torsdag, december 18, 2014

The Stars Above UsMin stjärnögde make har såklart varit eld och lågor över de senaste dagarnas vackra stjärnfall OCH rymdstationens framfört över stjärnhimlen! Kollar ni in här kan ni se när just ni, var ni än befinner er runt om i världen, kan se rymdstationen. Det är ungefär som en stjärna som rör sig snabbt över himlavalvet, riktigt häftigt. På bilden ovan har han använt sig av lång slutartid och därför ser ni rymdstationen som ett långt streck.


Och stjärnfallen ja, Engelsmannen, Alfred, mormor och jag har legat på rygg två kvällar i rad och kollat stjärnfall. Så vackert när stjärnor faller, även fast Alfred inte riktigt hade tålamod nog att ligga stilla och faktiskt se något stjärnfall. Maken lyckades inte fånga ett stjärnfall på bild, men det är ändå häftigt att se hur mycket stjärnorna flyttar på sig under tiden man tar ett kort med lång slutartid.

5 kommentarer:

meerle sa...

Så häftigt! Jag älskar sånt, och detta har jag missat totalt.
Är inte helt säker på att det syns över Berlin, man ser väldigt få stjärnor här. Men försvinner molnen så ska man kunna se den här idag också.

Desiree sa...

Väldigt coola bilder. Så vackert att blicka upp på stjärnhimmelen då det är en klar natt. Älskar att titta på stjärnorna. Hoppas det inte var så kallt speciellt om man ska ligga ute en stund och blicka uppåt.
Kram!

Miss Marie sa...

Meerle - du får kika ordentligt! :)

Desiree - ja, det är så vackert, särskilt om man befinner sig mitt ute i naturen! :)

Bara brittiskt sa...

Det var ju helt otroligt! Vi såg en med lång brinnande svans bland alla små stjärnfall. Tacksam över att få ha sett detta.

Miss Marie sa...

Bara brittiskt - ja, visst är det fantastiskt! :)