onsdag, mars 18, 2015

Önskelista till baby (och mig!)Med baby nummer två är det inte fullt lika många babygrejer som måste införskaffas som till det första, men vi gjorde oss av med vissa saker när vi lämnade München, plus att det nu har kommit en massa nytt och smart! Barnvagnen har vi kvar, så det bekymret slipper vi (och ja, tack och lov att vi inte behöver en syskonvagn!), skönt! Här nere kommer listan på både sånt vi behöver och sånt som jag bara tycker är fint!

1. En speldosa är inget livsviktigt, men jag tror att bebisen kan må bra av att höra lite lugnande musik. Spelar man den för bebisen i magen så kan det hjälpa till att lugna bebisen när hen väl har kommit ut! Den ekologiska speldosan från Ferm Living är en favorit, men kaninen från Littlephant spelar vackra Moon River! Svårt val...

2. Alfred bar vi mycket och med baby nummer 2 kommer vi göra likadant! Särskilt praktiskt nu när Alfred ska börja skolan och jag måste gå dit med honom på morgonen, då är det smidigare att bära än att kämpa med vagn! Vi har kvar vår bärsele från Babybjörn som räddade oss många gånger de första månaderna, och sedan har vi använt en Beco Baby till Alfred under senare år, men den är nu rejält sliten så en ny bärsele där man även kan bära barn på ryggen, står på önskelistan! En Ergobabyt tycker jag verkar bra och så gillar jag bärsjalarna från Sollybaby Wrap.

3.När jag tänker på vilket blöjberg Alfred producerade under sina år i blöjor, får jag lite lätt panik! Jag försöker nu läsa på vilka tygblöjor som är bäst. Vi kommer fortfarande använda engångsblöjor som komplement, men jag hoppas det här kan minska blöjberget något, och det finns många fördelar med att använda tygblöjor. Hittills har jag kommit på att jag gillar GroVivas blöjor, Har ni några tips? Till engångsblöjor har jag hittat nedbrytningsbara blöjor från Beaming Baby det tycker jag låter bra!

4. Spända, överfyllda bröst är en del av vardagen som nybliven mamma, dessa bröstinlägg kan antingen värma eller kyla brösten, vad som nu känns bäst! Från Bamboobies.

5. Littleheart gör fina vardagsprodukter i ekobomull. Jag gillar deras handuk med huva och underlakan till vagn.

6. Vi sålde Alfreds spjälsäng när vi flyttade från München, så en ny måste det bli, troligtvis en Gonatt från IKEA. Till det skulle jag gärna ha ett av Garbo & Friends fina spjälsängsskydd och varför inte en madrass med bovete från Bovete.se.

7. Att swaddla bebisen är inte så vanligt i Sverige, men det fick vi lära oss i Tyskland när Alfred föddes, så det kommer vi köra med nu också. Jag tycker Aden & Anais enkla swaddle verkar smidig och så gillar jag en i merinoull från Merino Baby.

8. Jag skulle vilja ha en mosket basket till bebisen den första tiden, smidigt att kunna ta med sig runt i huset när bebisen sover och så ser det så mysigt ut. Jag har sett en hel del fina second hand här i Lytham, så det blir nog en sådan, men om jag finge önska skulle jag gärna ha en sån här fin i ull från moKee. Handgjort i Europa och i ull, kan inte bli mycket bättre!

9. Små kort för att markera bebisens framsteg från Lapland Eco Store.

10Babynest är verkligen populärt nu, och smart om man, som vi, gillar att samsova första tiden. Det här är en produkt som jag önskar hade funnits när Alfred var bebis! En kompis sydde en egen variant av ett babynest, så det kanske jag testar.

11. Amningskläder använde jag inte med när jag ammade Alfred, framförallt för att det inte fanns ett stort urval och de flesta plagg kändes riktigt trista! Nu finns det gott om fina amningsplagg, som den här kombinerade gravid- och amningsklänningen från ASOS.

12. Vertbaudet har en massa fint, mycket finns i ekologisk bomull, vilket jag gillar. 3-1-jackan ska funka när man är gravid, när man bär barnet och även senare, smart tycker jag! Ekologiska underlakan till spjälsäng, sovpåse, också den i ekologisk bomull och så gillar jag deras stickade baby nest som ska funka både i vagn och i säng!

