måndag, april 13, 2015

I vitsipshavetI fredags tog vi hela tjocka familjen och for på utflykt! Olles hage är ett vackert naturreservat i Asker, och det ligger precis bredvid huset där min pappa växte upp och min farmor bodde i nästan hela sitt liv, så det ligger oss alla varmt om hjärtat! Jag kommer ihåg många vårar från min barndom då jag plockade vitsippor i skogen med farmor, men nu var det många år sedan sist. Såklart känns det extra bra att få dela med mig av det här med Alfred, att låta honom få uppleva det också! Han tyckte det var riktigt kul att få skoja och leka med kusinerna!


Eftersom det är ett naturreservat får alla nedfallna träd och annat ligga kvar, det är bara över stigar och gångar som det rensas så att man lätt kommer fram. Det finns fantastiska trädformationer på marken, men så här på våren är det vitsipporna som lockar mest. Självklart finns det en rastplats också, och vi hade med fika! Fika smakar ju alltid lite extra bra när man är ute i naturen, håller ni med?


Vitsippor var det, detta hav av vitsippor! Alldeles, alldeles underbart...

7 kommentarer:

Annika sa...

Oj oj, tänk att få se detta hav av vitsippor. Vilken dröm!!!
Sådana finns inte här, och jag kan verkligen sakna de där vitsippsbackarna. LJUVLIGA bilder!!!

Desiree sa...

Så vackert med alla vitsipporna. Då vet man att det är vår på riktigt. Vi körde igenom ett skogsparti igår där det också var hav av vitsippor men jag hade otruligt nog både glömt min kamera och mobilen hemma så det bidde inga bilder. Visst smakar fika extra gott då man är ute i naturen.
Kram!

Channal sa...

Älskar't! Så vackert! Vilken härlig dag ni fick.

Kram Anna

Miss Marie sa...

Annika - inte i England heller, det här känns väldigt svenskt! Därför det är kul att kunna dela det här med Alfred! :)

Desiree - ja, nu är det vår! :)

Anna - ja, riktigt härlig! :)

Steel City Anna sa...

Underbara bilder! Vitsippor finns i England, men inte i sådana här mängder :)

Miss Marie sa...

Anna - gör de? Har faktiskt aldrig sett dem där! :)

Steel City Anna sa...

Ja, man kan hitta ganska stora mattor om man har tur. Vitsippor behöver lite tid på sej att liksom etablera sej och gillar just orörd skog som det förtås finns mindre av här, men går man i woodlands och särskilt det som kallas ancient woodlands så brukar man se dem. Där det finns bluebells i maj brukar det ha funnits vitsippor i april.