söndag, mars 15, 2015

Söndagssvep, 15 mars 2015



God morgon! Hoppas ni har en fin morgon!


Direkt när jag såg den här klänningen tänkte jag att den skulle passa min mamma! Ärligt talat skulle jag också gärna ha den!


Gult är fint! Den här senaspgula nyansen gillar jag, hittas hos H&M.


Jag önskar mig en ny väska att ha som handbagage och det är väl kanske inte optimalt med en vit väska, men den här är ju så snygg!


Jag har inte köpt särskilt många kläder från Polarn o. Pyret åt Alfred, jag tycker de är ganska trista, dyra och inte särskilt bra kvalitet! Nu har de dock designat några lite roligare mönster, den här klänningen skulle jag själv vilja ha!


Vacker väggbonad att göra själv hittar ni hos Lovely Life.




Jag skulle gärna flytta in hemma hos Erin Foster! Den där soffan...


48 timmar i Paris och How To Dress Like a Parisian.


Olivia Wilde har snygg stil, läckert med en mönstrad långkjol till en enklare t-shirt.


Det är nog bara Jessica Alba som kan blanda flera nyanser av grisrosa och se så här elegant ut!


Matching matching i lila var kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle på Victorias namnsdag! Estelles kappa kommer från Livly.


Vi har precis sett klart tredje säsongen av House of Cards, och jädrar vad bra den serien är! Älskar när karaktärer har fler sidor och att man faktiskt gillar Frank Underwood fastän han kanske inte är världens bästa människa... Nu får jag vänta på femte säsongen av Game of Thrones, med den serien är jag inte lika såld på.


Tomat- och basilikasoppa! Ja, tack!


Men hur gott låter det inte med passionsfrukstkakor?


Dokumentären Twin Sisters följer två tvillingsystrar som adopterades som bebisar och växer upp i olika länder. En engelsklärare i Simrishamn prisas för sin okonventionella lektionsstil medan föräldrar på Manhattan förfaras över att deras barn inte får läxor. Varför man inte ska bada sin bebis varje kväll. Och i England uppmanas mödrar att amma sina barn upp till 18 månader, det skulle visst spara £50 miljoner till vården om alla mammor ammade så länge! Killfröken snackar bad hair days. Ashton Kutcher klagar på varför det aldrig finns skötbord på herrtoaletter i USA. Jag är glad att det är mer vanligt både i Sverige och England!  Washington Post uppmärksammar Sveriges regerings ställningstagande mot Saudiarabien. Kolla in den här baletten till Sam Smiths Stay With Me. Och varför är det så svårt att acceptera kvinnor som bryter mot kulturens kroppsnormer? Var går gränsen för inspiration och stöld? I Los Angeles har Marvin Gayes familj stämt Robin Thicke och Pharrell Williams för att deras sång Blurred Lines påminner om en av Gayes låtar, och nu också blivit fällda för det. Vad betyder det för musikindustrin? Och det här kan vara bland det mest rörande jag sett. Ha en fin dag!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar soppa. Världens bästa lunch. Med bröd till. Jag älskar även Pops ekologiska kalsonger. Bättre än Petit Bateau som vi ocksâ tyckt var bra. Och Pops magiska ullvantar, och de enfärgade knästrumporna med halktexten under.

Miss Marie sa...

Anonym - ja, soppa måste ha bröd till för min del! :) PoP har många bra saker, bara deras mönster som jag tycker kan vara lite trista!

Iccan sa...

Det där med skötbordens avsaknad på herrarnas har vi reagerat på här. Oftast blir mannen förpassad till handikapptoaletten där skötbord (ibland) finns.

Miss Marie sa...

Iccan - men tur att det finns där åtminstone, vet många ställen där de ENBART finns på damernas. Kul för pappan att gå in där...

eastcoastmom sa...

Den där dokumentären har jag sett, jättefin.

Miss Marie sa...

Eastcoastmom - jag måste kolla in den!

Anna, Fair and True sa...

Jag tycker PoP har bra kvalitet! Har nog aldrig haft något därifrån som gått sönder eller blivit sladdrigt eller varit snedsytt som en del andra barnkläder. Och ytterkläderna är ju jättebra! Sedan tycker jag iofs att mönstren varit tråkiga länge nu så jag köper mest från andra ställen. Isoldes första år hade de lite roligare grejer.

Jag fattar inte heller detta med att bada varje dag. Känns som de flesta britter är så, och även belgare. Och så blir det fullt sjå med att hitta bra krämer för de blir så torra! Bada mindre liksom!

Annika sa...

House of Cards ja, så otroligt Top of the Line.
Majj gadd.
Dessa två människor, Francis och Claire. OCH för att int tala om Doug!
Jackie. Heather.
Ja, jag älskar den serien.
Jag ska också Game of Thrones, men jag är inte alls lika såld på den. Men visst, jag ska se nästa säsong också...
Jag blir så nyfiken på dokumentären du skriver om. Ska leta upp den!

Tack för ännu ett fint svep!!

Miss Marie sa...

Anna - nej, jag har haft lite otur med PoPs kläder, så jag är anti. Men deras ytterkläder är kanon!

Annika - har förstått att du är ett House of Cards-fan! Karaktärerna är verkligen top of the line!