onsdag, augusti 20, 2014

Lavender Syrup for Coffee and MojitosLavender Syrup kanske inte låter gott, och gillar man inte lavendel är det inte gott, men är man som jag tycker man det är gott! Blanda i kaffedrinkar eller använd som sockerlag i drinkar. Vill man ha mer smak tar man mer lavendel i, annars lite mindre.

3 dl socker
2,5 dl vatten
1-2 tsk torkad lavendel
1 tsk vaniljpulver

Lägg i alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt puttra i 5-10 minuter eller tills dess sockret lösts upp helt. Sila vätskan ned i en glasburk och låt svalna.

För iskaffe, brygg starkt kaffe och låt det svalna. Blanda kallt kaffe, mjölk, lavender syrup och isbitar efter smak och tycke!

2 Mojitos

2 lime
4 cl lavender syrup
8 cl rom
sodavatten
mynta
isbitar

Skär limen i bitar, mortla tillsammans med mynta och tillsätt lavender syrup, rom och fyll upp med sodavatten och isbitar. Det är viktigt att smaka av, lime är olika söta och sura så man kan få ta lite mer eller mindre av ingredienserna för att få rätt smak.


5 kommentarer:

Annika sa...

Blir sugen på lavendelkaffe då jag läser här.
mmm...
Ska nog föra din sockerlag med just lavendel. Blir nyfiken.
OCH vilken SÖÖÖÖÖÖT burk du har. Awww!!!

Jenny sa...

När jag såg dina mojitos på insta satt jag på en bar i Kosovo och hade precis fått en riktigt dålig dito med vissen mynta, för lite is och mycket sprit... Och blev SÅ sugen på dina! Ska prova någon gång!

Desiree sa...

Spännande med lavender syrup. Det har jag inte smakat. Jättegulliga etiketter och sedan gillar jag även dina glas och sugrören mycket.

Miss Marie sa...

Annika - testa! :)

Jenny - ja, inte kul med drinkar som bara smakar sprit! Ville jag känna smaken av sprit skulle jag dricka det rent, inte i en drink! :)

Desiree - tack! :)

Sandra sa...

Drinkarna ser såå goda ut ! Så snyggt serverat !