torsdag, juni 30, 2016

Blåbär, blåbär, blåbär!Jag har aldrig tidigare sett blåbär i detta land. Alltså, nu snackar vi svenska blåbär som är blå inuti och smakar gott, inte den amerikanska varianten som är stora, vita inuti och rätt så smaklösa. Jag trodde inte mina ögon när jag gick förbi frukt-och grönsakshandlaren och såg små korgar med blåbär. Plockade i Polen minsann! I England heter den svenska stilen på blåbär bilberries, pratar man om blueberry så är det den amerikanska varianten som menas. Easy peasy.


Så vad gör man med alla dessa blåbär? Dyrt som guld, typ, så jag var tvungen att fundera ett tag, men sen föreslog Engelsmannen blåbärsbullar, och egentligen, finns det något svenskare än kanelbullar med blåbär i? 


Jag rotade fram Leilas recept på blåbärsbullar, och himlans vad gott det blev! De något sura bären till den söta degen, mums, mums! För lite snyggare bullar lägger man dom i en form (de flyter ut rätt så mycket) och vill man få till ett snyggt kondisutseende på dom så låter man bullarna svalna, sen doppar man toppen i smält smör och sen i socker. När vi kommer till Sverige så kommer jag plocka blåbär och baka blåbärsbullar i mängder!


Och sen är ju faktiskt blåbär godast som de är, med mjölk. Eller som här, på en enkel vetedeg i gammeldags blåbärskakor. Det enkla är ofta de godaste!

2 kommentarer:

Annika sa...

Härligt!!
Ser så gott ut alltså.
Blir sugen.
Fast jag gillar amerikanska blåbär bättre, SÅ goda och så söta.
Men de nordiska är goda de också.
For sure!
Skulle vilja ha en av dina bullar NU!!

Desiree sa...

Gudars så gott allt det här ser ut. Blåbär älskar jag både de svenska och de stora amerikanska.
Kram!