onsdag, april 15, 2015

Keeping in TouchDet finns mest fördelar med att Alfred och jag kan spendera mycket tid i Sverige, men en nackdel med det är att Engelsmannen inte alltid kan vara med, far och son får alltså spendera en del tid ifrån varandra. Halleluja för modern teknik, säger jag, för från det att Alfred var liten har vi hållit kontakten med släkten i Sverige och England, och för Alfred har det varit helt normalt att prata med även daddy via Ipaden. När han var yngre var det väldigt kul att se hans reaktion när han mötte Engelsmannen efter en tid ifrån varandra, då de bara hade pratat via Ipaden, det var svårt för hans lilla hjärna att inse att daddy faktiskt var där på riktigt! Sött!

Igår visade Alfred sin nya fascination för daddy; att skruva upp skruvar med skuvmejsel! Vad är det man säger nu? Lite roar småbarn...

4 kommentarer:

Desiree sa...

Ja man far tacka den moderna tekniken. Perfekt satt for Alfred att halla kontakten med sin pappa. Det blir sa naturligt for barnen ocksa eftersom det vaxer upp med detta satt att kommunicera och lar sig att hantera tekniken redan tidigt.
Kram!

Annika sa...

Ja, jag vet. Jag vet.
Peter har varit ifrån K också så mkt då jag och hon varit hemma, och han här. Tufft, speciellt för P.
Å tänk om vi haft facetime/skype etc då K var i Alfreds ålder, det hade varit fint det!
Prisa tekniken!!!

Anonym sa...

Tur att alla de där tekniska lösningarna finns numera, betydligt enklare att bo långt bort eller resa iväg när man kan hålla kontakt!
Och så sött att Alfred visade att han kan skruva!

Miss Marie sa...

Desiree - visst är det så! Nu tycker Alfred det är konstigt när tv och liknande inte har touch screen! :) Barnen idag ser det verkligen som något naturligt!

Annika - ja, kan tänka mig att du gläds åt att tekniken utvecklats, lätt att hålla kontakten med både K och familjen i Sverige! Men visst är det tufft för de små att vara ifrån ena föräldern, men jag tröstar mig med att jag ger honom en del av Sverige istället! :)

Brysselkakan - ja, nu är det ju så lätt att hålla kontakten! :)