16 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Babynest var perfekt! Önskar vi hade haft det till Isolde också.

Linda säger man på svenska för swaddle :)

Annika sa...

SÅ roligt detta med babyn.
Klart du har önskelista, det var ju ett tag sedan Alfred var bebis.
Babynest? Får ta och kolla upp det, vet inte vad det är.

Miss Marie sa...

Anna - ja, har hört mycket bra om det! Och nej, jag fortsätter nog med swaddla, linda låter feeel! ;)

Annika - ja, ibland känns det som om jag helt glömt hur en bebis är! :)

Saltistjejen sa...

Ååååh GRATTIS igen Marie!!!!! Jag har inte hunnit med att gratta ordentligt (bara på insta). Så ROLIGT!!!! Hoppas att din graviditet fortskrider fint och att illamåendet avklingar snart. Jag vet hur det är... :-(
Och hoppas du slipper ngn dramatik så som båda mina graviditeter slutat....!!!
Ergo baby bärseöe köpte jag till oskar nu och den är TOPPEN!! Jag köpte en 360 eftersom jag gillar att man kan bära barnet framåtvänt på bröstet också. Men nu är O för stor för det. Dock älskar jag att man kan bära både på sidan (höften) och på ryggen! Superbra! Jag använder den massor även om jag gärna tar vagn också då det går eftersom O är så stor och tung nu. Men som sagt, den är väldig bra! Så den rekommenderar jag verkligen.
Adaen Aniais swaddlar är också ngt vi använt hur mycket som helst. Först till Ella. Vis paddlade både henne och O. Vad gäller henne så var det nästan "nödvändigt" en lång tid när hon var bebis för annars somnade hon inte. Sedan har vi använt dem som solsskydd (och "insektsskydd") till vagnen också. De är bra eftersom de är så tunna så man var aldrig rädd att barnet skulle bli överhettat trots att man hade en swaddle över vagnen tycker jag.
Och nu ÄLSKAR Oskar att gosa med sina swaddlar. Han sover med 3-4 i sin spjälsäng och gosar med dem jättemycket. Även i vagnen och i bilen har vi dem till hands. Dessutom använde jag dem ibland när jag ammade Oskar ute också, De var tunna och lätta att ta med och jag knöt dem bara lite lätt runt halsen och lade över axeln och honom så han fick lite ro vid amningen. Jag tyckte de fungerade superfint och köpte aldrig ngt "riktigt" "amningsskydd". Jag gillar Aden Anais produkter rent allmänt. Så fina mönster och ja deras bambu är så mjukt! Jag köpte ett par av deras bibs också när O kräktes som mest. De man kan knäppa över axlarna som en "sjal". Jättebra!
Sovnest tycker jag verkar toppen. Vi hade inget vare sig för E eller O utan har bara sovit med dem i vår säng utan något "nest". Men jag tror de kan vara bra. Jag funderade på att köpa ett till Oskar men det blev aldrig så utan vi samsov utan.
Och du att slippa syskonvagn är såååå SKÖNT!!!! Vi har använt Ellas gamla vagn nu också (knirkar gör den och sjunger på sista visan) men det är helt ok.
Stort Lycka till nu! Och Grattis igen!

Miss Marie sa...

Saltis - tack! Illamåendet fortsätter, jag hoppas det slutar snart! Hoppas också på en bättre förlossning än det blev med Alfred, men hey, vi båda överlevde så då är det väl en bra förlossning! :) 360 har jag kollat lite på, men tänkte köpa en vanlig, men kanske ändå bättre med en 360, just att man kan bära på höften också! Vi hade några swaddles till Alfred, så himla bra! Den här nya swaddlen har knappar så ska vara lättare att få till, tycker jag verkar bra! :) Och ja, visst skulle det vara lyxigt med en ny vagn, men den här var så dyr när vi köpte den så inte tänker jag slänga ut mer pengar på vagnar! :)

meerle sa...

