tisdag, januari 08, 2019

Hej 2019


Kära bloggen,

Ja, det känns nästan mer som en dagbok än en blogg, numera, med en massa påbörjade inlägg som jag sen inte haft inspiration/tid att avsluta. Kanske blir 2019 året då min blogg får nytt liv, eller så överlever den inte denna konstgjorda andningen och går i graven. Vi får se helt enkelt! Jag var så pepp, i början på december, att få fart på bloggen igen, men då gick min dator och tvärdog så då blev det inget med det! Ny dator är nu inhandlad och man kan väl hoppas att den håller längre än de knappa två åren den andra gav mig!

Som sagt finns det en massa påbörjade inlägg, och också en hel del i mitt huvud, det känns som om jag inte riktigt gått igenom flytten till Sverige överhuvudtaget, och det är så mycket jag vill skriva om, men samtidigt är jag orolig för att trampa mina läsare på tårna och göra er upprörda med mina reflektioner. För, let's face it, även om Sverige är väldigt bra på många sätt och svenskar är väldigt bra att hypa landet och sig själva, så har de också enormt svårt att höra kritik om Sverige. Och Sverige är långt ifrån perfekt, kanske något jag kan se lättare nu när jag bott utomlands och har andra referensramar? Fast något jag också insett är att det inte finns ett perfekt ställe/land, utan man får göra det bästa med det man har! Tänk, har jag slutligen gått och blivit vuxen?

6 kommentarer:

Christel sa...

Hej! Roligt om du börjar skriva igen och berätta gärna mer om flytten och om hur du upplever Sverige. Jag har inte bott utomlands, men när jag kommer tillbaka efter olika resor så tänker jag många gånger på hur oartiga och sura svenskar kan vara. Jag upplever också att svenskar ofta anser sig vara världsbäst på det mesta, bara bra att ta ner oss på jorden lite :)

Brysselkakan sa...

De som inte kan ta att du skriver vad du ser och känner kanske du inte ens vill ska läsa vad du skriver? Känner igen det där så väl; när vi flyttade tillbaka hit efter nästan fyra år i Bryssel blev krocken total och man inser att Sverige absolut inte är bäst på allt men svenskarna vill gärna se det så. Jag är svensk men kan inte riktigt se mig så efter år utomlands. Man blir rikare av de erfarenheterna, klokare och ser för- och nackdelar med alla ställen man bott på. Tänk om man kunde plocka det bästa ur varje land!
Så skriv du vad du känner!

Christina sa...

Jag har verkligen saknat din blogg och skulle bli jätteglad om du börjar skriva igen. Skriv om det du känner för!

Molly P sa...

Joooo :) Fortsätt! Du är en av väldigt få bloggar jag fortfarande följer. Ser ju alltid fram emot söndagssvepet! Och jag vill höra massor om din synvinkel på Sverige, skulle kunna vara väldigt intressant, lärorikt och tankeväckande.

Susanne sa...

Jag tycker absolut du ska skriva om hur du kände när ni flyttade till Sverige. Det har ju varit så intressant att läsa om kulturkrockar i både Tyskland o England, och visst tål Sverige att reflekteras över också! Det är femton år sedan jag flyttade tillbaka efter ett par år i Tyskland och det fanns massor att både reta sig på och vara nöjd med redan då, och jag kanske bara tror att saker ändrats.

Åsa sa...

Vill gärna läsa om dina reflektioner, det finns måna brister i det svenska systemet/kulturen (likaväl som bra)!