måndag, mars 03, 2014

Oscar 2014


Igår var det dags för Oscars-galan 2014. Jag blev lite besviken på kändisarnas kläder, men några godbitar fanns allt. Här kommer min lista. Kommentera vad ni tycker och hojta till om jag missat någon!


BEST DRESSED: Kate Hudson i klänning från Versace. Det doftar lite 80-tal om klänningen med axelvaddar, men jag gillar den moderna skärningen och ringningen i ryggen. Färgen är kanon på bleka Kate och frisyren fulländar mästerverket.


VACKRASTE VINNAREN: Lupita Nyong'o hade en galet vacker prinsessklänning i ljusaste blått på sig. Jag är väldigt svag för sidenchiffong, så fallet i en här klänningen tycker jag är underbar. Jag hade velat se lite mer utmärkande accessoarer, men Lupitas glädje var vackert nog!


PREGNANT AND PROUD: Olivia Wilde fortsätter att klä sin babymage elegant. Klänningen från Valentino passar perfekt och även fast den är mestadels svart är den inte tråkig. Accessoarerna är pricken äver i:et, kolla in örhängena och den maffiga ringen!


BEST DRESSED COUPLE: John Legend och Chrissy Teigen. En smoking är en smoking är en smoking, men Chrissys klänning matchar perfekt och så älskar jag galaklänningar med fickor!


COUPLES ALERT: Angelina Jolie glittrade tillsammans med Brad Pitt, liksom Jenna Dewan bredvid sin Channing Tatum. Elsa Pataky väntar tvillingar och ja, det ser inte helt bekvämt ut, maken Chris Hemsworth stöttar. Pharrell Williams och frun var coola i nya varianter av smoking. Chiwetel Ejifor var snygg bredvid flickvän i blått medan Matthew McConaughey och frun Camila matchade varandra i ljusa nyanser. Will Smith och Jada matchade också medan Ellen Degeneres och frun Portia körde på svart och vitt.


HELLO HANDSOME: Leonardo DiCaprio och Bradley Cooper körde på klassisk smoking medan Zac Efron och Benedict Cumberbatch valde slips. Christoph Waltz och Joseph Gordon-Levitt valde också klassiskt medan Ryan Seacrest och Jared Leto var trendiga i vitt (älskar Jareds stora, röda fluga!). John Stamos i helsvart och så Kevin Spacey som var snyggast av alla män i blått.


WALK AWAY, PLEASE: Vissa klänningar är helt klart snyggast bakifrån! Jessica Biel hade knappar längs med rygg , bak och ben, så snyggt! Margot Robbies svarta nummer var ganska trist framifrån, men när hon vände sig om var det en stor rosett där bak. Maria Menounos klänning hade vacker ringning i ryggen och den framhävs ännu mer av hennes vackra håruppsättning. Anna Kendricks klänning var lite annorlunda men helt klart snyggast bakifrån.


BLACK IS MY FRIEND: Charlize Theron, Julia Roberts, Emma Watson, Glenn Close, Anne Hathaway och Meryl Streep körde alla på säkra kort och valde svart. Min favorit är nog Julias klänning, men Emma, Glenn och Meryl är också riktigt fina!


GOLDEN GIRLS: Goldie Hawn, Cate Blanchett, Jennifer Garner, Sarah Poulson och Kristin Chenoweth valde alla olika nyanser av guld. Cates blomsterklänning är vacker men vackrast tycker jag Sarah Poulsons klänning är. Jag skulle gärna vilja hitta en bild på den bakifrån men har inte lyckats med det än.


JUST A LITTLE BIT OF COLOUR: Pink i glittrande rött, vackert! Amy Adams i kungligt blått och zzzzz.... Lite trist är det väl allt? Då hade Sandra Bullock lyckats bättre, perfekt nyans, skärning och så Hollywood-lockar. Jag gillar inte alls Jennifer Lawrence klänning, ful färg, skärning och vad är det för flärpar på höfterna? Och nog för att jag gillar Hillary Clinton, men hon är kanske inte rätt person att hämta frisyrinspiration till Oscars-galan från... Kerry Washington var fin i grått siden. Jag skulle gärna sett hennes hår uppsatt!


