måndag, augusti 10, 2015

Put Baby in the CornerBebisens lilla hörn i vårt sovrum står nu klart och redo för vår lilla familjemedlem att ankomma. Sängen, en Moses Basket på engelska, är köpt second hand och vi har målat själva stödet och så har jag pimpat den med nytt tyg. Själva korgen kan man ta loss, och jag tycker det är en bra idé att kunna ta med den om bebisen sover och jag vill vara på nedervånngen, till exempel. Nu håller vi bara tummarna för att bebisen faktiskt ska gilla att sova där i...  Råskog stod förut i köket men fick nu flytta upp och agera förvaring till diverse bebissaker. Smidigt med hjul på!


När jag var gravid med Alfred gjorde jag ett lapptäcke åt honom, så det var något jag var tvungen att göra till nya bebisen också! Jag hade med mig tyger till Sverige och gjorde det när vi var där. Favoritrutan måste vara den med en cyklist som liknar pappa Engelsmannen! (Och jag inbillar mig att det är personligt med lite sneda och vinda rutor, ok?) I sovkorgen sitter en av Alfreds nallar och så en nyinköpt liten gosehund i ekologiska material.


Översta hyllplanet har fått bli mitt nattduksbord, så där ligger favorittidningen Smallish. Därunder finns små, yttepyttiga barnkläder, filtar, blöjor och så nyinköpta sjalen från Solly Baby, som jag hoppas få mycket användning av de första månaderna.


Några instagrambilder, som jag framkallat via Sticky9, får vara fotokonst och så hittade jag en gammal girlang jag gjorde för ett tag sedan med fint papper från Liberty. Jag fick en jättesöt ljusslinga med små fötter (låter lite märkligt, men den är söt!) av min syster, men den slutade att fungera så vi får se om den kommer igång igen. Och där hänger en liten outfit och bara väntar på att få användas, ny skjorta och hängselbyxor och så Alfreds kofta.


Och vad har vi här då? Jo, en färdigpackad väska, redo för BB!

7 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Så fint lapptäcke!

Ullis sa...

Väntar på bebben❤️

Miss Marie sa...

Eastcoastmom - det är gjort med kärlek åtminstone! ;)

Ullis - :)

Channal sa...

Åh så fint! Tycker om tygerna i lapptäcket. Minns att jag sydde lapptäcken till båda mina döttrar. Ska nog sy ett till mitt lilla barnbarn som kommer i oktober. All Lycka till er!

Kramar Anna

Miss Marie sa...

Anna - jag inbillar mig att det är en sån där liten rolig sak att spara och ha för framtiden! :)

Anna, Fair and True sa...

Smart att använda Råskog.

Jag spar barnens älskade men fläckiga kläder och tänkte göra lapptäcke av dem. Till ett ev syskon eller så får det bli till barnbarnen!

Miss Marie sa...

Anna - bra idéer! Och spännande det låter med eventuella syskon! :)