onsdag, juni 18, 2014

Stor klänningsspecial


Sommar är verkligen tiden för bröllop och andra högtidliga sammankomster. Vi har två bröllop i sommar, ett där jag ska vara tärna och ett i Skottland där Engelsmannen ska bära kilt och Alfred lederhosen (det är ett tyskt/skotskt bröllop!) och där måste jag ju hitta något som gör att jag inte försvinner helt i mängden! Förr i tiden var vitt (brudens färg), svart (sorgens färg) och rött (då hade man legat med brudgummen!) tabu, men numera tycker jag att man kan bära det man själv känner för. Har ni ännu inte kommit på vad ni ska ha på er kommer några tips här!


ASOS är mitt favoritställe när det kommer till kläder och särskilt till festliga tillfällen. Bra priser och klänningsmodeller som man inte hittar överallt. En kort mönstrad klänning funkar till det mesta om man har snygga ben, en rosa klänning  i en nyans som passar de flesta. Lite mer vågad är en mönstrad långklänning, den syns man garanterat i! En exklusiv broderad klänning är snyggt och så är jag alltid svag för en fin blommig klänning. Trendigt i vår är en spetsklänning liksom en svartvit klänning. Vågar man tycker jag att man kan satsa på en snygg jumpsuit, som till exempel en jumpsuit med spets. Otroligt snyggt!

Monsoon har vackra klänningar med fina skärningar och härliga färger, men oftast något lite dyrare. En grön långklänning passar inte alla, men den som har tur passar finfint i den! Snyggt med en mönstrad långklänning och vill man inte ha långt funkar det med en broderad miniklänning. En ljust grön spetsklänning minner om svunna tider medan en vit spetsklänning är lite mer trendigt just nu. Och det är alltid snyggt med en fint sittande vit klänning.

Tesco är kanske inte ett ställe som man kopplar ihop med finare tillställningar, men de har en del fint till bra penning. Jag gillar en solgul klänning och en blå broderad klänning är lagom somrigt. En rosettklänning är sött! John Lewis har många fina klänningar, vad sägs om en blommig klänning eller kanske en blommig sidenklänning? Där finns också en mönstrad klänning. Även hos H&M kan man hitta lite enklare klänningar, som en svart klänning, som blir bröllopsfina med rätt accessoarer och skor!


Zara har fina saker som en blommönstrad klänning eller varför inte en avslappnad svart jumpsuit
eller en rostrosa klänning. COS har klänningar i enkla modeller som blir väldigt snyggt på. Där finns en fin tvåfärgad klänning, turkos klänning och en beige långklänning.


Topshop bjuder på en fin babydollklänning liksom en lite ledigare hippieklänning designad av Kate Moss. Hos &Other Stories hittar man en fin mönstrad klänning och en sidenklänning som är vacker i all sin enkelhet. En söt citrusklänning hittar man hos Banana Republic som också har en fin marimekkoklänning, en blå klänning  och en riktigt läcker turkos omlottklänning som skulle bli kanon med rätt accessoarer!


Ni som hängt med här ett tag vet att jag ÄLSKAR hattar och fascinators, alltså mindre hattar fästa på diadem. Tyvärr är det fortfarande inte särskilt vanligt i Sverige, men i England kan man inte gå på ett bröllop utan att se några stycken. Många äldre damer färgmatchar från topp till tå (tänk turkos dress, hatt och skor) men det tycker jag inte man behöver göra, välj hellre en hatt eller fascinator i mer eller mindre kontrasterande färg. Enligt mig är det the bigger the better som gäller, det finns små fascinators med bara några små enstaka blommor och fjädrar och de tycker jag att man lika gärna kan skippa! En hatt eller fascinator i neutral färg kan användas till mycket, men du blir garanterat ihågkommen med en färgstark hårprydnad!

1. rosa fascinator 2. stråhatt 3. ljusrosa pillbox 4. blå blomsterhatt 5. krämfärgad fascinator 6. mörkblå fascinator 7. vit stråhatt 8. ljusrosa fascinator 9. knallrosa pillbox 10. gråbeige fascinator 11. vit pillbox

4 kommentarer:

Anna-Lena i Frankrike sa...

Åh, jättefina klänningar! =)
Jag älskar klänningar men äger tyvärr inte så många av någon konstig anledning.

Håller med om att nu kan man faktiskt ha lite starka färger på bröllop, men jag tycker fortfarande att man INTE ska bära vitt! Beige, ljusgult o.s.v går bra tycker jag men vitt är faktiskt brudens färg ;)

Anna, Fair and True sa...

Måste återkomma lite senare och kolla in klänningarna lite noggrannare. Men spets verkar ju vara mycket poppis just nu.

Men det där med att rött skulle betyda att man legat med brudgummen är väl mer något ganska nytt som folk fått för sig?? http://faktoider.blogspot.be/2010/04/rott-pa-brollop.html

hjarnfrys sa...

Jag röstar på den turkosa omlottklänningen med den mörkblå hatten, nr 6. Det tror jag skulle vara snyggt.
Turkost och mörkbrunt är också himla snyggt ihop. Turkost och korall är lite vågat, men såå bra ihop.
Go' onsdag.

Miss Marie sa...

Anna-Lena - jag äger många men har gärna fler! ;) Haha, vet att vissa tycker att vitt är helt för bruden, njae, säger jag, det beror på vad man har till! :)

Anna - det är säkert något nytt. Samma sak med svart, förr var det vanligt att brudkläder var svarta eftersom det var de finkläder man hade! Men som sagt, jag tycker det är trist med regler om vad man får eller inte får ha på sig!

Hjärnfrys - ja, det är snyggt! :)