måndag, februari 22, 2016

På utflykt i the Lake DistrictDet var lite glest med inläggen förra veckan, Alfred hade lov från skolan så vi hade fullt upp. I början av veckan var vi i Liverpool, på svenska konsulatet där, och registrerade Anders så vi kan skaffa svenskt pass åt honom. Och i torsdags åkte vi upp till the Lake District! Här hänger Anders och jag vid Rydal Water, visst är det vackert?


Som vanligt med barn så tar det alltid lite längre tid att komma iväg än vad man räknat med, så efter att vi ammat en sista gång, kommit iväg med bilen, ammat igen, bytt blöja och sen gått en kort stund, så var det dags för picknick! Varm choklad och mackor sitter alltid bra utomhus.


Vi hittade en picknickplats med härlig utsikt. Det här paret hade gått lite högre upp, och det såg så mysigt ut att jag var tvungen att ta en bild! Lite creepy att ta kort på folk man inte känner, jag vet, men det var det värt! 


Men sen var vi redo för promenad! Jag tycker det är så vackert i The Lake District, jag skulle kunna gå här länge, länge, men med barn får man ta det i deras takt! Vi planerade en rutt längs med en sjö, men mer än så planerade vi inte. Det slutade med att vi gick upp och ned, upp och ned, och Alfred var hur duktig som helst!


Kan ni se Engelsmannen och Alfred? 


Det var ungeför här, när luften började gå ur Alfred, som Anders bestämde sig för att göra en mastodontskit. Skit från hälar till armhåla, typ, så det slutade med att vi fick klä av honom naken i den tvågradiga luften. Kändes inte särskilt schysst! Det verkar ha blivit en vana för honom att skita ned sig när vi är i the Lake District...


Det började dugga också, så då bestämde vi oss att vi skulle dra oss mot bilen. På väg dit fick vi se en vacker regnbåge över sjön. Engelsmannen är en riktig vandrare som gärna går långt och högt upp, jag är väl inte lika van vid just organiserade vandringar, men vi båda gillar att vara utomhus och i naturen, så det är något vi försöker föra över till barnen.


Något mer vi gillar är att gå ut och äta! Jag läste ett råd från någon mamma för ganska länge sedan, och det var att man skulle gå ut och äta så ofta man kunde och hade råd med. Äter man ute äter man förhoppningsvis annan mat än man lagar hemma, alla får välja och man slipper disken efteråt! Plus att det oftast är positivt för barn att lära sig äta på restaurang också, då man måste ta hänsyn till andra människor på restaurangen också. Eller så gör man som vi, bokar bord till klockan fem då inga andra äter och får hela matdelen av puben för oss själva! Då behöver man inte ta hänsyn till andra gäster! På The Badger Bar får man den rätta, klassiska pubatmosfären med öppna eldar och mörkt trä och maten är riktigt bra pubmat.


Cumberland Sausage är en klassisk rätt från the Lake District, så är ni här måste ni testa det, det är Engelsmannens favorit, och ja, den ser ut som en hundskit men det är gott! Alfred och jag njöt av den lokalt fångade fish & chips!


Sedan var det dags att åka hemåt!

8 kommentarer:

Ullis sa...

Vad härligt det ser ut. Jag vet att det är fint i Lake district. Vi har ju fått vara med en gång.

Desiree sa...

The Lake District ar verkligen otroligt vackert. Jag har fatt upp ogonen for denna parla tack vare dig Marie. Hit vill jag valdigt garna resa nagon dag for att fa se och uppleva detta vackra landskap. Mysigt att ocksa ga pa Puben efterat och ata. Ser gott ut. En tidigare middag later som en win win om man har smabarn.
Kram!

Annika sa...

Jag skulle så så gärna vilja åka till The Lake District. Ser ju på dina bilder att det är ett ställe helt i min smak!
Precis, säger som Desiree, det är du som satt detta ställe på kartan för mig.
Mmmmm...maten ser SÅ god ut.
Säger det igen, men OJ vad Anders är lik sin pappa :-)
OCH Alfred är lik dig!

Sofia sa...

Så himla fint! Vill gärna åka dit någon gång.
Det där med att äta ute med barn kan ju vara både roligt och otroligt svettigt. Speciellt med
Två ungar under tre år också. Oscars senaste trick är att springa bort från oss, han tycker det är jättekul. Ollie tycker också det är enormt roligt när Oscar busar så...
Vi väntar nog några år med att gå på finare restauranger :)

Anna, Fair and True sa...

Du beskrev denna utflykt både fint och med komik :)

Miss Marie sa...

Ullis - vi får åka dit någon mer gång! :)

Desiree - vad kul! Ja, jag tycker det är ett speciellt ställe. Alperna är ju maffiga, men The Lake District är fint på sitt sätt! Tror inte våra barn skulle palla med att äta senare! :)

Annika - jätteroligt att höra! Jag tycker det är fint här, lite för mycket folk för min smak kanske, men man kan inte få allt!

Sofia - det måste ni göra! :) Ni har ju relativt nära. Jag kan tänka mig att det kan vara svettigt för er del, men det blir bättre, jag lovar! :)

Anna - :D

Maria Kontorsråttan sa...

Vad vackert, Lake District. Där var min syster au pair för många år sedan. Men jag hade aldrig möjlighet att hälsa på henne.
Kul att jag hittade din blogg. Du är välkommen att titta in till mig.
Kram
Maria

Miss Marie sa...

Maria - vilket kul sammanträffande! Kan tänka mig att hon hade det bra där. Kommer titta in till dig!