måndag, december 29, 2014

Nu är det jul igen!Så, några fler bilder från vår julhelg. Alfred blev så exalterad när tomten kom! Älskar att han så fullkomligt tror på tomten och all hens magi. Ingen rädsla finns det heller, bara ren och skär glädje. Klart tomten ska ha en kram!


Det blev såklart också dans kring granen med stora och små. Ritsch, ratsch filiboomboomboom!


Och Alfred förvånade mig lite när han utan tvekan gav sig ut på isen och började åka skridskor. Han föll och reste sig, föll och reste sig, föll och... ja, ni fattar. Allt utan gnäll eller klagomål. Lite blåslagna knän kanske, men det är det helt klart värt.


Den här fantastiska julhelgen alltså! Det har blivit kallare och kallare och vi har vågot oss längre och längre ut på isen. Perfekt spegelblank is, som gjord för att åka skridskor och spark på. För två år sedan var julen kall och snörik, förra året regnade den bort och i år kall och klar. Omväxling förnöjer!


På juldagen fixade Engelsmannen och jag vår traditionsenliga engelska julmiddag med kalkon och det här året hade vi lyckats få med crackers hemifrån, så vi alla kunde ha fina papperskronor på oss!


En fin julhelg var det, helt klart. Hoppas ni också hade det fint vad ni än gjorde!

5 kommentarer:

Desiree sa...

Vilken underbar julhelg med både svenska och engelska traditioner. Man blir så glad och varm i hjärtat av att se dessa bilder och se Alfreds lycka då han fortfarande tror på tomten. Så himla mysigt. Vad kul att ni körde med dans kring granen och allt.
Ser underbart ut med skridskoåkningen på sjön i solskenet. SOm taget ur en vacker reklamkatalog för sverige. Det går ju inte låta bli att älska julen lite extra när man får vara med om sådant här och uppleva den också ur sitt barns perspektiv. Måste säga att Alfred verkar få det bästa ur två världar och och har en fin kontakt med både sin släkt i England och i Sverige.
Kram och Gott Nytt År!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, det är verkligen det bästa av två världar! :) tack detsamma!

Anonym sa...

Underbart! Såg att de hade crackers på den engelska butiken nu också. Gick (äntligen!) förbi igår, men då hade de redan stängt... :)

/Jenny Lina Carlsdotter

Miss Marie sa...

Jenny - attans då! :)

Steel City Anna sa...

Hur lyckades ni ta med smällkaramellerna på flyget? Har en vän som försökte och blev mycket förmanad så jag har aldrig vågat. Men de är ju så fina och vore kul att kunna ta med. Gott nytt år!