tisdag, december 16, 2014

Julmarknad i WadköpingI söndags åkte vi på marknad i Wadköping i Örebro. Det är en klassisk julmarknad med en massa fint. Vi började med lunch, Alfred och jag åt varsin vildsvinstjurizo som var otrolig god. Engelsmannen nöjde sig inte med det utan han provade tre av de fyra korvarna. Ja, han var mätt efteråt!


Sen träffade vi tomten där! Alfred blev överförtjust, tänka sig att han fick prata med tomten himself! Ett magiskt ögonblick. Jultomten är just nu något som Alfred tänker väldigt mycket på. På preschool lärde de sig sången Santa Claus is Coming to Town, med de magiska orden: "he's making a list, and checking it twice, he's gonna find out who's naughty or nice..." vilket såklart har lett till att Alfred oroligt frågat om han har varit tillräckligt snäll under året. Jag tror det lugnade honom att kunna ta ett snack med tomten och visa att han ju faktiskt är nice!


En del shoppat blev det, men mest småsaker. Och det näst bästa efter tomten var såklart att det finns en fantastisk lekplats alldeles bredvid marknaden. Så medan vi andra stod och småfrös sprang Alfred av sig den sista energin där!

6 kommentarer:

Desiree sa...

Vilka underbara och mysiga dagar ni har fått i Sverige så här innan jul. Julmarknader är alltid mysiga att besöka. Underbart att Alfred fick chansen att träffa tomten och småprata lite med honom. Underbart när de är små som Alfred och fortfarande tror på tomten.
Vilken fantastiskt vacker Lucia upplevelse ni fick i kyran. Ser så stämningsfullt och vackert ut.
Även besöket på Karlslunds Herrgård med julbord såg supertrevligt ut.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, jag försökte hitta nån tomte att träffa i England, men nu hittade vi en i Örebro av en slump! Kanon! :) Så kul att kunna skapa lite magi i Alfreds jul.

Jenny sa...

Jag bor ju bara ett stenkast därifrån, och älskart! Plus att ekobutiken ligger nära också. Bara plus! :)

Anna, Fair and True sa...

Vi har låtit Isolde vara ganska ovetandes om tomten så hon har inte full koll på att det är tomten som ska komma med presenter. Hon har koll på jul och tomten men inte dessa i kombination. Stackarn! Men så behöver hon inte oroa sig över om hon varit snäll heller ;)

Annika sa...

Ja, vad mysigt ni har det. Julmarknader är så fina, synd att ni inte har lite snö som grädde på moset. Men det kanske kommer?
Kul att din make testade fyra korvar :-)))
YAY!!
SÅÅÅÅÅ fin bild med dig, Alfred och tomten. Man riktigt ser hur stort han tycker att det är!!
Det ska vara magi och spänning i juletid!!

Miss Marie sa...

Jenny - perfekt ju! :)

Anna - ja, vi har inte pratat så mycket om tomten, men det har kommit upp på preschool så där lär han sig allt! ;)

Annika - supermysigt! Hoppas på snö, men med den sommaren vi hade så kanske det är för mycket att hoppas på?! ;)