måndag, oktober 27, 2014

Meatless Monday 9



Den här rätten passar perfekt en kylig höstkväll. Vill man inte ha helt vegetariskt kan man äta några goda korvar till, annars är det gott med bara en sallad till. Har du tur blir det lite över, för det smakar minst lika bra dagen efter!

Butternut squash- och rosmaringlasagne 4 portioner

1 butternut squash
250 gram ricotta
2 dl mjölk
2 dl riven ost
2 äggulor
2 msk smör
1/2 tsk muskotnöt
2 msk hackad rosmarin och timjan
salt&peppar
olivolja
lasagneplattor
parmesan

Sätt ugnen på 220 grader. Skala och dela butternut squashen i små bitar. Lägg på en plåt, ringla över lite olivolja och salt och blanda väl. In i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna. Under tiden, blanda ricotta, mjölk, riven ost, äggulor, muskotnöt och salt i en skål. Smält smör i en kastrull och tillsätt hackad rosmarin, låt koka i 3-4 minuter. I ytterligare en skål, häll i butternut squashen och mosa lätt med en sked. Tillsätt rosmarinsmöret och krydda med salt&peppar. Ta fram en stor ugnsäker form, bred lite av ricottaröran i botten, lägg på lasagneplattor och sedan lite av butternut squashen. Upprepa tills båda rörorna är slut, avsluta med ett lager ricotta ovanpå lasagneplattor och riv över lite parmesan. Sänk ugnen till 190 grader och låt lasagnen vara inne i 30-35 minuter. Precis innan serveringen, strössla över lite färska kryddor.

4 kommentarer:

Desiree sa...

Både ser och låter jättegott. Underbar veggo comfort food.
Kram!

storasyster sa...

Gött!
Gjorde sötpotgratäng igår. Varvade sötpotatis och rivna morötter, lite salt o peppar, och la på ost överst och hällde på en burk kokosmjölk. 225grader i 40min. Mums!

Annika sa...

Ja, verkligen GOTT!
Tack för alla inspirerande recept du alltid lägger ut!!

Miss Marie sa...

Desiree - det här är riktigt gott! Riktig comfort food! :)

Storasyster - låter också gott!

Annika - varsågod! :)