måndag, juli 20, 2015

I blåbärsskogenFörra veckan tog vi på oss gummistölvarna och begav oss ut i blåbärsskogen. Det var kanske liiiite väl tidigt, det var inget överflöd direkt, men eftersom vi snart åker härifrån, så var det lika bra att få det gjort. Och några kilo blåbär fick vi med oss hem, tror det var en sisådär fem kilo, även om varken Alfred eller jag bidrog med särskilt många bär! Jag skyller på att gravidmagen var i vägen och att någon var tvungen att fotografera, och Alfreds teknik var väl inte den bästa.


Han hade en bärplockare som han tog ett blåbär i taget med för att sedan hälla i hinken. Ganska tidsödande, men hey presto, han hade kul och det är vad som räknas.


Det är också så kul att traska runt och ramla i skogen! Jag tror minsann han är en blivande stuntman...


Och blåbär alltså, så gott! Amerikanska blåbär, ni vet de stora som är vita i mitten, de är ju ingenting i jämförelse med svenska blåbär! Finns den här sortens blåbär i andra länder, eller är det bara här uppe i Norden? Svenska blåbär är verkligen något jag kan sakna, både lyxen att bara gå och plocka i skogen men också allt det goda man kan göra med dem! Vi har gjort blåbärskaka, gammaldags blåbärskaka och bara ätit blåbär på gröt och filmjölk på morgonen. Så gott!


Kvalitetstid med kusinerna i blåbärsskogen, det är guld värt!


6 kommentarer:

Ninnie sa...

Underbara bilder! Hittade också lite blåbär idag, men inte var det många. De säger att det är ett dåligt blåbärsår i år...

Miss Marie sa...

Ninnie - här i skogarna finns det en del, de måste bara mogna!

Ullis sa...

Visst är det härligt även om det inte blir så mycket blåbär.😃

Miss Marie sa...

Ullis - mer bär än det finns i England!

Saltistjejen sa...

Svenska blåbär kan även jag sakna. De är sååå goda! Fast när man har småbarn är amerikanska rätt bra för tvättmaskinen hahaha! :-)
Tror att det måste vara ett visst antal frostnätter för att den sortens blåbär som vi har i Sverige ska kunna blomma och få bär. Så det krävs kalla vintrar. Sedan vet jag inte ifall det även är andra klimatfaktorer som spelar in eftersom blåbären här helt klart är en helt annan sort än den i Sverige. Nu pratar jag alltså om de blåbär jag åt i NYC området som ju är norrut jämfört med här i Kalifornien då. Och visst var vintrarna alltid kalla i NYC men jag vet inte ifall det kanske inte var tillräckligt ändå. Vad gäller längden på den kyliga perioden alltså?? Men som sagt, kanske är det bara en skröna?
Härliga bilder du fick av Blåbärs-Alfred!
Hoppas du mår ok nu även om slutet av graviditeten ofta inte är sådär jätteskön. Själv tyckte jag ju att det var lite småjobbigt TROTS att jag ju inte varit gravid längre än 32 veckor....! Så jag "slapp" ju de sista två månaderna. Båda gångerna... Så kanske ska jag inte uttala mig alls.
Kram!

Miss Marie sa...

Saltis - nej, visst spelar klimatet en stor roll, helt klart! Jag får helt enkelt njuta av dem i Sverige! Jag mår ok, börjar känna tryck nedåt och det är inte helt skönt att gå, men jag klarar mig bra ändå! :)