måndag, september 08, 2014

Meatless Monday 2Vårt vegetariska äventyr går bra! Förra veckan åt vi vegetariskt tre kvällar, väldigt bra för att vara oss! Jag vet inte riktigt vad man ska kalla ovanstående kreation, på engelska heter det Sloppy Joes, och sloppy är verkligen rätt ord för det, det är en kladdig maträtt, men väldigt, väldigt god. Tummen upp från alla oss tre!

Lentils Sloppy Joes

2,5 dl svarta belugalinser
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 morötter
1 zucchini
400 gram krossade tomater
2 tsk äppelcidervinäger
2 tsk lönnsirap
rökt paprikapulver
spiskummin
chipotle
salt&peppar
buljong
vatten

Koka linserna i 20-30 minuter, tills de är al dente. Under tiden, fräs lök och vitlök i lite olja, riv morot och zucchini och tillsätt i pannan med lite salt och peppar. Fräs i några minuter innan krossade tomaterna hälls i. Låt koka ihop tillsammans med kryddor, vinäger och lönnsirap. Blanda i lite buljongpulver och späd med vatten allt eftersom det behövs. När linserna är klara, häll av vattnet och tillsätt dom i tomatsåsen. Späd eventuellt med lite mer vatten och låt koka ihop i några minuter. Servera på hamburgerbröd som ni antingen värmt eller grillat lite, det är alltid godast så! Sätt ihop burgaren med lite hemmagjord chilidressing och inlagd gurka. Servera med hemmagjorda chunky chips eller sallad.

7 kommentarer:

Ullis sa...

Låter jättegott:)

FREEDOMtravel sa...

Ser gott ut, även om jag inte tror att jag skulle laga det själv. Lagar inte så mycket vegetariskt, förutom soppor. Däremot har jag gärna mycket grönsaker (och mindre kött) i alla maträtter, och väljer ganska ofta vegetariskt på lunchrestaurangen.

eastcoastmom sa...

Sloppy Joe gillar kidsen här hemma, kanske kanske skulle våga mig på det här till dem... Jag skulle verkligen tycka om det!

Sandra sa...

Ser riktigt gott ut! Jag borde bli bättre på vegetariskt. Tack för inspiration !

Millan sa...

Ser gott ut!!

Men har ni varit I Bristol?? Var bodde ni? Vad skoj. Naste gang ni kommer hit far du hojta sa tar vi en fika.

Kram

Annika sa...

OJ får lust att göra!!
Sloppy Joe's gillar vi här. Ska se om jag ger mig på din veggovarianat. Varför inte!!??

Jenny sa...

Men jösses vad gott! Detta måste jag prova. Känns som oss veggies version på den så hypade pulled pork? Två tummar upp!