Jag har försökt kommentera i flera dagar nu och önska grattis, men det funkar inte.
I alla fall, såå spännande och roligt med en bebis! Stooort grattis! :D

Bärselar är verkligen räddningen ofta! Babybjörn har jag aldrig testat men märket Manduca. Den kan man använda både framme och på ryggen.
Den dagen jag skaffar barn ska jag också använda tygblöjor. Jag har alltid tänkt att det känns överkurs men jag har ändrat mig. En kompis använder tygblöjor till sin son och det verkar fungera väldigt bra.

meerle sa...

Åh nu funkade det att kommentera!

Stort GRATTIS igen! :))

Saltistjejen sa...

Haha näe kör med er gamla vagn! Det tycker jag låter bra. Och det där med förlossningar. Jag som fått båda barnen genom mer eller mindre väldigt hastiga k-snitt känner att det spelar ingen som helst roll så länge barnen klarar sig välbehållna ut till oss. Jag har inte känt sorg över att jag inte fått föda vaginalt alls faktiskt. Visst hade jag hoppats på att det skulle ha gått med O eftersom han låg rätt, men efter all dramatik under hans väg ut till världen så är det inte något som jag tänker på alls utan jag känner enbart enorm tacksamhet över att jag lever i den del av världen där sådana här saker inte innebär döden för barn och mamma. Mirakel på så många vis. :-)

Anonym sa...

Jag skulle absolut kunna använda tygblöjor när barnet helammas. Efter det vet jag inte vad jag skulle tycka... känns som att jag knappt mäktar med tvättberget redan nu och att bajsblöjor luktar en del men kanske funkar om man har en hink med lock och tvättar tygblöjorna separat?... jag har väldigt känsligt luktsinne och har lite svârt att se mig själv tvätta all tvätt gemensam? ska man det? man gör väl vad man känner för antar jag :o) men till första 5 mânaderna skulle jag vilja testa och se...
Har du nâgra tankar om livet i London som barnfamilj jämfört livet i Paris som barnfamilj bara spontant? Funderar pâ en flytt... suck igen..

Anonym sa...

Vi har tyckt Manduca var bra, men ergobaby är ju superpopulär. Jag brukar undra vilken som är lättast att sätta upp barnet i pâ ryggen utan hjälp? är det stokke eller babybjôrn? tyckte det var lite krângligt att bära pâ rygg när jag var ensam med manduca, just att fâ upp barnet om jag var ute... mina bästa bebisgrejer var babybjörns babysitter och babygym samt mobiler och barnmatstolen med bricka. Skulle vilja ha en Leander gunga??? ocksâ...

Miss Marie sa...

Meerle - Tack! :) Men vad tråkigt att det inte fungerat att kommentera! :( Ja, jag tror tygblöjor har utvecklats väldigt mycket på senare år, nu finns det en mängd olika så det gäller bara att hitta den som funkar bäst! Hur man nu gör det... ;) Det ska visst finnas en stor andrahandsmarknad för tygblöjor också, men det har jag inte hunnit kolla in i än.

Saltis - precis! Enormt tacksam att jag lever där jag gör, hade jag fött Alfred i en hydda i Afrika hade jag varit död, o kanske även han. Läskigt när man tänker på det!

Anonym - jag tror att om man bara kommer in i det så funkar det. Så som jag har förstått det har man en hink för blöjorna o tvättar dem var tredje dag ungefär, o då tvättar man dem separat antar jag! Men jag är verkligen ingen expert än! :) Med vår beco började jag alltid med att ha Alfred på magen för att sen svänga runt honom på ryggen, men vet inte om det funkar med andra bärselar? Vad gäller London vs. Paris så har jag inga direkt råd, bara det att jag nog inte skulle vilja ha barn o bo i London, dyra hus med dålig standard, generellt! Men man kan ju bo i en förort o då kanske det är bättre.

Anonym sa...

Hej,
vet inte om du läser kommentarerna fortfarande. Min son bodde i sitt babynest de första 3 månaderna (förrutom när han satt i Manducan vill säga.) Jättebra! Är du lite händig kan du sy ett själv.

