fredag, maj 08, 2015

Friday, I'm in Love!Det är fredag och vi förvånas över brittiska valresultatet samtidigt som vi håller på och packar inför resan till Italien imorgon. Ja, jag tror ingen, knappt ens David Cameron, att de konservativa skulle vinna så pass stort som de faktiskt gjort! Och i Skottland fick Skotska Nationalistpartiet de allra flesta rösterna, vilket många i England är missnöjda med och tror att det är ett steg mot skotsk självständighet. Cameron har lovat en folkomröstning om Storbrittannien ska vara kvar i EU, så det kan påverka hela Europa. Ja, som ni ser, det är ett land som vill stänga dörrar överallt, typ. Idag är det också 70 år sedan Nazisterna besegrades i andra världskriget, och The VE Day uppmärksammans överallt i Storbrittannien. En händelserik dag i Storbrittannien! Jag har haft många diskussioner med britter om deras valsystem, som jag tycker är helkonstigt. Vill ni har mer koll på brittisk politik så rekommenderar jag Wolfgang Hanssons krönikor, de är väldigt intressanta och lärorika.

Men Italien var det! Alfred och jag har förberett oss genom att kolla på videon jag gjorde efter vår senaste resa till Italien, för precis två år sedan då jag fyllde 30! Då var det Venedig som gällde, nu är det Gardasjön som ska få besök igen. Om vi ser fram emot det? JA!

5 kommentarer:

Ninnie sa...

Trevlig resa!
Italien är vackert, från norr till söder. När vi gifte oss (för länge sen...) var vi på bröllopsresa i Italien (och Frankrike) och bodde några nätter i Riva vid Gardasjön, mycket vackert!
Hoppas ni får en härlig resa!!

Miss Marie sa...

Ninnie - åh, vad romantiskt! :) Vi har varit vid Gardasjön förut, men nu blir det andra sidan! Spännande! :)

Anonym sa...

Tack för att du skrev lite om valresultatet i England. Det kan ju bli ganska omvälvande för England och Europa. Nu ska jag läsa vidare lite i ett par olika tidningar. Fatta att det är Europadagen idag dessutom... EU skeptisismen i England är ju enorm som jag minns det med bumper stickers o s v. "We are an island". "Going to Europe for the holidays..." "RAF saved the world?" "The empire" etc...

Anonym sa...

Jag tror jag fick lära mig när jag läste engelska att det engelska valsystemet är väldigt "demokratiskt". Men jag förstod aldrig riktigt exakt hur det fungerade ;o) Nâgot om "first past the post" i alla fall ;o)

Desiree sa...

Ha en underbar helg och resa till Italien.
Kram!