tisdag, juli 22, 2014

Hos Pettson & Findus i JulitaIgår var vi och besökte Pettson och Findus på deras gård i Julita, för typ hundrade gången (kändes det som för oss vuxna i hettan- barnen älskade det!). Man tycker att det borde bli lite trist för de äldre barnen som varit med i flera år nu, schemat ser nämligen lika ut år från år för Pettson och Findus, men de tycker fortfarande det är hur kul som helst! Findus hade som vanligt planterat köttbullar i trädgårdslandet!
 

Det absolut bästa, enligt Alfred, är Pettsons gamle traktor som man kan klättra upp och leka i! Där skulle han kunna sitta mest hela dagen, men alla andra barnen gillar den också, så det går inte. Tur att mormor hjälper till att hoppa ned från stockar och stenar ibland! Mucklor kan bara barn och Findus se, och Findus är den ende som kan prata med dom, genom en speciell lur. Mycket spännande!


Under mucklorjakten lär vi oss om kretslopp och om växter, på bilden är vi pioner som växer genom jorden och behöver sol och vatten för att växa och slå ut! Trädgården runt gården är otroligt vacker med äppellund, pionträdgård och andra vackra blommor och växter. I caféet får man dricka kaffe ur omaka koppar, fint så! Alfred fick köpa med sig en liten katten Findus hem, jag har stått emot de tidigare åren men i år gav jag med mig! Ännu en härlig dag att lägga till i minensbanken!


7 kommentarer:

storasyster sa...

Undra om det var hettan som gjorde att vi vuxna tröttnade lite i år lr var det lite lite mer ostrukturerat denna varma dag?

Miss Marie sa...

Storasyster - tror det var mest hettan! Vaaaarmt!

Charlie sa... sa...

Hello lovely Miss Marie!

Ah, vilka bilder! Sommar sommar sommar och jag njuter. DItt svep gör mig glad - åker du till Positano så kommer jag med!

xo

Miss Marie sa...

Lotta - det låter bra! :)

Anonym sa...

Person, Findus och sommar låter som en fin kombo!
Lisbeth

Miss Marie sa...

Lisbeth - mycket fin! :)

Anonym sa...

Vad härligt att ni har en fin sommar, jag unnar er verkigen det. Saknar er, hoppas vi ses snart. Puss från grekland! /T