torsdag, juli 30, 2015

Torsdagspunkter


* När svärmor säger till Alfred: "take care of mummy now, you're the man of the house when daddy's not home!" Vill. Bara. Slå. Något. Hårt. I. Huvudet. På. Henne.

* Och när svärfar kommer med invändningar när maken pratar namnförslag med honom. Du kan komma med förslag men du kan inte ha några åsikter, kära svärfar! Och nej, vi kommer inte döpa bebben till vare sig Andrew eller James, hur många gånger du än föreslår det, och ja, det kan mycket väl bli ett svenskt namn även fast vi bor i England. Deal with it.

* Att cykla när man är gravid är en stor sak i England. Jag fick kommentarer från kocken på Alfreds preschool om att jag inte borde cykla längre redan i vecka 20, så tänk er blickarna jag får när jag nu cyklar i vecka 37! Och nej, jag cyklar varken fort eller långt, men ibland är det helt enkelt skönare än att gå!

* Färsk majs just nu, jag skulle kunna äta det till frukost, lunch och middag! Kokt eller grillad, lika gott!

10 kommentarer:

emelie - Berlin, Berlin sa...

Ahgr, en såna liknande kommentarer brukar min farmor häva ur sig ibland också. Hon sa till min syster en gång när hennes pojkvän var sen med att hämta henne "Nu är det hans regler som gäller. Och passar inte dom kommer han inte stanna särskilt länge".
Jag har slutat lyssna på henne. För man kan inte diskutera någonting med henne. Det är bara det att när såna kommentarer sägs till barn! De tar ju in allt sånt!
Jag fick höra en sån kommentar av en sjuåring jag passade en gång "Jag bestämmer här för det är jag som är mannen i huset". Jag minns inte vad jag svarade, och den kvällen gjorde jag klart för familjen att de fick leta en ny barnvakt.

Vad vet kocken om att cykla när man är i vecka 37? ;) Cykla på så länge det känns bra!

Anonym sa...

Inte lätt med krockar över generationsklyftor och så olika seder och bruk uppe på det! Minns när jag berättade för min mormor att jag skulle bli mamma. Hon sa inte grattis utan att nu vet jag vad jag ska göra de närmaste 20 åren...
Kanske inte så konstigt att hon bara skaffade ett barn.

Men det gör mig glad att du står på dig att det verkar som din man också gör det!

Miss Marie sa...

Emelie - jamen det är ju så himla onödigt! Liksom what? Det är vä en sak om man säger typ, var snäll mot mamma, men att han är mannen i huset?! WTF? Jag hoppas det är en generationssak, men som du säger, när man säger det till barn så blir det så fel!

Brysselkakan - sådär kan det låta från min svärmor också, det är alltid det negativa först... suck! Ja, nog står vi på oss! ;)

Carolina sa...

Åh alltså vilken igenkänningsfaktor. Min svärmor är spansk och häver ur sej de konstigaste saker. Försöker hålla huvet kallt och tänka på att det är en annan generation, dessutom uppvuxen i en diktatur men åh ibland flippar jag. Får inte lyfta något mer än handväskan. Får inte sträcka mig efter något. Får inte springa, inte cykla, inte bada. Inte dricka en droppe kaffe och dessutom tycker hon att vi borde lämna bort katten under graviditeten. Om hon fick bestämma skulle jag väl helst lägga mig på en soffa och ligga still där hela graviditeten. Däremot rycker hon på axlarna och säger "äh, ett glas vin kan du väl dricka" och "det var ingen som sa åt mig att jag inte fick äta lufttorkad skinka eller mögelostar". Nej, för att råden kanske har ändrats LITE sen 70-talet och dessutom är det väl jag som avgör och du kanske ska ta och lita på att jag försöker göra det bästa för barnet. Haha, sorry var bara tvungen att få ur mig lite när jag kände igen så mycket. Stå på dig, det tänker jag göra. Och känn backning från en annan i samma situation ;) kram

Miss Marie sa...

Carolina - haha, skönt att höra att det inte bara är jag! ;) Och just det där att saker o ting ändras på 35 år, det verkar inte min svärmor heller fatta! "Vaddå, jag drack minsann Guiness för det var bra för järnvärdet!" Ähum... ok... skickar igenkänningskram tillbaka! :)

Desiree sa...

Förstår att du blir irriterad över svärmorskommentar om mannen i huset. Man får hoppas att det är en generationfråga som någon nämde i kommentaren ovan. Det där med namn är kanske bäst att inte ens disskutera med utomstående. Det är ni som väljer och folk tenderar att ha så mycket åskikter om just namn. Kanske blir man lite påverkad av vad andra tycker även om man inte borde. Ni får säga att ni inte vet eller vill hålla det som surprise. Det låter toppen att kunna använda cykeln. Folk är nog bara lite oroliga över att du ska trilla men man cyklar förskiktigt och inte långt som du gör borde det inte vara några problem.
Kramar!

Miss Marie sa...

Desiree - nej, namn är känsligt! Vi tar gärna emot förslag, eftersom vi inte har något namn än, men kommentarer om namn som är ok eller inte, det tål jag inte! Klart folk kan vara oroliga för cyklandet, men jag tror man får lita på att en gravid själv känner sina begränsningar!

Anna, Fair and True sa...

Suck på första punkten...

Ang cykling så sa barnmorskan till mig att för vissa kan det t o m vara bättre att cykla än gå på slutet så det är nog inte farligt!

Anonym sa...

Åh vad jag skrattar. Tack för att du skriver om att din svärmor kan vara smått irriterande. Jag har världshistoriens jobbigaste svärmor och jag har varit både sårad och arg. Inte en komplimang på åtta år men väldigt mycket kritik. Inte Bara mot mig utan mot alla. Hon är sådan... Pust. Känns lättare när jag läser att andra också kan bli irriterade.

Miss Marie sa...

Anna - ja, ibland är det riktigt obekvämt att gå, så bättre att cykla! Men här i the UK cyklar inte många, särskilt inte gravida!

Anonym - skulle kunna skriva en bok om min svärmor, en otroligt negativ människa så jag blir alldeles matt! Pud! Gud ge oss styrka!