WHITE WOMEN: Penelope Cruz, Julie Delphy, Laura Dern, Kristin Cavallari, Calista Flockhart, Lady Gaga och Naomi Watts valde alla ljusa färger. Jag gillar det mesta, fast jag har aldrig fattat grejen med Lady Gaga och så heller inte här. 


VI SOM INTE FÖLJER STRÖMMEN: Viola Davis i smaragdgrönt, så himla fin färg! Ireland Baldwin i vinrött spets, jag gillar! Bette Midler i vackert rött broderi på hudfärgad bas och så Olga Kurylenko i rosarött.

Håller ni med? Vilka är era favoriter?

15 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Det var inte så mycket färg i år. Brukar du sitta uppe och titta? Håller med om Kevin Spacey!

Miss Marie sa...

Anna - oh no, särskilt inte när jag har Alfred! ;) Kevin var riktigt snygg!

eastcoastmom sa...

Förstår mig heller inte på Lady Gaga, på något plan...
Gillade Calista Flockhart och Naomi Watts bl a. Och Charlize, wow.

Channal sa...

Den enda som fick mig att tappa hakan var Lupita Nyong'o. Så vacker i sin enkelhet. Diademet kunde hon ha varit utan. Sen tyckte jag Charlize Therons klänning var fantastiskt vacker. Vilken skärning. Kunde ha varit en annan färg kanske. Som Pinks röda, läckert! Annars inget nytt eller speciellt.

KRAM!!

Miss Marie sa...

Eastcoastmom - vi kanske inte är tillräckligt coola?! ;) Calista var väldigt fin!

Anna - ja, hon var vacker! Hon har klätt sig himlans bra fram tills nu, o jag gillar att hon valde något annorlunda men minst lika snyggt! Charlize var ingen höjdare för mig...

Sahra sa...

Som vanligt helt superbt presenterat.

And here is my votes.

Gillar absolut inte Kate Hudson. Allt fullt med henne och klänningen!

Däremot Lupita. Gorgeous. På henne iallafall. Inte säkert att någon annan hade sportat den.

Olivia Wilde lite tråkig, men å andra sidan. Det är fasen inte lätt att känna sig glammig som preggo.

Crissy Teigen. My god. Så vacker.

I couples alert tilltalar ingen mig. Allra minst Jolie.

Maria Menounos väldigt söt klänning.

Julia Roberts klart snyggast av de svarta damerna. Gillar absolut inte Annes klänning. Meryl ovanligt snygg.

Tycker Jeniifer Garner är smashing. Gillar Sarahs klänning men det är ändå något som gör att den inte får full pott. Kate skitsöt klänning. Ta bort Goldie.

Just a little bit of colour. Har inget att säga om dem. Förskräckliga. Tråkiga.

White women: Calista jättefin. Love it. Kristins klänning supersnygg. Naomi Watts helt ok.

Och Bettan får högt betyg också. Men hon är nog typ den enda som kan sporta den klänningen.


Annika sa...

Vackrast och finast av alla var Lupita!!
Vilken klänning!!!!
OJ så vacker!!
Föll som en fura för hela den + bandet i håret.

Ogilade starkt färgen på Cate Blachetts klänning. Den hade varit så vacker i en annan färg, men det där bleka på en redan blek persom funkar INTE!!! Övh tycker jag folk ska hålla sig undan det dör bleka. SÅ få som klär o det.

Jag gillar ingen av de svarta. Får allt svårare för den färgen på galor.

Elsas mammaklänning så MISSKLÄDSAM på henne. Jag såg ju när de kom, och hoppade nästan till.

Amy Adams är skitsnygg, men klänningen trist.

Camila var min stora favvis efter Lupita. AJ så snyggt med det där bleka rosa på henne.


Pinks röda klänning var SÅ vacker!! OCh hon sjöng Over the rainbow sååååå fint.

Maria M jättesnygg!!


Högsta betyg får absolut Lupita. OCH jag är sååå glad att hon vann sin Oscar!!!

