tisdag, augusti 12, 2014

In the Deep Dark WoodsJag har sagt det förr och jag säger det igen, för mig är bland det bästa med Sverige naturen. När vi är i Sverige känns det bra att låta Alfred få uppleva naturen, skogar, fält, sjöar och stigar, det är en sådan kontrast mot England, där allt är reglerat och trångt. I svenska skogar finns inga staket för att hålla vandrare borta, inga avgränsningar mellan ditt och mitt. Att försöka förklara för en engelsman, eller någon annan nationalitet för den delen, att vi kan gå fritt i naturen, att vi kan plocka svamp och bär, hur mycket vi vill, ja, det är nästan omöjligt att få dem att förstå det. Och för oss svenskar är det så självklart. Tack för det.


7 kommentarer:

brysselkakan sa...

Ja, visst är det en fantastisk bit av Sverige!
Man uppskattar nog det mer när man upplevt hur det är i andra länder.

Annika sa...

GUD vilka fina bilder, marie!!
OJ oj...
Håller med de du skriver om Allemansrätten. Samma i Finland. Kanske i hela norden?
Men annars är det nog mkt ovanligt.
Gläds åt att jag har skogar här, och nationalparker och state parks och forests etc.
Men ingen skulle komma på tanken att gå in på annans mark. Där finns skyltar "NO trepassing", "Keep out" etc.
Ja, det är unikt i norden. Älskar det!!

Miss Marie sa...

Brysselkakan - visst gör man det! Som svensk tar man det för givet, jag tror aldrig jag kommer vänja mig vid hur det är i andra länder.

Annika - tack! Ja, jag tror Norden har liknande regler om allemansrätten, annars är det unikt. Det finns fin natur i England också, men det är väldigt reglerat och man får inte gå som man vill.

Desiree sa...

Älskar själv att gå i skog och mark. Som balsam för skälen eller ett spabesök. Vackra bilder och vacker natur. Här i Schweiz upplever jag att man kan röra sig väldigt fritt i naturen. Här finner jag ro där man kan ta långpromenader och njuta av naturen och skogen. Man får plocka bär också. I Alabama fanns inte dessa möjligheter och vidder.
Kram!

Bara brittiskt sa...

Nej det är svårt att förklara för engelsmannen att det går okända människor rakt över ens arrendetomt, fem meter från ens sovrum och att de har rätt till det. :D

Anonym sa...

Vilken underbar trollskog med mossbetäckta stenar och gamla furor. Min far var skogvaktare och vi bodde mitt i skogen; fortfarande svårt att hitta skogvaktarbostället. Vi var omgivna av tallhedar medlingontuvor.
Solvarma tallbarr är den mest underbara parfym jag kan tänka mej.
Så roligt för din son, att få springa omkring i den mjuka mossan.

Ruth i Virginia

Miss Marie sa...

Desiree - ja, Schweiz har ju verkligen vacker natur!

Bara brittiskt - japp, det är inte lätt för dom att förstå! ;)

Ruth - ja, jag älskar själv skogen, så det här känns bra att föra vidare till min son! Vad härligt att växa upp mitt i skogen! :)