måndag, augusti 15, 2016

På rundtur på Öland till Eketorps borgMöllorna är starkt förknippade med Öland, och det finns många välbevarade väderkvarnar på ön.


Så vacker natur på Öland!


På en strand vi var på hade vi sällskap med kossor! Tänk vilka nöjda kor det måste vara. Och nog för att vattnet i Östersjön är bräckt, men inte kan det vara så gott att dricka kan man tycka? Bjärbystranden kan jag verkligen rekommendera, härlig sandstrand och långgrunt. Undra om det kanske var här prinsessan Leonore stötte på en kossa i havet?


Anders, med glimten i ögat, gnager på morot.


Badmonstret tyckte även om stranden, och med en krypande bebis får man sand precis överallt. Överallt!


Solhatten med UV-skydd kommer från Åhlens, och den kan vi rekommendera om ni har en bebis som ni ska åka till solen med! Skyddar bra och mycket.


En dag tog vi oss till Eketorps borg, och vilket ställe det är! 


Så fascinerande att få lära sig mer om hur det har använts under åren. Syrran och jag gick en guidad tur med äldsta syskonbarnet, medan de mindre barnen ägnade sig åt lite andra aktiviteter, de hade verkligen hur kul som helst!


Häftigt att kunna klättra upp och få en överblick över det hela.


Guiderna är klädda i tidstypiska kläder och det finns många detaljer återuppbyggda. Den här borgen har byggts upp direkt på fornlämningen, vilket man inte skulle kunna göra om den hade upptäckts nu, men jag tycker det nästan gör det ännu häftigare! 


Efter några timmar där var vi rätt så trötta, men superpappan orkade såklart bära båda barnen ändå. Eketorps borg är ett kul ställe för alla åldrar!

2 kommentarer:

Annika sa...

Härligt med Öland. Skulle gärna se mer av den ön, har bara varit där ett par gånger.
Förstår att ni trivdes fint där.
Jättefina bilder!

Anna, Fair and True sa...

Väldigt fint på Öland men har inte varit där sedan tonåren tror jag. När vi flyttat hem till Sverige kanske!