fredag, juli 24, 2015

Gravid, resa och sommar


Det känns lite som att sommaren är över nu. Vi lämnade ett gråkallt Sverige och landade i ett gråkallt England, och det känns verkligen som höst. Sedan tittar jag på almanackan och inser att vi fortfarande är i juli! Både augusti och september kvar med andra ord, och vi kan räkna med åtminstone lite mer sommar, även om vi kanske inte får de där stekheta temperaturerna, men man kan aldrig veta! Jag ska inte sticka under stol med att jag har haft en helt ok vädermässig sommar, perfekt för en gravid. Jag kommer ihåg förra årets värmebölja, då träffade jag en höggravid kompis i början av augusti, och hon hade det inte lika skönt! Men jag antar att man lär sig att gillalalalala lääääget (som Tomas Ledin sjunger), som gravid är det ju en mängd saker som är mer eller mindre bekväma oavsett väder.

Kanske det känns som att sommaren är över för att vi startade den ganska tidigt också? Redan i maj var vi i ett Italien med högsommarvärme, och det var helt underbart! Självklart en semester i Italien i sig självt, men också för att vi kunde umgås med en massa kompisar från München. Idag läste jag på någons instagrambild att Italien måste vara det perfekta landet att semestra i, god mat, bra väder, trevliga människor. Jag håller med! Jag har försökt prioritera kompisar den här sommaren, kanske för att jag vet att allt blir mer komplicerat med två barn, och Alfred och jag har rest till både Göteborg och Östersund medan vi varit i Sverige. Jag älskar hur Alfred kan forma starka band med människor han bara träffar ibland, det uppskattar jag mycket.

Och det här med att flyga höggravid? Inte skönt. Flygplansstolarna är ju inte bekväma annars heller, men nu, med en gravidmage som tar i både upp och nere och en bebis som var vaken hela flygresan, så var det än mer obekvämt. Och såklart hade jag en kvinna framför mig som fällde ned sitt säte i knät på mig (bitchbitchbitchbitchbitch), ni vet flyget gick klockan sex på kvällen och varade i hela två timmar, så hon måste ha varit jättejättejättetjött! Mmm, ironin flödar. För övrigt är det obekvämt att åka bil också, och att gå. Ja, att ligga ned också. Så ja, om du hör mig, bebis, så får du gärna komma ut anytime nu!

Hörreni! Jag håller på att göra en playlist tills det är dags att föda barn. Några favoritlåtar ni kan dela med er av? Och har ni tips på vad man ska packa ned i väskan? Ja, förutom allt det självklara...

7 kommentarer:

Storasyster sa...

Morgonrock!!
Musik; shorts & squats ;)

emelie - Berlin, Berlin sa...

Åh jag som längtar efter att det ska bli höst så att jag slipper springa runt utklädd till pirat dagarna i ända, värmen gör det inte bättre. -.-
Berlin är inte alls gråkallt just nu och jag tycker sommaren här har varit ganska bra. Inte så mycket regn och vissa dagar har varit alldeles för varma (och de kan säkert komma igen..). Ja du vet ju hur en storstad blir på sommaren...
De där somrarna i Sverige tror jag är guld för Alfred. Han verkar ha en väldigt nära relation till kusiner, morföräldrar osv. och bara det gör ju att svenskan kommer bli viktig för honom också. Och alla fina barndomsminnen har får med sig!

Min favoritlåt just nu är Headlights med Robin Schulz och Ilsey. Vet inte riktigt vad för typ av musik du gillar, eller om den alls passar i det sammanhanget, haha!

Anonym sa...

Ja jag minns den tiden som vore det igår, haha. Slapp faktiskt att flyga sent vilket jag är glad för.
Själv hade jag klassisk jazz på min playlist. Ben Webster, Duke Ellington...väldigt avkopplande.

Saltistjejen sa...

Ja att resa med fler barn än ett är inte alltid så lätt. Vad fint att ni fick till fler resor i Sverige nu i sommar. Jag har aldrig ens försökt mig på att resa inom Sverige när vi varit där. Mest för att vi haft så kort tid att det inte funnits tid till det. men också för att jag måste erkänna att jag tycker det är rätt påfrestande att resa ensam med barn. Även innan Lillebror fanns. Och flera somrar har jag ju varit ensam i Sverige eller ensam större delen av tiden, med E eftersom M ibland inte kunnat komma och ibland kommit senare eller rest tidigare.
S typiskt med flygresan också! Ibland tycker jag att folk är så ego.
Hoppas nu att ebben kommer lite tidigare än väntat. För nu är du ju såpass långt gången att det inte borde vara ngn fara om hen kommer lite tidigare.
:-)

Miss Marie sa...

Storasyster - nja, kanske inte direkt den musik jag tänkt mig! ;) Morgonrock står på listan!

Emelie - tack för låttips! Ja, somrarna i München kunde bli olidligt heta, jag är glad att jag slipper nästan 40 grader hetta både i Sverige o England. :) Ja, jag är övertygad om att långa stunder i Sverige gör under för Alfred, både språkligt och för känslomässiga band.

bara brittiskt - ja, jag blev ju inte tvingad till att flyga sent, det var eget val, men det var inte direkt bekvämt! ;) Tack för musiktips!

Saltis - herrejösses ja, visst är det jobbigt att flyga ensam med barn! Det har varit lite påfrestande att resa mycket med Alfred när jag varit gravid, men det har varit kul också. Men det blir definitivt inte lika mycket resande nästa sommar! :) Ja, nu är bebben så stor att han kan få komma när som helst! :)

Steel City Anna sa...

Ja, vad är det med folk som trycker ner sätena, man vet ju hur det känns liksom! Man kan väl iallafall fråga den bakom om det är OK!

Miss Marie sa...

Anna - men eller hur! Varför inte fråga innan?! Jag skulle aldrig ta bak sätet utan att kolla att den bakom var ok med det.