måndag, december 08, 2014

Meatless Monday 15



En vegetarisk variant på en klassisk minestronesoppa värmer gott i vintermörkret. Gör det till en festmåltid genom att servera med ett gott surdegsbröd och ett glas rött!

1 lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 palsternacka
1 sötpotatis
300 g kikärtor
300 g bönor
300 g krossade tomater
0,8-1 l vatten
buljongpulver
salt&peppar
timjan
basilika
oregano
2 1/2 dl pasta
2 dl frysta ärtor

Ta fram en stor kastrull. Hacka lök och vitlök fint och stek i olivolja med lite salt. Skala och hacka morötter, palsternacka och sötpotatis. Tillsätt rotfrukterna när löken blivit genomskinlig och stek i ytterligare några minuter. Krydda med peppar, timjan, basilika och oregano och tillsätt krossade tomater, kikärtor, bönor, vatten och buljong. Blanda väl och låt puttra i 20 minuter. Tillsätt pastan och låt koka i 8-10 minuter till tills pastan är mjuk. Blanda i ärtorna och rör runt tills de är kokta. Servera direkt! 


Och tittut, här kommer en liten tomte upp!

2 kommentarer:

Desiree sa...

Yumm så gott det här såg ut. Pefekt med en god och värmande veggo soppa så här års då det är kallt ute. Underbar comfort food.

Miss Marie sa...

Desiree - ja, verkligen gott just nu!