Annars är jag själv en övertygad tygblöjeanvändare och har använt det mesta i all in one-tygblöjeväg de senaste 1,5 åren. Dagtid. Nattid har vi använt pampers. Jag började med 4 tygblöjor och när jag väl kommit över det där med kostnaden köpte jag på mig den ena snygga blöjan efter den andra. För tro det eller ej, det är faktiskt kul med tygblöjor! Grovia är faktiskt en av mina favoriter nu när sonen är äldre, eftersom man lätt bara kan knäppa ur inlägget och återanvända ytterblöjan flera gånger så länge han bara kissat eller bajset inte kommit på sidan. Jag använder uteslutande bomullsinläggen. Annars gillar jag också blueberrys aio för de fina motivens skull (fast de börjar bli lite i minsta laget för knappt-tvååringen som inte alls intresserar sig för pottan...) och Bumgenius elemental, för att de inte är så tjocka men suger jättebra ändå och för att de är så stora att jag fortfarande har knappar tillgodo på bredden... Imsevimse avskydde jag! Totsbots är helt ok, men ger en enorm rumpa... De läcker ibland mellan benen, eftersom de blir så tjocka att överlagret täcker allt sugmaterial... Pop-in suger bra, men börjar bli i minsta laget (på bredden) för min 12-kilos kille. Det felet jag gjorde var att jag trodde att man måste bestämma sig för ett system. Nej, prova dig fram. Jag använder helst blöjor med kardborrband (dagis också, de hade sina problem med knapp-blöjor...) och jag har i stort sett bara aio eller snap-in ai2...
Rent praktiskt gör jag så att jag lägger ett fleeceinlägg ovanpå blöjan (tex. little lamb) som gör blöjan torrare mot rumpan och skyddar lite mot fläckar. Ovanpå den lägger jag ett engångsinlägg som fångar upp det mesta och ibland allt bajs och spolas ned i toaletten. Så länge min son inte kunde gå tyckte jag totsbots inlägg var suveräna (för de passar så bra) Nu använder jag Disana eller Imse Vimse, men de har alla en sån dum storlek att de måste vikas lite... Fördelen med dem är att de kan tvättas ett par gånger om det bara kommit kiss. Bajsblöjor grovrengörs omedelbart och kommer i våtsäckar med dragkedjor (tex. från blueberry (Säckar som rymmer 5-6 blöjor tycker jag är bäst) kissblöjor hamnar direkt i säcken. När jag fått ihop 2 fulla säckar åker de in i tvättmaskinen på 60° med förtvätt eller kort sköljprogram. Det skall tydligen räcka med 40°, men jag tycker 60° känns bättre. Förut betydde det en tvätt ca var tredje dag, nu drygt en i veckan. Så länge jag bara hade ett fåtal blöjor tvättade jag dem naturligtvis med de vanliga kläderna, precis som bodys o andra kläder med bajsolyckor sköljdes av och tvättades med normal tvätt...
Andrahandsmarknad - oja! Man kan sälja dem riktigt bra/hitta över t.ex. Facebook (åtminstone DE/A/CH)
Personligen kan jag definitivt rekommendera tygblöjor! Jag älskar dem!
Lycka till!
Johanna i Tyskland

Miss Marie sa...

Johanna - men åh, en expert! Tack så mycket för din kommentar, det är verkligen en djungel därute o din kommentar ger mig lite vägledning!

Anna, Fair and True sa...

Om det någonsin blir ett tredje barn måste jag ha en sådan här åkpåse, trots priset! http://risarosa.no/ Så fina!

Det finns ingen sådan där tygblöjetjänst i UK, som i USA, där de kommer och hämtar de gamla blöjorna, tvättar dem, och lämnar rena?

Miss Marie sa...

Anna - oj, oj, inte billig, men fin! :) Har inte kollar, finns kanske en blöjtjänst här också?

jennifer john sa...

Är du i någon form av ekonomiska svårigheter? Behöver du ett lån för
skuldkonsolidering , konstruktion, fastigheter lån, refinansiera, personlig,
syftet eller akut pengar? Är du en affärsman eller
kvinnor som planerar att expandera sin verksamhet, erbjuder vi lån av alla slag. om intresse kontakta oss idag via emmanuelruth536@gmail.com med informationen nedan.

FULLSTÄNDIGA NAMN:
LAND:
LÅNEBELOPP BEHÖVS:
LÅN TID:
MÅNADSINKOMST:
TELEFONNUMMER:
Tack,

Ruth