onsdag, februari 10, 2016

Hej från en tisdagDet är så smidigt nu när Anders kan sitta i stolen, man kan bara ploppa ned honom där! Han gillar det inte alltid, men då vet jag var jag har honom!


Slow Cooker är ju typ världens bästa matuppfinning. Man bara tjoffar i massa saker på morgonen och sen är det bara att äta på kvällen! Love it. Vi gör chilis, grytor, bolognese, vegetariska rätter... finns verkligen hur mycket som helst man kan hitta på med den.


Den här gången blev det brisket (tydligen bringa på svenska) som jag kokade i äppelcider, lite rött vin, lök och rosmarin. Lite senare petade jag i äppelklyftor och morötter också. Mycket gott!


Medan jag fixar mat sitter Anders och leker tålmodigt (nåja...) med sitt bithjärta. Visste ni att trä är naturligt antibakteriellt? Perfekt för bitlekaser med andra ord! Inte för att Anders bryr sig, han stoppar allt han kan i munnen!


Anders har fått en egen korg för sina leksaker. Korgar är verkligen det bästa sättet att förvara leksaker på, de är lätta att förflytta och så kan man hitta snygga korgar också och gömma alla fula leksaker i!


Om man bortser från alla klädesplagg med minioner, så är dessa tröjor från Livly Alfreds favoriter. De är verkligen supersköna i ekologisk bomull. Den svarta med vita fåglar har Alfred haft ett tag, så när jag hittade den blå på Livlys rea slog jag till även på den. Den är i lite tunnare material än den svarta, men minst lika skön. Jag kan tycka att Livlys storlekar är helt uppåt väggarna ibland, men den här köpte jag i storlek 6 år och Alfred har ordentligt att växa i, så den är nog storleksmässigt bra!


Och i hallen på övervåningen har jag en ram med två bilder jag tycker väldigt mycket om. På den högra har jag Alfred i magen och på den vänstra Alfred på magen och Anders i magen. Det är fint att se de bilderna och påminnas om tiden som gravid.


Visade jag förresten de här tossorna som Anders fick i julklapp från mormor och morfar? Från Zara och hur söta som helst!


Anders förflyttades till babygymmet där elefanten Evie höll koll på honom.


Sen hängde han med upp i sovrummet när jag vek tvätt och bäddade rent sängen! Sånt där spännande som måste göras ibland...


Jag hittade förresten en sängkappa som jag tyckte passade in bra. Inte alltför krussedullig, så det gör inget att den är rosa!


Sen var det ju fettisdag vilket såklart betyder semlor! Pancake day här i England, men sorry, i min bok vinner alltid semlor över pannkakor!


Bullarna blev goda, men jag försökte göra egen mandelmassa enligt Leila, men nej, det blev ingen hit alls. Får nog köra på marsipan nästa gång.


Och hej Alfred! Han slickade i sig florsockret på toppen, åt locket och grädden, sen lämnade han resten. Ingen semmelälskare som jag!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så det kanske är en slow cooker man ska ha?! Är så himla trist att laga mat ibland och gillar att förbereda på förmiddagen för att sedan bara ställa fram. men ett problem kvarstår: komma på VAD man ska äta... mitt största problem. Varje dag.
Fina bilder på din och Anders vardag!

Miss Marie sa...

Brysselkakan - den eviga frågan, vad ska man äta?! Kan verkligen rekommendera slow cooker, smidigt och blir alltid gott!

Anna, Fair and True sa...

Vi gjorde också egen men efter väldigt enkelt recept. Lät mandlar lika i blöt i minst 10 timmar och sedan körde i mixer med socker (typ 1dl socker för 100 g mandlar) och det blev gott tyckte jag. Om man vill ha "finare" massa kan man använda skållade/skalade mandlar.

Desiree sa...

Ah en Crock Pot skulle jag vilja ha. Inte sa latt att hitta har men jag far kika om jag hittar I nagon special koksbutik. Jattefina foton pa dig. Sangkappan var sot och fin.
Kram!

Annika sa...

VISST är de BRA!!
Jag älskar min crock pot också. GULD!!
Man kan verkligen göra grejer i den. Borde testa din goda bringa, brisket. MUMS!!!
Vilket trevligt inlägg, alltid roligt att se mer från huset. Ser att du också har lite påskliljor. Anders är såååååå söt!!
Alfred också, såklart! Alltid!
Semlor, mmm....
Inget sånt här igår. Men imorrn, då!! :-)
Pancake day här i US också igår. men som du säger, för oss är det ju LÄTT semlor som gäller :-)

Miss Marie sa...

Anna - kanske får lägga dom i blöt först då!

Desiree - ja, det får du införskaffa!

Annika - ja, jag tycker inte ens pannkakor är så där värst gott! Semlor all the way... Crock Pot is the best! :)