tisdag, september 29, 2015

Alfred och skolanDet är väldigt mycket Anders just nu, det känns konstigt för mig, jag är så van vid att det bara är Alfred och jag! Med skola och ny bebis blir det inte mycket tid över för bara oss, men det verkar gå bra för Alfred ändå. Han gillar skolan och har fått en massa nya kompisar. I skolan har de en accident report book, om någon slagit i huvudet eller börjat blöda så måste det skrivas upp där och sedan signeras av en förälder vid skoldagens slut. Låt oss säga att vi har skrivit i den flertalet gånger redan! Han har vuxit mycket i sommar, så jag tror att han inte har helt koll på var armar och ben är helt enkelt, det blir lite snubblerier ibland. 

Visst får man skryta lite? Han blev Star of the Week i klassen förra veckan, det gör mig stolt, inte utmärkelsen i sig, utan att han har hittat sin plats i klassen redan och att han faktiskt tar plats. Det är något jag är stolt över, att Engelsmannen och jag har lyckats få Alfred att förstå att hans tankar och funderingar är viktiga, att han får fråga om saker och också berätta om saker. I skolan hade han berättat allt han visste om solsystemet och planeterna för en av lärarna, och jag älskar hur det är självklart för honom att fråga och berätta. Jag inser att det självförtroendet inte alltid kommer att finnas där och att han kommer få sig sina törnar i skolan framöver, men just nu har han det där självklara självförtroendet som bara ett barn kan ha. Jag hoppas det förblir så ett tag till.

8 kommentarer:

Desiree sa...

Vad underbart att Alfred trivs I skolan och verkar tycka att det ar kul. Ma det fortsatta.
Kramar!

Annika sa...

Fina Alfred! Så bra att han gillar skolan, har kompisar och allt det där.
Underbart!

Sahra sa...

Inte så förvånad. Ni har uppfostrat honom väl. Han har en stabil grundtrygghet som blir svår att rucka tror jag. Tid och kärlek och uppmuntran i massor

Miss Marie sa...

Desiree - ja, vi hoppas det håller i sig! :)

Annika - ja, betyder mycket!

Sahra - åh, blir tårögd av dina ord! Hoppas det stämmer! :)

Sofia sa...

Så underbart!!

Skulle gärna vilja veta vad du tycker om
Engelska skolan so far, jag har redan börjat oroa mig för Oscar... Tycker de är så små när de börjar....

Miss Marie sa...

Sofia - hmm, det får bli ett eget inlägg tror jag!

emelie - Berlin, Berlin sa...

Fina Alfred! Så kul att han gillar skolan, hoppas det fortsätter så och att han behåller självförtroendet och nyfikenheten!
Hur funkar det i skolan där, nu när de är relativt små ändå, ska de sitta stilla i bänkar och lyssna? För det känns som att det inte är så lätt för alla fyra-femåringar. Å andra sidan har britterna en otrolig disciplin på barnen i skolorna. Jag kommer ihåg hur chockad jag var i Skottland när vi var på en skola och där var det fina tulpaner och blommor i rabatterna, akvarier i korridoren, tavlor på väggarna. Det hade aldrig funkat på de skolorna jag gått på i Sverige! Aldrig! Där hade tulpanerna varit bortryckta innan de hunnit växa ur marken och fiskarna hade antagligen fått nya kompisar i akvariet i form av diverse olika föremål!

Miss Marie sa...

Emelie - nej, det har inga bänkar alls. Det påminner ganska mycket om en svensk förskola, bara mindre, och de har olika "stationer" där de gör olika saker. De har datorer, små bord där de sitter och skriver och räknar, en typ sandlåda, ett bord med leksakståg osv. De har rast och är utomhus en gång på förmiddagen och en dag på eftermiddagen, plus efter lunchen. Jag tycker också engelska skolbarn i regel är väldigt disciplinerade, men det tycker jag för det mesta är positivt!