påskliljor som blommar överallt så här på våren. Längs med vägkanten och i rondeller. Överallt ser man små gula fält. Underbart. Här är det mini daffodils som växer, men i vår familj kallas de dillydafs. Fråga mig inte varför!


Och igår fick vi en helt underbar vårdag med solsken och värme. Det blåste såklart, men ändå, så väldigt skönt att känna hur solen värmer efter den här evinnerligt kalla vintern. Jag trodde att vi svenskar var besatta av väder, men engelsmännen är minst lika vädertokiga. Igår, när termometern visserligen visade tvåsiffrigt men knappast tropisk värme, såg vi en massa män i shorts och flipflops. Jag såg till och med en dam i en solklänning och flipflops. Det kändes kanske lite väl optimistiskt för slutet av mars. But that's the English way!


Det är mysigt att gå runt i ett vårigt Lytham, med en massa blommor, uteserveringar och annat fint. Engelska byar kan verkligen vara fina.


Igår var det också mors dag i England, men min son var i Liverpool hos granny och grandpa, så jag fick istället fira min dag med Engelsmannen och Ernst. Inte helt fel det heller! Heeeelloooo Ernst!

12 kommentarer:

brysselkakan sa...

Ni har helt klart kommit lite längre med våren än här. Men lite värme och allt lär explodera här! Knopparna på våra syrener slår ut när som nu.

Ullis sa...

Visst blir man väl lite tossig när solen skiner och värmer. Vilka fina blommor och magnolian, wow. Härliga bilder.

Miss Marie sa...

Brysselkakan - ja, så härligt att komma från Sverige till det här! :)

Ullis - absolut, heltossig! :)

Sofia sa...

Engelsmannen i London gor likadant, tar av sig kladerna sa fort solen tittar fram!
Ni ser ut att bo i en jattefin liten by!

Miss Marie sa...

Sofia - crazy!

Jenny sa...

Vilken underbar dag! Och härliga vårbilder! Det är roligt som du säger den här tiden på året, för vissa går fortfarande i tjocka vinterjackor och vissa i shorts! :)

Miss Marie sa...

Jenny - japp! Såg både vinterjackor och short i söndags! Dock inte på samma människa! ;)

Desiree sa...

Vad vackert det är i Lytham. Fint med allt som blommar i både planteringar och på träden just nu. Åh alla fina påskliljor som växer ut med väggrenen, så vackert! Denna vecka har jag njutit av just en fin bukett med påskliljor hemma.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, de är vackert med påskliljor! :)

Annika sa...

Ni har kommit längre än vi har också. Men snart kommer vi ifatt, det är en fråga om dagar, tror jag!
Påskliljor finns här nu också i masspor. ÄLSKAR dem!!!

Miss Marie sa...

Annika - snart kommer ni nog i fatt ja, det brukar gå fort för er!

Anonym sa...

Jag är nyfiekn hur du trivs i England jämfört med Tyskland nu när ni bott in er en del. Jag förstâr att bâda var fantastiskt pâ olika sätt, men ni bor ju pâ landet nu? Vad har blivit bättre och sämre? Vad saknar du med Tyskland? Vad stör du dig pâ i England? Vad är bäst och sämst?