måndag, augusti 08, 2016

På semester på ÖlandFörra veckan var vi på Öland med hela stora familjen. Vi bodde i ett stort hus med gott om plats för oss alla, och det bästa av allt var inomhuspoolen som barnen älskade! Här är det äldsta syskonbarnet som står i Borgholms slottsruin.


Jag har inte varit på Öland sedan jag var liten, så jag kom inte ihåg så mycket. Men Borgholms slottsruin är verkligen imponerande! De hade en väldigt intressant guidning som var riktad mot barn, och det kändes som en väldigt bra nivå på den guidningen. Men Alfred var väldigt intresserad av guiden också. Hur kunde hon veta så mycket, levde hon då? Och vad hette hon? Viktiga frågor för en femåring!


Sen tog några av oss en avstickare till Solliden, och wow, alltså, vilket ställe! Väldigt litet för att vara ett slott, men otorligt vackert och kul att man som besökare kan komma så nära.


Flaggan var uppe, så åtminstone kungen eller kronprinsessan var på plats! Ser ni vakten där bak i skuggorna av träden? Det måste verkligen vara konstigt att bo på ett ställe där folk turistar, men jag antar att de är vana vid det.


Vackra blommor och söta små djur!


Fram emot kvällen tog vi oss till stranden i Köpingsvik och hade picknick med medhavd pizza! Väldigt uppskattat av alla och det smakade riktigt gott. Efter några dagar på stranden i solen så blev Alfred en riktigt blond beach babe! Älskar sommarversionen av Alfred.


Anders älskade den här semestern! Han dök i poolen, plaskade i havet och kröp i sanden, han njöt av varje sekund.


Och det gjorde vi andra också! Fler bilder följer!

4 kommentarer:

Channal sa...

Öland är ett paradis! Så fina grabbar du har! Alfred har blivit så stor. Visst är han lite lik sin mormor, eller?

KRAM Anna

Annika sa...

Så vackert, Marie!
OCH vilka fina foton du tagit.
Öland var det länge sen jag var på, skulle gärna åka tillbaka.
Alfred, jösses vad söt han ÄR!
Anders också såklart, såklart. Men DEN bilden du har här på Alfred är helt fantastiskt fin!
Nu ska jag spana in ditt svep!!

Ullis sa...

Fina kort och en underbar vecka ihop. Tack allihop.❤

Desiree sa...

Ser och låter som en superhärlig semester Marie. Öland är fint. Wow, dina söta gossar växer så det knakar. Så underbart att få sådan här tid tillsammans med hela familjen.
Kram!