fredag, mars 16, 2007

Saids chokladkaka

Här kommer den då, den bedårande chokladkakan med recept direkt från Réunion Island. Den ser ut att vara väldigt rik och chokladig, men den är verkligen lätt och fluffig inuti. Mumma! Nu kan alla ni som inte har en chef som bakar kaka åt er (!) göra den själv hemma.

200 g de chocolat noir (mörk choklad för de som inte förstår franska)
6 ägg
200 g smör
100 g socker
100 g mjöl

Hacka chokladen och smält med smör (i vattenbad). Vispa äggen och sockret väl, ha i mjölet och blanda med chokladsmöret. Smöra och bröa formen, häll i smeten och in i ugnen på 180 grader i 15 minuter. Et voilà!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Då vet jag vad jag ska baka nästa gång!!! SMARRIGT VÄRRE!!! /Sis a

Anonym sa...

Den får du gärna baka nästa gång du kommer hem/ullis

Tiger sa...

ååå, vill vill vill ha, men ska ska ska inteinteinteinteinteinteeee. å du, dom som inte fattar franska ska väl faan inte ens äta chocolat noir?? ;) dom kan köpa eldorados mjölkchoklad för 3,98:- ;) love u.