fredag, juli 15, 2016

Alfreds sista dag i ReceptionKära, älskade Alfred, 

Nu har du gått klart ditt första år i skolan. Och vilket år det har varit! Jag är så imponerad av hur mycket du har lärt dig. Självklart är jag imponerad över att du lärt dig läsa och skriva, men mest imponerad är jag över hur du har hittat din plats i skolan, hur du har lyckats vara dig själv även i en värld där männskor ska pressas in i kantiga former.


Jag har sett dig växa som människa. Du var fyra och ett halvt år och nybliven storebror när du gick i genom skolgrinden för första gången, och nu, tio och en halv månad senare, har du utvecklats enormt. Vi fick din school report härom veckan och först var jag lite kluven till den, var det något slags betyg på en femåring? Men så läste jag den och började le och gråta på samma gång. För där, i ord i svart mot det vita pappret, stod det skrivet om den Alfred vi känner. Och jag blev så lättad, för det visar att du verkligen har kunnat vara dig själv i skolan, du har inte känt dig tvingad till att försöka vara någon annan, och framförallt visar det att dina lärare verkligen har sett DIG och det gör mig ofantligt glad. Det stod skrivet om hur du gillar att jobba i grupp, hur du gärna tar ledningen och kommer med idéer och att du gillar att bygga saker. Det stod också hur duktig du är på siffror och nummer och hur du kan göra de flesta övningar till matematiska funderingar. Det känner vi igen! Om det är något jag önskar dig så är det att du alltid kommer ha lusten att lära. Livet blir så mycket roligare och bättre om man är öppen för nya möjligheter och idéer.

Du tycker att det känns lite konstigt att du ska tillbaka till skolan efter sommaren, men till ett nytt klassrum och med nya lärare! Lyckligtvis hänger de flesta av dina kompisar med dig nästa år, och innan dess ska vi njuta av ett långt och härligt sommarlov!


Den här dikten läste jag för ett tag sedan, och jag tycker det är något du och alla vi andra behöver komma ihåg genom livet. Älskade Alfred, ha ett superbra sommarlov nu, det har du förtjänat!

Anyway, The Paradoxical Commandments

People are illogical, unreasonable, and self-centered.
Love them anyway.

If you do good, people will accuse you of selfish ulterior motives.
Do good anyway.

If you are successful, you will win false friends and true enemies.
Succeed anyway.

The good you do today will be forgotten tomorrow.
Do good anyway.

Honesty and frankness make you vulnerable.
Be honest and frank anyway.

The biggest men and women with the biggest ideas can be shot down by the smallest men and women with the smallest minds.
Think big anyway.

People favor underdogs but follow only top dogs.
Fight for a few underdogs anyway.

What you spend years building may be destroyed overnight.
Build anyway.

People really need help but may attack you if you do help them.
Help people anyway.

Give the world the best you have and you'll get kicked in the teeth.
Give the world the best you have anyway.

Kent. M Keith


5 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Så stor han ser ut! De växer nåt enormt det fösta året i skolan, jag upplevde samma när våra började kindergarten här i USA.

Channal sa...

Så SÖT och stor! Inte klokt vad fort tiden går! Grattis till Alfred!

KRAM Anna

Anonym sa...

Vilken underbar mor du är. Lyckliga tårar rinner på mina kinder samtidigt som ett stort leende visar sig.❤❤❤ /Storasyster

Miss Marie sa...

Eastcoastmom - ja, de utvecklas verkligen enormt! Så kul att se!

Anna - jag vet! Galet fort!

Storasyster - 😘😘😘

Steel City Anna sa...

Så fint skrivet!