onsdag, oktober 19, 2016

Onsdagspunkter* Jag ska på mitt livs första baby shower på lördag, och jag förstår inte riktigt vitsen med det, faktiskt? Alltid härligt att komma ihop med folk och umgås, men att ge presenter till en bebis som inte är född än? Don't get it. Och vad skriver man på kortet? Lycka till? Glöm inte att andas? Och så det här att det bara är för mamman... Varför? Pappan ska väl också bli förälder? Nåja, jag får återkomma med rapport senare.

* Vädret här i England är helt bananas. Ena stunden strålande sol för att i nästa sekund hällregna, ja, nästan hagla! Crazy weather, som Alfred kallar det.

* De pratar mycket om hälsa i Alfreds skola,vilket jag tycker är bra. Om vikten av att röra på sig och stoppa i sig bra mat som bränsle. De har springtävlingar i skolan på rasten, och Alfred vill bli lika snabb som Usain Bolt, och simma lika snabbt som Michael Phelps. Jag försöker få i honom grönsaker genom att hävda att både Usain och Michael äter massvis med broccoli och avokado. Alfred envisas med att morot är den absolut bästa grönsaken. Nåväl, vi får se vem som är ihärdigast!

* Bilden på Anders? Bara för att han är så söööööt!

* Anders och jag ska ge oss iväg till en lekgrupp nu, ha en finfin onsdag!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja. Kanske är jag en olyckskorp men skulle själv hellre vänta tills bebis kommit ut.
Mitt barn har precis lärt sig sjunga en sâng "när mamma kommer och hämtar mig i skolan"... Men visst, det är inte särskilt mânga pappor, flest mammor och fler nannys än pappor?... Men papporna lämnar ganska ofta. Visst speglar sângen kanske verkligheten men alltsâ äsch... Och visst är det pappa som tvättar och kör bilen hemma hos oss. Svârt det där. Och här demonstreras det fortfarande mot homosexuellas rätt att gifta sig... Flera katolska skolor deltog med skolbarnen i demonstrationerna. Skolor där man "gärna" ska ha gifta föräldrar och vara döpt... Suck.
Haha vi kämpar ocksâ med fisk och grönsaker. Barnet äter gärna stort mellis (yoghurt eller macka) och gärna efterrätt (frukt eller yoghurt) och tar tvâ tuggor av laxlasagnen med spenat eller potatis och fiskgratângen med ärtor... Vet inte hur jag ska göra. Ta bort mellis? Ta bort efterrätt och ha grönsaktstavar? Och sâ skjuter jag upp det och sâ äter han inte den riktiga maten... Men han smakar i alla fall. Ja det gäller att vara lite envis :o)

Anonym sa...

Vad gäller babyshower - jag tycker att det är en ganska trevlig grej. Jag har varit på 2-3 stycken och fick en själv då jag var gravid med C, fem år tidigare då jag var gravid hade det inte "slagit igenom" i Sverige. En fördel med att få presenter i förväg, tycker jag är att man direkt har den där lilla snutten eller gosedjuret att lägga i vaggan. Att inte alla vill komma förbi första veckorna och uppvakta, utan den delen är liksom klar. Jag tyckte det var rätt mysigt att kunna skicka kort på C med de olika gåvorna på sig/kring sig då han var alldeles nyfödd och tacka osv. Gör ju att vännerna känns lite mer delaktiga i det hela. Jag fick också en del mysiga grejer som t.ex. ett brev som skulle öppnas på BB etc. Sen är det väl lite så där "sista kvällen med gänget"-känsla på det med. Att alla kompisar är samlade och man njuter av att sitta länge o äta/fika eller liknande, för sen kommer bebis och inget är sig likt. Ish.

Ja, jag vet inte, men jag tycker att det har en viss poäng ändå. Dock gillar jag inte det där med tusen cupcakes, gissa bajs osv. Haha :D

/T

Ninnie sa...

Å, va bra med mycket rörelse för barnen! Det behöver de så väl!
Och det där med babyshower...Ja, det är en i mitt tycke knepig grej...tänk om det inte blir nån bebis...mycket kan hända...(jag vet...) Bättre att gratta sådär med fest och present när bebisen fötts o man landat i vardagen igen o allt känns bra...tycker jag.
Och jaa, Anders är så söt!!!

Annika sa...

Baby showers!!
Det är ju SÅÅÅÅÅ bra, och roligt. Minns min egen med nöje. OJ vad mkt jag fick som förstagångsmamma. Otroligt.
Jag visste ju att det skulle bli en flicka, så det blev mkt kläder. Men även mkt annat.
Har varit på OTALIGA showers under min tid i US. Ser inget geggigt alls med dem, tvärtom. Superbra för flädrarna att få lite smått och gott innan barnet föds.
Min egen shower var co-ed, och jag har varit på många sådana, men också många med endast den blivande mamman och bara tjejer.
Det tristaste med showers är om man ska leka töntliga lekar. Det bästa, att se hur glada fldrna blir. OCH att det oftast finns en hel del gott :-)
Anders är såååå gullig!! OCH han har vxit så mkt, tycker jag!!

Madeleine Åström sa...

Har inte heller riktigt fattat grejen med babyshowers får väl skylla på att jag är svensk och otrendigt. Men det har säkert sina fördelar, men känns lite dubbelt med presenter då man även vill hälsa på efter att bebisen kommit och vill inte komma tomhänt då.

Miss Marie sa...

Anonym - ja, mat är så himla svårt! Tycker att Alfred är stor nog att börja fundera lite på vad som är bra mat, och det underlättar att de pratar om det i skolan också, så det kommer från fler håll. Och ja, religion kan man ju bli galen över!

T - jo, visst finns det en hel del bra med det också, men det kanske kunde vara lite mer fokuserat på blivande föräldrarna och typ lite föräldraråd eller något, inte bara att ge saker till barnet? För träffas är ju alltid kul!

Ninnie - ja, det känns liksom lite galet att fira en bebis som inte är där än...? Och som sagt, mycket kan hända!

Annika - om baby showers är för båda föräldrarna så tycker jag det känns lite bättre, blir så himla mycket fokus på mamman annars! Tror nog baby showers är bättre i USA, ni kan det där! :)

Madeleine - ja, jag är alldeles för svensk och otrendig, jag också! ;)