onsdag, december 31, 2014

Mitt 2014


Januari:


Vi firade in nya året i Sverige och det var grått, men vi tog några bilder på kompisar i skogen. Vi reste hem och bakade köttbullar med choklad. Mamma och systrar kom på besök hos oss. Alfred fyllde 3 år och det ville han fira på stranden i Blackpool.

Februari:


Vi fick hörligt besök av Pernilla och åkte till Liverpool, havet och Blackpool. Ett besök i The Lake District hann vi också med och vi njöt av gott Afternoon Tea. Efter att Pernilla åkt hem åt vi lite glass och så skrev jag under på #fittuproret.

Mars:


Helgen börjades med ett besök för Engelsmannen och mig på ett B&B i The Lake District innan Alfred och jag for till Sverige. Där njöt vi av vacker skymning och månsken. Vi gick på vacker skogspromenad och jag tipsade om recept på de perfekta sconesen, som imponerade på både svärmor och Engelsmannens farmor! Vi åkte till Sälen och Alfred fick äntligen njuta av snö! När vi kom hem till England blommade påskliljorna!

April:


Alfreds great granny kom på besök och jag skrev om min helg. Jag fyndade äkta tekoppar innan jag funderade på det där med att vara hemmamamma. Det blåste något förskräckligt hela vintern och våren i England, storm varannan dag. Jag tipsade om fina barnkläder och ekologisk hud- och hårvård, sen blev det påsk och Alfred gick på påskäggsjakt. Vi fångade dagen och så skrev jag en text för Aupairads.

Maj:


Första maj och sen blev det ett vackert besök bland blåklockor. Jag drömde tillbaka mig till Venedig och jag fyllde år igen! Mina föräldrar kom på besök och vi festade till det med ostron och champagne! Det blev en dag på stranden och så avslutade vi månaden med en margarita.

Juni:


Jag visade en Halo Braid och åkte till Sverige och blev sjuk. Vi njöt sen av svensk sommar och en midsommarhelg. En av sommarens höjdpunkter var det fantastiska bröllopet i Skottland som vi var bjudna på. Skotska bröllop rocks!

Juli:


Jag chockades av att höra om omskurna flickor i Norrköping och så kom vi tillbaka till Sverige igen och jag blev sjuk igen! Halsfluss och hög feber den här gången men hög på flu tablets tog vi oss ner till Åtvidaberg och fick äran att fotografera sommarens andra vackra bröllop. Vi hann med utflyckter till Lerbäcksteatern, Pettson och Findus i Julita och njöt av en sommarkonsert med Ebbot på Vinön. Det var verkligen den vackraste av sommar med vänner och härligheter.

Augusti:


I Sverige åt vi god mat och gick på promenader i skog och byn och hann med ett besök i Nora. Tillbaka i Lytham blev det 40-talshelg, jag snackade bröst och gjorde Lavender Syrup. Det var sommar!

September:


En återblick på sommaren innan vi åkte till Cornwall med ett stopp i Stonehenge på vägen! Port Isaac, Padstow, The Lizard, Harlyn Bay och Rock. Det blev en video också!

Oktober:


Hösten kom till oss och jag visade vår lyxiga lekplats. Det var dags att sparka i löven och jag körde på matchande skor och väska. Det blev en dag i Blackpool, jag snackade julklappar och visade en video om livet i Lytham.

November:


Det var Bonfire Night i England, vi var sjuka och Engelsmannen och jag firade 10 år tillsammans. Vi hade besök av mina föräldrar igen och åt god mat. Vi hade vackra solnedgångar, jag tröttnade på vissa engelsmäns miljötänk och så hade vi en dag i The Lake District.

December:


Jag julfixade hemmet innan vi firade jul i Liverpool, såg luciatåg i Liverpool Cathedral och bakade pepparkakor. Sen åkte vi till Sverige och åt julbord på Karlsunds Herrgård, såg Lucia i kyrkan, julmarknad i Wadköping och var på Nostalgimuséet i Sköllersta.  Jag blev ledsen på Clas Ohlson men skådade sen på stjärnor. Det blev jul i Örebro, sen var det kortaste dagen på året och vi gick på skogspromenad. Vi önskade God Jul, njöt av julen och Alfred var fin!

Och under året har det också varit en hel massa söndagssvep och bilder på Alfred i fotoutmaningen 1/52!

8 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Å, Marie! Ett innehållsrikt och vackert år!

Gott Nytt År till er alla

Lotta

Miss Marie sa...

Lotta - tack detsamma! :)

Desiree sa...

Ett underbart år fyllt med massor av härliga minnen och fina bilder. Fotot på er på flygplansvingen då ni var med om 40-tals helgen i Lytham är ju så cool. Engelskmannen ser så stilig ut där han sitter som pilot också.
Må 2015 bli minst lika underbart.
Kramar!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, det fotot gillar jag också! :) tack detsamma!

Sofia sa...

Vilken härlig resumé och en hel drös vackra bilder! Gott nytt till hela familjen!

Miss Marie sa...

Sofia - tack detsamma! :)

Fröken L sa...

Vilket härligt år med en massa upplevelser och minnen. God fortsättning!

Kram Linda

Miss Marie sa...

Linda - tack detsamma!