måndag, juni 23, 2014

En midsommarhelgJag fick en midsommarpojke med blommor i håret. Och i lederhosen. När annars ska man bära lederhosen om inte vid midsommar? Jag kommer gråta den dagen Alfred växt ur sina lederhosen. Det blev inte lika många kort som det vanligtvis blir på midsommar eftersom Engelsmannen missade sin första midsommar på tio år! Men Alfred hade kul så det räckte och blev över, det här var första midsommaren då han verkligen fattade grejen. Det bästa var nog ändå fiskedammen, tänk att man kan fiska efter godis?! Hur coolt som helst.


För mig är midsommar jordgubbstårta, midsommarstång och möten mellan människor. Jag är så glad över att vi har en så fin släkt här i Sverige, vi ses inte ofta allihopa men när vi gör det har vi mycket att prata om. Mannen på bilden ovan har jag sett växa upp, och det är så kul att se honom leka med mitt barn och syskonbarn. Livets cykler. Fint.

Det är många som verkar tycka att årets midsommar har varit onormalt kallt, men jag håller inte riktigt med! Visst, inte har det varit varmt, men så länge det inte regnar hela tiden så är jag nöjd! Vi hade uppehåll både fredag och lördag och det var först under söndagen himlen öppnade sig. Jag tror det är vad meteorologerna kallar spridda skurar, för i ena stunden var himlen blå och solen sken för att i nästa stund börja ösregna. En ganska typisk svensk midsommar, alltså. När regnet slutat och solen kom fram förångades vattnet på plåttaket, vilket skådespel!


12 kommentarer:

Desiree sa...

Riktigt härliga och jättefina midsommarbilder Marie. Verkar ha varit riktigt kallt i hela Sverige men som du säger så länge det är uppehåll är man tacksam för då kan man ändå vara ute även om man får sätta på sig en extra tröja. Alfred är så himla söt i sina lederhosen. Förstår att du kommer att sörja den dagen han har växt ur dem. Vilken fin krans du fixat till honom och fin midsommarstång.
Kram!

eastcoastmom sa...

Lederhosen är verkligen perfekt för midsommar!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, så länge man slipper regnet funkar det mesta! :)

Eastcoastmom - ja, perfekta lekbyxorna, inget skit fastnar på dom! :)

Anna sa...

Här där jag bor var det verkligen kallt som på senhösten, det var knappt en människa utomhus. 4 grader vissa stunder. Jag är verkligen glad att jag fick sitta inne och käka.

Miss Marie sa...

Anna - ja, hörde att det var riktigt kallt i norra delen av Sverige! Förstår att du satt inomhus då. :)

Annika sa...

EXAKT!! När annars ska man ha lederhosen om inte på midsommar. HAN är ju så fin i sina!!
Men dang it vilket väder ni har alltså!!
SCARY!!
Nåja, jag kommer den 2 juli, då blir det fint. SÅ det så!!!!

Miss Marie sa...

Annika - det säger vi! :)

Millan sa...

Det ser ut som en riktigt fin midsommar tycker jag, trots regnet. Det hor ju liksom till lite ;-). Alskar verkligen midsommarkransen. Forstar inte hur ni far till sa fina... mina ser INTE ut sa!

Vi lyckades att fira en riktigt svensk midsommar aven I Bristol.

Firar du alltid I Sverige?
Kram

storasyster sa...

"Mannen på bilden".... är han en man? Jag ser honom, nu och för alltid, som en liten pöjk ;)

Härliga bilder!!

Miss Marie sa...

Millan - har bundit kransar sen jag var liten, så jag har lite vana! :) En sommar har jag inte firat i Sverige, men jag tycker det är ett måste! :)

Storasyster - ja du, är man över 20, har lägenhet o sambo så får man nog räknas som man! ;)

Sofia sa...

Min bror hade precis såna fina byxor när han var liten och det är så himla gulligt! de bilderna åker fram titt som tätt hemma hos mor min =)

Miss Marie sa...

Sofia - så sött ju! :)