torsdag, september 18, 2014

PadstowVi bodde mitt ute på vischan i Cornwall, så närmaste by var Padstow där vi spenderade en hel del tid. Här finns det många fiskebåtar men även båtar som tar ut turister på utflykter på havet. Det finns också en del affärer, men det mesta är turistfällor där man inte kan hitta så värst mycket av intresse. Tusentals snäckor, anyone?


Cornwall förknippas med krabba, så självklart var jag tvungen att testa a crab sandwich! Gott men lite smaklöst (sådär som engelsk mat ibland är, tyvärr) och man måste nog vara engelsk för att helt fullt ut uppskatta rostebröd till alla mackor. Jag föreslog ett surdegsbröd eller ciabatta till krabköttet, men mina svärföräldrar höll på att sätta i vrångstrupen! Sandwiches görs bara med en sorts bröd, basta!


Skillnaden mellan ebb och flod här vid kusten är enorm! Rätt som det var hade allt vatten försvunnit och båtarna låg på båten, sen nästa morgon var det fullt med vatten igen! Jag slutar aldrig förundras över ebb och flod. Så häftigt ju! Och jag hittade en båt som var döpt efter mig, Mary Marie!


6 kommentarer:

Sandra sa...

Vilken otroligt härlig semester ni ser ut att ha haft. Och bestämda svärsar ;)

Miss Marie sa...

Sandra - alltid, alltid... ;)

Ullis sa...

Sandwichen ser ju god ut. Härligt med pubar. Fanns det sjörövare också?;)

Desiree sa...

Tycker att både Port Issac och Padstow ser fina och mysiga ut. Trevliga små kuststäder med en hel del engelsk charm trots ett och annat turisthak. Är det mycket turister så här i september eller är det mest turister under sommaren? När brukar de flesta engleskmän ha sin semester? Krabba gillar jag men inte för mycket majonäs så för mycket gucka funkar inte för mig. Jag håller med dig om att det hade blivit godare med ett surdegsbröd eller en ciabatta, men hey vad vet vi svenskor som kommer med sådana konstiga och vilda idéer. Jag har förstått att engelskmännen är väldigt traditionella av sig.
Vad kul att få se lite mer av dessa små engelska kuststäder. Får massor med inspiraiton på ställen som jag aldrig vetat om eller tänkt på att resa till.
Kram!

Miss Marie sa...

Ullis - självklart finns det sjörövare! ;)

Desiree - de flesta tar semester under sommarloven, juli-augusti/början på september, så det är mycket mindre turister nu, men det är så det räcker! :) Skulle inte vilja åka till Cornwall under högsommaren, då tror jag det är för mycket folk för min smak. Och ja,engelsmännen är vääääldigt traditionella! ;)

Bara brittiskt sa...

St Ives har onekligen roligare shopping än Padstow men bägge har ju goood mat och då har jag inte ens ätit i Rock. Det såg väldigt gott ut där.