måndag, november 10, 2014

Host och hackOktober går till historien som den hostiga månaden, Alfred har haft en hosta som envist bitit sig fast hos honom, och lagom när vi trodde att den var på väg bort har den nu övergått till feber och förkylning. Grrr... Jag har insett att det är så här med engelska barn, de är sjuka mest hela tiden. Det finns ingen statlig vabb att ta ut när barnen är sjuka, så in i det sista tvingas barnen iväg till nursery och preschool, snoriga och hostiga. För det är inte bara det att man inte får någon lön när man är hemma med sjukt barn, man måste fortfarande betala kostnaden för sin plats även när den inte används! Så det blir dubbelt upp. Och betalar man 9000-15000 kronor i månaden för en heltidsplats så kan jag förstå att man vill utnyttja den!

Förra veckan hade vi besök av mina föräldrar, därav bloggtorkan! Det blir så ibland när man har besök. det blir fullt upp! Alfred väntade med att bli sjuk efter att de hade åkt hem, bra timing där! Igår fixade han och Engelsmannen ihop en racerbil av en stor kartong, det var uten tvekan den bästa sysselsättningen. Sen satt han i bilen och kollade på Toy Story, efter ett tag klev han ur den och konstaterade att han inte kände sina fötter längre! Pins and needles, pins and needles...

6 kommentarer:

Sandra sa...

Eviga sjukdomar. Suck!
Vi har bytt av varandra i sjuklandet här hemma. Ingen har varit helt nere för räkning men ändå riktigt krassliga. Jag verkar vara sist ut och har tagit mig igenom helgen med dop, gäster, nattgäster och besök på bl.a. Junibacken med förkylning och halsont. Det var skönt med måndag idag;) krya på nu!

Miss Marie sa...

Sandra - ja, det verkar vara en evinnerlig sjukdomsperiod just nu! Krya på er ni också!

Desiree sa...

Cool lådbil ni fick ihop av kartongerna. Inte kul med eviga förkylningar. I USA var det samma sak att det inte fanns vabb och att dagis var jättedyrt. Välidigt vanligt att många blev hemmamammor efter att de fått barn. Trevligt med besök och skönt att Alfred fick vara frisk medans momor och morfar var där.
Krya på er.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, man måste ju ha en väldigt förstående arbetsgivare för att det ska funka att två jobbar heltid! Vi mår redan bättre, så det verkar gå åt rätt håll! :)

Charlie sa ... sa...

Hoppas hostan och höstförkylningen snart går över! Förstår att det blir rundgång när barnen inte kan vara hemma....Sverige är fenomenalt med generös vab!

Alfred är iallafall så söt i sin lådbil. Så stor han börjar bli!

xo

Miss Marie sa...

Lotta - ja, lite tröttsamt är det... Visst börjar han bli stor! Lådbilen var en hit! :)