söndag, mars 29, 2015

Söndagssvep, 29 mars 2015God morgon sista söndagen i mars!


En vit topp och mönstrade byxor känns helrätt i vår. Det här finns hos COS.


Instant chic är den här rutiga capen från ASOS.


Men herrejösses, en sötchock får man av de här kläderna från GAP! Baddräkt med en simmnde anka, rompers med anka och kanin och kaninmössa. Åååhhh! Passar både fint i påsk och i sommar.


Letar ni mattor skulle jag kolla in H&M Home om jag var ni! Mycket snyggt där!


Bästa nyheten i vår måste väl vara IKEAs nya kollektion med möbler och accessoarer som laddar mobilen! Säljstart i mitten av april.


Kort och vackra brevpapper är något jag alltid gillat, men än mer så nu när jag bor i England där folk faktiskt använder sånt! I Sverige finns Vackert Papper som har så mycket fint, som det här fina setet.


Dags att måla påskägg i veckan! De här minimalistiska äggen är tokfina, men jag gissar att våra inte kommer vara fullt lika minimalistiska...


Det har kommit en trailer för Mission: Impossible 5 - Rogue Nation och det ser bra ut! Jag gillar ju MI-filmerna och Tom Cruise, och det är kul att se svenska Rebecca Ferguson kick som butt i trailern! Som om inte det var nog har vi också fått en trailer till nya Bond-filmen Spectre!


Leila Lindholms nya bok heter The Fresh Foodie och är fokuserad på hälsosamma och rena recept. Den vill jag spana in!


Mmm, bröd med ricotta och jordgubbar!


Bästa påskfrukosten måste ju vara Breakfast Bagel Bunnies!


Underbara Clara skriver om Rocka Sockorna, downs syndrom och fosterdiagnostik, något som jag har funderat mycket på! Fega föräldrar missar att motgångar är bra, tydligen. Angelina Jolie Pitt skriver i NY Times om sitt beslut att operera bort sina äggstockar och äggledare för att minska risken att drabbas av den cancer som dödade hennes mor, mormor och moster. Var min mattelärare så här het hade jag kanske fokuserat mer på mina lektioner, eller inte... Robert Ashberg har något att säga till dig som laddar ner film illegalt. Har internet gjort oss antisociala?Ni var väl med på Earth Hour i lördags kväll? Svenskar vill se politiska krafttag för klimatet. Tom Hanks upprepar sina mest ikoniska roller under 7 minuter, värt att kolla in! Det finns en massa fördelar med att vandra. Ha en fin söndag!

7 kommentarer:

Ullis sa...

Audrey Hepburn står sig än idag. Jordgubbar ovh ricotta, mums.

Anna, Fair and True sa...

Jag har svårt för alla dessa fototryck av djur på kläder...vet inte riktigt vad jag ska tycka. Dessa var väl ganska söta men en del är läskiga!

Jag tycker UnderbaraClara har bra saker att säga oftast men just vad gäller fosterdiagnostik gör hon det lite enklare än vad det är tycker jag. Jag tycker också det är tråkigt att de som har DS eller andra liknande handikapp ska bli färre och färre och då blir ju de mer annorlunda liksom. Men å andra sidan har jag själv vuxit upp med en bror med ett handikapp (dock inte DS) och det är inte alltid så kul eller lätt, för alla inblandade. Så jag kände själv att jag ville gardera mig eller vad man ska säga mot de få saker som det går att gardera sig mot, dvs kromosomförändringar och annat som kan synas på testerna. Jag vet inte om jag skulle orka med att ha ett eget barn med ett handikapp också. Man måste väl bara ta hand om det och jag skulle älska det ändå, men ändå, om jag kan slippa. Sedan kan ju barnet ha grav autism eller annat handikapp (min lillebrors skulle inte ha visat sig på ett UL och ev fick han det vid födseln, lite oklart) som inte visar sig på ett UL, eller bli sjukt senare, men om man kan minska risken lite i alla fall. Sedan vet jag inte vad för slags beslut jag skulle ha tagit om det visat sig att barnet var sjukt (det har vi som tur var sluppit) men detta är i alla fall min startpunkt.

Har du förresten sett Kittys inlägg om huruvida mammor skulle kunna tänka sig att amma ett annat barn än sina egna? Intressant fråga!

Anonym sa...

Men herreminge vilket inspirerande svep! Hur mycket som heslt som jag måste klicka mig vidare till. TACK! Och glad påskvecka! Såg att du är på väg mot Öret, vad härligt! kan rekommendera den nya koreanska/asiatiska i Saluhallen och Stadsträdgårdens ekologiska wrapsemlor (som ibland även säljs i saluhallen hos Gomakeriet). Själv drar jag till Balkan igen. Kram!

/Jenny Lina Carlsdotter

Miss Marie sa...

Ullis - eller hur!

Anna - tycker de här är söta, men jag gillar inte när det blir en plastig yta på kläder! Min startpunkt, angående fosterdiagnostik, är snarare att jag vill inte behöva ta ställning, därför vill jag inte veta den eventuella risken för en liten andel handikapp. Som du säger så finns det så många handikapp som inte kan upptäckas, o vissa är inte genetiska alls utan kan ex uppstå om bebis blir utan syre ett tag under förlossning, sånt man inte kan påverka alls. Säger absolut inte att det är lätt att leva med en familjemedlem med handikapp o jag har inte den erfarenheten som du har, så jag förstår din synpunkt också. Men jag håller med Clara att det blir lite dubbelmoral när föräldrar sänder sina barn till skolan ii olika socker för att visa att de gillar olika, men samtidigt kanske har aborterat bort ett syskon till barnet för att det hade en hög risk för DS... Och Kitty, vet inte vem det är? Har du länk?

Jenny - men tusen tack för tipsen! Säljs fortfarande wrapsemlor är det ju givet! :) har läst om nya stället i Saluhallen så måste testa det! Kul med Balkan! Alfred o jag är här i några veckor, så kanske vi hinner ses, annar får vi göra ett nytt försök i sommar!

Anna, Fair and True sa...

Det håller jag med dig och Clara om, om att det blir dubbelmoral. Så ni har inte gjort kub/nupp t ex?

Kitty Jutbring, hon har IG och en blogg på Mama.

Miss Marie sa...

Anna - nej, vi har valt att inte göra det. Får kolla in Kitty!

Annika sa...

Fint svep, som alltid.
Alltid så mkt inspo hos dig.
När jag väntade K var jag 30 år. Jag valde bort det förprov man kunde göra för att ev se om ngt är fel på barnet, hette det månne FPA? Alltså det man tar innan man gör fostervattenprov. Jag ville inte veta, ville inte ta det beslut jag ev skulle behöva ta. Så jag valde bort det.
OM jag skaffat barn igen, och varit över 35 skulle jag ha gjort provet, det tror jag. Eller nej, det vet jag. Men då när jag väntade K kunde jag inte förmå mig.
Att vandra ja...det ÄLSKAR jag.