torsdag, december 04, 2014

"Idag är det parad uti köket, av pepparkakor i långa, långa ra-a-ader!"I tisdags bjöd Alfred och jag hem vår kompis Karin för att baka pepparkakor! Sånt man ju bör göra i december som svenskar. Det här var första gången jag gjorde pepparkaksdeg från grunden, och tack vare ett kanonrecept från min syster blev det kanonbra! Det luktar så gott om pepparkaksdeg och Alfred upptäckte snabbt att den smakar väldigt gott också...


Jag hade några formar hemma, men vi hittade några fler i en underbar liten affär vi har här i Lytham som säljer att allt man kan tänkas behöva i köket! A shooting star måste man ju såklart ha. Miffy-formarna är kanske inte så juliga, men söta är de!


Koncentrationen var hög hos alla inblandade! Jag hann inte baka så mycket i början, det fanns inte mycket tid för det mellan att hålla koll på pepparkakorna i ugnen och hålla koll på Alfred! Hos honom var det en hel del deg som hamnade i magen istället för på plåten, som sagt. Slutresultatet blev bra, inte en enda bränd plåt! Vi dekorerade med frosting och smarties och nu har vi pepparkakor så det räcker till nästa år! Tror att makens kollegor och våra grannar får smaka lite...

10 kommentarer:

Sandra sa...

Mysigt att baka tillsammans ! Vi har också avverkat pepparkakor och lussebullar. Med en hel del deg i magen hos Elsa….well well.
Härlig aktivitet dock och mkt uppskattat!

Millan sa...

Mums och sa skoj att baka ihop. Pepparkaksdeg ar ju bland det godaste som finns!! Det har definitivt mina barn ocksa upptackt :-)

Miss Marie sa...

Sandra - ja, mysigt att göra det med flera! Och ja, degen har en tendens att krympa snabbt... ;)

Millan - det är ju väldans gott! :)

Annika sa...

Trevligt och GOTT! OCH så doftar ju huset så ljuvligt också!!
Pepparkaksdeg är nästan godare än pepparkakor :-)

Gretas Gotland sa...

Det där är julmys! Mormor gjorde alltid pepparkaksdeg från grunden åt oss barnbarn och den var så god. Förutom de vanliga gubbarna så gjorde vi också alltid ett stort hjärta som dekorerades och sedan hängdes upp med rött sidenband i fönstret tills vi fick äta upp det då julen var slut. Fina minnen!

Desiree sa...

Jättefina pepparkakor och så himla mysigt att baka ihop på det här sättet. En aktivitet som passar både små och stora. Dessutom doftar det ju helt ljvligt gott i köket av pepparkakor. Kul att du vågade dig på att göra degen helt från scratch. Hemmabakade med deg från grunden blir ju de allra allra godaste pepparkakorna.

Miss Marie sa...

Annika - håller med, degen är godare än kakorna! :)

Greta - härligt! Hemma gjorde vi alltid pepparkakshus som vi åt upp efter jul, lagom dammigt då! ;)

Desiree - ja, de blev kanongoda! :)

Jenny sa...

Underbart! Jag har införskaffat en rävpepparkaksform till den här julen... Såklart! :)

Miss Marie sa...

Jenny - såklart du måste ha en räv! :)

Anonym sa...

Kan jag få receptet? /t