fredag, maj 15, 2015

Italien, dag 1Det var som en dröm att vakna på söndagsmorgonen och ha den här utsikten och känna lukten av jasmin, apelsinblommor och citronträd i trädgården. Villan låg uppe i bergen vid byn Gargnano på västra sidan av Gardasjön och vi hade en vidunderlig utsikt över sjön. Villan bestod av tre hus som sammanlagt hade sängplatser för 18 personer + barn, så vi var ett ordentligt gäng! Det var britter, tyskar, ukrainare. en lituaiska, en amerikan, en fransyska och så en svenska, plus sex stycken blandbarn.


Jag hade sett bilder på villan innan, men det hade verkligen inte förberett mig för hur spektakulärt läget var, det var verkligen lyxigt. I informationen om villan hade vi också fått veta att vägen upp till villan var väldigt brant, men vi hade inte kunnat gissa oss till exakt hur brant det var! Första gången vi åkte uppför, satt jag och skrek och höll för ögonen (mycket moget) och Alfred satt och skrattade hysteriskt i baksätet medan Engelsmannen försökte hålla hastigheten uppe samtidigt som han febrilt styrde bilen genom de knivskarpa kurvorna!


Vi hade kunnat stanna i villan hela tiden, Alfred bodde nästan i poolen, men självklart ville vi också utforska lite av området omkring villan. För nästan tre år sedan var vi på semester på andra sidan Gardasjön, i Bardolino, men just den här sidan hade vi inte sett så mycket av tidigare. I hamnen i Gargnano var träden fulla av brandgula apelsiner och i vattnet låg fina båtar att titta på. Färgerna på husen är också så fina, härliga pasteller blandas med lite starkare färger och passar bra ihop med det turkosa vattnet.


Vattnet i Gardasjön i maj är inte särskilt varmt, sjön är djup och den tar tid att värma upp. Även senare på sommaren kan den vara väääldigt avsvalkande! Men lite kallt vatten hindrade såklart inte Alfred från att kasta sten i sjön och åtminstone doppa tårna!


Tillbaka i villan gick solen långsamt ned bakom bergen och när bebisarna somnat för natten avnjöt vi andra en fyrarättersmiddag utomhus med en glittrande sjö som bakgrund!


12 kommentarer:

Ullis sa...

Ser helt underbart ut. Förmodar att det var ännu härligare i verkligheten och med alla dofter runtomkring.

Anonym sa...

Men jag dör vad avundsjuk jag blir. Fy fasen vad härligt! /T.

Miss Marie sa...

Ullis - ja, dofterna kan man ju tyvärr inte transportera in i bilderna! :)

T - ja, riktigt härligt!

Desiree sa...

Det där ser ju helt underbart ut. En riktig drömsemester. Jag får verkligen italien längtan då jag ser dina bilder och läser din reseberättelse. Villan funkade alltså som hotel?Middag och frukost åt man gemensamt men ni kände inte någon av de andra sedan tidigare eller?
Nu ska jag kika på dina bilder igen för det här ser verkligen inbjudande och vackert ut.
Kramar!

Gretas Gotland sa...

Ser så otroligt härligt ut! Men vägen - hu!

Miss Marie sa...

Desiree - nej, vi hyrde villan tillsammans med ett gäng kompisar/bekanta, så vi kände varandra sedan tidigare. Vi kunde få mat caterad om vi ville, så det valde vi en kväll!

Greta - ja, den vägen var inte kul!

Desiree sa...

Ser underbart härligt ut. Perfekt om man är ett strörre gäng att semestra tillsammans på det här sättet.
Tack för svar.
Kram och trevlig helg

Miss Marie sa...

Desiree - ja, det blir billigare att bo så här tillsammans också!

storasyster sa...

Men så underbart!!! Fattade ibte att ni var så många! Jag vill diiiiit!!

Miss Marie sa...

Storasyster - ja, vi var en stor grupp!

Anna, Fair and True sa...

Undrade just om ni alla kände varandra och läser här ovan att så var fallet. Kul!

Miss Marie sa...

Anna - ja, riktigt kul att ses igen! :)