Jag kollade ALLT, från sen eftermiddag till midnatt då det var slut. LOVE IT ALL!!!!


OCh ditt härliga inlägg är precis vad jag ville ha denna morgon eftersom jag inte orkade knåpa ihop ett själv medan jag tittade :-)
SÅ TACK!!!!!

Anna-Lena i Frankrike sa...

Gud va du är duktig som knåpar ihop såna här inlägg! =)

Jag älskar sandra Bullock och tycker att hon var hur snygg som helst! Min favorit! =) visst, lite för klassisk kanske, men jag älskar den blåa färgen och den passar verkligen bra på henne.

Värst var väl Elsa Pataky som valde helt fel klänning. Lite Obelix varning på den. Jag förstår att det inte kan vara helt lätt att välja klänningar när man är så gravid som hon är men hade snörningen i klänningen varit under brösten istället hade det varit snyggare.

Kram!

Miss Marie sa...

Sahra - jag tror Lupitas klänning passar henne just för att hon är så muskulös, någon som hade varit spinkigare eller kurvigare hade inte funkat i den klänningen! Håller med om J Garner, såg när hon gick och då är klänningen fantastisk! Blir lite platt på bild.

Annika - ja, Lupita såg ut som en prinsessa, helt rätt! Ja, Elsas klänning är inte vacker, förstår att det inte är lätt när man är gravid med tvillingar, men något bättre hade hon väl kunnat hitta! Camila var så vacker!

Anna-Lena - visst är Sandra fin! Klassiskt behöver inte vara fel. Och nej, Elsas klänning var ingen hit...

Anonym sa...

mitt favoritinlägg på bloggen när du sammanfattar oscarsgalans klänningar =)
årets gala passade mitt tycke och smak väldigt bra, då jag varken gillar speciellt mycket färger eller urringnigar =)

favoriter:
Calista Flockhart- så otroligt vacker i all sin enkelhet. Precis min stil =)

Maria Menounos- lika vacker den

Camila Alves- ljusrosa är min favoritfärg och den passar henne så bra. och "släpet" på axeln gör klänningen så elegant och helt rätt för tillställningen.

Lupita Nyong´o- när man är så platt så funkar den djupa urringningen jättefint. älskar färgen. (inte jätteförtjust i diademet hon bar till men)

icke-favortier:
Angelina Jolie- usch, kändes som nåt för en gammal tant

Charlize Theron- skitful, ringningen och det där konstiga med att ha hudfärgat tyg över axlarna

till männen
Jared Leto- vad ska jag säga? blir nästan lika kär nu som när jag var tonåring och såg Mitt så kallade liv =) kan vara planetens snyggast man och han passar i allt! (då menar jag när han är sig själv och inte utklädd till tjej ;)

annars håller jag med om Kevin Spacey. han stack ut bland alla andra välklädda män =)

Min absoluta favorit för kvällen hade kanske inte den finaste klänningen men ett magiskt sken runt sig. Det fullkomligt strålade om Kerry Washington!

/Pernilla

Miss Marie sa...

Pernilla - ja, Kerry visade att pregnancy glow kan vara den bästa accessoaren (om man bortser från stackars Elsa). Håller med om att Calista var väldigt fin! Och Jared... swoon! :)

Desiree sa...

Så kul med alla dessa klänningar och ditt inlägg från Oscars. Jag har längtat efter ditt inlägg för att få denna summering. Håller absolut med om att snyggaste klänningen var Kate Hudsons. Väldigt läcker urringning i ryggen och jättefint läckert tyg. Hon har helt rätt kropp som klär i denna klänning också. Olivia Wildes klänning tycker jag var snyggaste mamma-klänningen. Sedan tycker jag nog att Anna Kendricks var spännande och jag gillar den både framifrån och bakifrån. Pinks klänning gillade jag inget vidare.
Kul att få ta del av alla dessa klänningar.

Miss Marie sa...

Desiree - ja, Anna Ks klänning var spännande!

Sofia sa...

Så himla mycket fint att titta på! År efter år.

Charlie sa ... sa...

Du gör så bra Oscars inlägg!! Alltid. En fröjd. Jag håller med dig!

xx