onsdag, augusti 19, 2015

Lytham 1940's WeekendI helgen var det dags för den årliga 1940's Weekend i Lytham. Då är det en hel massa människor klädda i tidstypiska kläder som spatserar omrking här och det är så kul att se! Till och med barnvagnen måste passa in.


Lite mindre tidstypisk, men den här Huey-helikoptern var faktiskt med under Vietnam-kriget, komplett med kulhål och allt!


De här motorcyklarna är riktigt coola.En läskig militärtyp.


Både på lördagen och söndagen var det en parad med olika fordon från andra världskriget, och så två cyklister!


Stiliga journalister och fotografer.


Alla affärer går all in med dekorationer i skyltfönster.


Det finns tält där diverse sake säljs, vad sägs om gamla koffertar eller dockvagnar?


Varje dag är det också ett krigsskådespel på gräsmattan, några är de allierade och några är nazister, och så har de låtsaskrig med låtsaksgevär och låtsaskulor. Ja, det är fascinerande, något stört men också intressant att titta på! Alfred var med på noterna och hörselskydden var en bra idé när det började smälla ordentligt!


Som tur var säljdes det glass, så vi ställde oss i kön, även fast vi inte hade 40-talskläder på oss, och Alfred fick en glass och sen satt vi och försökte förklara varför människor krigar! Inte lätt för en fyraåring att förstå, eller för någon för den delen!

3 kommentarer:

Desiree sa...

Vad kul att få se och vara med om detta. Se alla kläder och saker från 1940-talet. Kolla in alla frisyrer på damerna och mycket mer. Tur med vädret hade ni också. Vilken dag ni fick.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, så kul med folk som verkligen går all in!

Expatlisa sa...

Vad roligt! Hade jag gärna vilja vara med och titta på.
Hoppas bebben är på G snart!