söndag, december 21, 2014

Söndagssvep, 21 december 2014God morgon fjärde advent!


Dags att börja tänka på nyårsblåsan! Den här klänningen från Chi Chi London är underbar!


Zara har som vanligt en massa fina barnkläder! Mina favoriter är de senapsgula byxorna, de blommiga hängselbyxorna, dressen med isbjörnstryck, batmanmössan och den stickade kavajen. Och allt annat också!


De här djurtavlorna älskar jag!


Till jul brukar leksaksförrådet fyllas på, då kan det behövas mer förvaring! Den här är fin från H&M.


På min läslista ligger Calm Parents, Happy Kids!


Hälsa på hemma hos Sting i hans fina hem i Toskana


Olivia Munn alltså, wow!


Och Olivia Palermo likaså! Perfekta julkläder.


Skådisarna Keri Russell och Matthew Rhys hämtar julgran i New York tillsammans med Keris barn.


Sienna Miller och dottern Marlowe är med i januarinumret av Vogue.


Visst, prinsessan Madeleine och Chris väntar smått igen (!!!) men sötaste hälsningen från kungahuset kom i form av Estelle med föräldrar från Haga!


Vilken fantastisk vägg att ha i ett barnrum! Från Little Hands.


Än är det tid för julpyssel, dessa små pepparkaksgubbar är lagom pyntiga!


Fina etiketter är pricken över i:et på julklapparna. De här kan man skriva ut från Orange You Lucky och Ebabee har en lista på andra varianter också!


Snart börjar julmaten på riktigt, men innan dess kanske man hinner prova de här zucchini- och potatisplättarna.


Cranberry Cherry Pistachio Nougat låter väldigt gott!


Pepparmint och choklad är ju bland det godaste som finns, här blandas de i Chocolate Peppermint Icebox Yule Log!


I England har det på senare tid varit stora diskussioner om kvinnor som dricker när de är gravida. En kvinna, som drack åtta öl och en halv flaska vodka dagligen under graviditeten, stämdes av sitt barn, som är handikappad på grund av moderns alkoholintag under graviditeten, för att medvetet ha förgiftat hen som foster. Och jag tror inte det finns någon människa som faktiskt tror att det är bra för fostret att bli utsatt för så mycket alkohol, men samtidigt är det en väldigt intressant fråga. När blir fostret en egen människa? Det hör samman med abortmotståndare som hävdar att barn är enskilda individer, även då de inte skulle kunna överleva utan modern. Den engelska domstolen avslog begäran om skadestånd för det handikappade barnet, just av skälet att det inte är en enskild individ i livmodern. (Litografi av Pablo Picasso.)


Träffa den riktige tomten! Om ens barn ljuger visar forskning att bestraffning inte är rätt väg att gå. 4 saker ni kanske inte visste om Förbifart Stockholm. De 39 främsta feministhändelserna under året. Kolla in Emily Blunt och John Krasinskys spratt mot Jimmy Kimmel, grymt! Jag tycker filmen Life Partners verkar kul. 147 miljardärer finns det i Sverige. Riktig eller inte, snart kommer tomten och Rudolf! Ha en fin fjärde advent!

8 kommentarer:

Gretas Gotland sa...

Fint svep! Härliga bilder från amazonen till Rudolf!★

Miss Marie sa...

Greta - tack! :)

Nilla Tankebubblor sa...

Fint svep! GOD JUL!

Miss Marie sa...

Nilla - tack detsamma! :)

Anna, Fair and True sa...

Å den där klänningen var ju bara så fin! Och Zaras barnkläder är alltid så fina. Och vagnen från HM!

Angående kvinnan som druckit under graviditeten tycker jag ändå att beslutet av domstolen var rätt. Så fort man skulle börja gå en annan väg i dessa frågor så kommer det för nära den självklara aborträtten. Visst är det ett liv men samtidigt kan det ju inte leva utanför kvinnan ett bra tag och vi måste ju sätta gränsen för när det räknas som en individ någonstans. Jag läste att kvinnan fått en del hjälp att sluta dricka under graviditeten men att det in the hjälpt. Men jag tycker i sådana situationen att man istället ska försöka med tvångsinläggning än att försöka straffa åtta år senare. Kvinnan själv är ju ett offer och har väl hamnat i ett beroende som hon inte kunde ta sig ur. Ingen väljer ju att bli alkoholist egentligen. Och hon valde inte att medvetet göra sitt barn sjukt.

Miss Marie sa...

Anna - nej, jag håller också med domen! Tycker precis som du att det annars skulle kunna bli komplicerat med aborträtten och de som tycker foster är en egen individ från befruktningsögonblicket. Men det är samtidigt en intressant diskussion!

Bara brittiskt sa...

Var hittar du allt fint? God Jul. :)

Miss Marie sa...

Bara brittiskt - överallt! Pinterest är bra :)