tisdag, april 18, 2017

Påsklovet som gickOj, vad snabbt det här påsklovet gick! Men vi har hunnit med mycket! Förra fredagen kom min systerdotter Sofia på besök hos oss, första gången hon flög ensam! Vilket äventyr, både för henne och för oss. Vi tog med henne på en utflykt till the Lake District, och där visade sig vädret från sin bästa sida.


Här sitter Alfred och vilar på en sten efter att ha klättrat.


Anders satt på min rygg, där satt han bra och såg allt som hände.


Kusinerna tog en liten paus och beundrade utsikten, vackert!


Här uppe åt vi picknick och Anders fick smaka varm choklad, gott-gottgottegottgott, tyckte han!


De andra klättrade upp lite till, men Anders och jag stannade kvar och klättrade på de här stenarna istället.


Vi skalade av oss lager efter lager, det blev riktigt varmt och skönt!


Anders tog det hela steget längre, när han såg den här pölen ropade han: "bada, bada, bada!" så då fick vi ta av ullkläderna på överkroppen och så fick han sitta och plaska ett tag!


Alfred klättrade omkring i det lilla vattenfallet, och ja, såklart blev han blöt om fötterna! Men lika glad för det var han...


Sen var det dags att byta skor och kläder på vissa, sen gick vi och fikade, Alfred och Sofia avnjöt varsin Ice Cream Float, det perfekta fikat för en varm vårdag!


Det här huset vill jag flytta in i!


Jag blev så glad när jag hittade vitsippor i en liten skogsdunga! För mig är det ingen blomma som symboliserar våren mer än vitsippor, men det är inte ofta man ser dem här i England.


Den här dagen var det lite optimistiskt av Alfred att ta på sig shorts och t-shirts när vi skulle ut, men är man engelsman så är man! 


Ibland måste ju storkusinen sätta lillfjant på plats!


Anders och Alfred tyckte verkligen det var superkul att ha Sofia på besök. Och vi fick känna på hur det känns att ha tre barn. Väldigt lätt, särskilt när det nya barnet snart fyller tio och är i stort sett självgående!


Jag gillar de här hoppbilderna! Har ni barn som inte gillar att vara med på kort? Säg åt dem att hoppa, det brukar vara svårt att motstå för de flesta barn!


Och efter några dagar i England åkte Sofia och Alfred själva till Sverige. Alfred bodde hos mormor och morfar och blev bortskämd över påsk, sen flög han hem till England ensam annandag påsk! Han har velat flyga själv sedan han fyllde fem, och nu äntligen fick han testa på det. Det går verkligen smidigt, man betalar för assistans, och så får barnet ledsagare genom säkerhetskontrollen till gaten, där tar flygvärdinnorna över och när man landat kommer en annan ledsagare som hjälper till att hämta väska och sen hittar den som ska ta emot barnet. Supersmidigt! Alfred älskade det och vill gärna flyga själv nästa gång också!

3 kommentarer:

Annika sa...

ÅH vad vackert!!
Underbart fint!
Där skulle jag älska att vara.
Vilken modig systerdotter du har som reser ensam, hon ser ju inte ut att vara så gammal precis. Heder åt den tjejen!!

Annika sa...

OCH sen Alfred och Sofia på EGEN HAND!! WOOOOOOW. Superimpad!!

Miss Marie sa...

Annika - det är så fint här! Och ja, visst var de duktiga! Sofia är 9, snart 10, och kan lite engelska men inte supermycket! Otroligt modigt.